Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: PC s Media Center Edition

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    12

    Mate niekto skusenosti s Windows XP Media Center Edition na PC ?
    Ja som to videl v Amsterdame na konferencii na velkej plazmovej obrazovke a bolo to velmi efektne.
    Problem je, ze nikto v okoli s tym nema skusenosti. Problem je dat dokopy spravny HW. Da sa to prevadzkovat na zopar znackovych pocitacoch, ale ako je to so skladackami - noname ? Alebo pouzitie s nejakym Barebone, napr. Asus S-presso Deluxe (mimochodom, predava sa uz na Slovensku ?). Aka graficka, TV karta je podporovana - s HW enkoderom ? Funguje to aj s radiovym dialkovym - napr. od ATI ?

    Sorry ak to podla teba nepatri sem ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele davidkm
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    82

    Jojo, už jsem si tím prošel a mám to doma funkční
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Jojo, už jsem si tím prošel a mám to doma funkční
    Ty jsi předběhl oficielní vydání . V ČR bude oficielně dáno na trh na podzim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele davidkm
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    82

    Však jsem u toho zestárl o několik let
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    TV karta je podporovana - s HW enkoderom ?
    Pro Leadtek PVR_2000 jsou u výrobce Leadtek již k sehnání aplikace pro ten zázrak WinXP_MCE
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele davidkm
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    82

    Je jich více ... já mám třeba Hauppauge WinTV-PVR-250 ... jukni sem

    http://www.microsoft.com/windowsxp/m...erlisting.mspx

    a ano, musím mít HW podporu ... teda jestli se mě ptáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele rrajnoha
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    39

    davidkm

    Chci se zeptat na zkušenosti, HW konfiguraci a kde se dá WMCE sehnat (třeba i DEMO, balíčk pro WinXP profesional, nebo jinak) atd..

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele davidkm
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    82

    WMCE je std instalace windows xp profesional a to MCE je součástí ínstalace. Takže pro instalaci je nutno mít kompletní instalační CD. Já ho mám díky MSDN library, takže ti moc neporadím, jak ho sehnat .. teda legálně. Za vodou ho lze koupit, viděl jsem to i jako balíček třeba s jejich speciálním dálkovým ovládáním .. to nemám .. používám dálku od ATI) Zkušenosti? .. mimo to, že se to moc nelíbí manželce .. je to anglicky, tak pokud bych měl PC jen na toto, tak je to dobré ... ale po chvilce stejně zjistiš, že je pohodlnější pustit telku a že nemůžeš zastavit probíhající pořad ti zase tak moc nevadí .. stejně je to samá reklama.
    Co se mi ale líbí, je kvalita s jakou nahrává. Musí dělat něco navíc, pretože když srovnám nahrávku z orig SW ke kartě, je to viditělně horší ... dale je supper, že je to jako služba a málokdy se mi stane, že to nenahraje nastavený pořad .. spolupracuje s biosem. Jen je vopruz práce s jejich formátem DVR-MS ... ale už i na to se najdou cestičky
    Vlastní nahrávání je někde kolem 10 % CPU a co se mi moc nelíbí je přehrávání DVD .. ale to může být, že nemám orig. dálkový ovladač a ne všechno lze ovládat myškou a klávesnicí ... neumí u nás EPG
    Takže asi tak ...
    Používám výstup na TV a to přes RGB (SCART) ... SVHS na telce nemám a kompozitní ... na to se nedá dívat ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Zajímavé info i s diskuzí k produktu je [url=http://www.cdr.cz/a/diskuze/4042][b]zde[/b][/url].
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele rrajnoha
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    39

    davidkm

    Já uvažuji právě o stavbě HTPC(Home Theatre PC) - takže jednoúčelové zařízení. Na práci, hry... mám stavající PC. Chtěl jsem jen dopředu vyzkoušet a vyladit HW na ENG verzi. Česká slibuje kromě jiného české stanice a k nim i EPG atd....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele rrajnoha
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    39

    Ivo Mašek

    Díky. Tu diskuzi mám přečtenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele rrajnoha
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    39

    davidkm

    Z MSDN to rovněž není pro mě problém. Instalace probíhá nad WinXP profesional, nabo na čisté PC ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Instalace probíhá nad WinXP profesional, nabo na čisté PC ?
    Tak, jako je samostatná instalace WinXP_Prof., WinXP_Home, tak bude samostatný OS WinXP_MCE.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele davidkm
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    82

    Je to jak píše Ivo.
    Až bude česká verze včetně možnosti použití EPG (QUIDE) tak do toho pudu ... jen pochybuji, že bude umět něco jako VPS apod ... někdy to je otrava Hlavně NOVA a PRIMA .. 45 min sekera žádný probém ... doufám že bude také k mání orig. dálkový ovladač.
    Taky je blbý, že s instalací MCE nezískáváš podporu na přehrávání DVD.
    Jen ještě malou poznámku .. dlouho jsem to už nesledoval, ale oficiálně platilo, že MCE je dodáván jen jako OEM pro výrobce počítačů ... tak nevím ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele rrajnoha
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    39

    Kde se dá sehnat WinTV-PVR-250 a funguje dálkové ovládání ?
    Na zahraničních webech se již rozmáhají WinTV-PVR-??? MCE - určené výhradně pro WinXP_MCE. Jaký je rozdíl (jen v driverech) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. media center + NAS
    Od vlkjan v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 116
    Poslední příspěvek: 28-01-2013, 20:30
  2. Media center
    Od Draken v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 12:28
  3. Jas v Media Center
    Od joe.hunter v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-02-2010, 20:29
  4. Pinnacle PCTV a Windows XP Media Center Edition
    Od Margi v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-05-2006, 08:05
  5. Windows Media Center
    Od k0Seek v sekci DVB-T
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-02-2006, 17:37