Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: Panasonic plazma 42" FullHD nebo 50" ready?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    59

    Zdravim, resim vyber plazmy od Panasonicu a to bud 42" FullHD ( PANASONIC TX-P42S10E ) a nebo 50" HDready (napriklad TX-P50X10Y). Prevazne tam bude pusteno PC - filmy, hry a obcas i televize samotna. Vzdalenost bude 3m. Nebo jeste uplne jina varianta a to nejsetrivejsi 42" HDready(PANASONIC TX-P42X10Y, ale tam se me zda to rozliseni na PC moc male).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Heartwork
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    2,358

    Citace Původně odesláno od butcherson7 Zobrazit příspěvek
    Zdravim, resim vyber plazmy ... Prevazne tam bude pusteno PC - filmy, hry a obcas i televize samotna.
    Asi to nechceš slyšet, ale pro tyto účely bude vhodnější LCD.

    Citace Původně odesláno od butcherson7 Zobrazit příspěvek
    jina varianta a to nejsetrivejsi 42" HDready(PANASONIC TX-P42X10Y
    Asi to nechceš slyšet, ale nejšetřivější bude opět LCD - všechno, co nebude černé, bude žrát jak hovado, myslím proud.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SPAWN
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    747

    Citace Původně odesláno od Heartwork Zobrazit příspěvek
    Asi to nechceš slyšet, ale pro tyto účely bude vhodnější LCD.



    Asi to nechceš slyšet, ale nejšetřivější bude opět LCD - všechno, co nebude černé, bude žrát jak hovado, myslím proud.
    Mas prectavu kolik zere tve pc? PC C2Quad 3.4 GHz.???(pretaktovane) nepises nic o grafice ale ja to zrovna pred tydnem meril a spadla mi huba a chtel jsem to pc hodit z okna 395 - 400w!!! Jenze komu by se chtelo vyhazovat pc ktere stalo dost. Nekdy je dobre se zamyslet nad vsechnou tou technikou co mame doma nez zacnem rvat ze neco moc zere.
    Naposledy upraveno uživatelem SPAWN: 16-11-2009 v 12:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    690

    Spotreba je relativni. Taky nevyhodim elektrokotel proto, ze zere - celych 6kW!

    Vykonne PC zere, s tim nic nenadelas, ale to neznamena, ze se nemas nad spotrebou zamyslet. A volbou TV usetrit muzes. Zvlast, kdyz pro tazatelovy ucely bude LCD opravdu lepsi volba - takze ma vlastne stesti, ze se mu pozadavky sesly. Ja to mam obracene

    PS: Opravdu ti PC bere 400kW? Pak asi bude opravdu lepsi ho hodit z okna nebo venovat na vedecke ucely.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele miro333
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    718

    mph1, elektrokotol ti nežerie, žerie ti dom. kotol je len taký prostredník vykrývajúci tepelné straty domu.
    butcherson, tým PC myslíš nejaké HTPC? ak áno, tak z troch metrov skôr tú 50-ku. spotrebu nerieš, hdready tv ju majú nižšiu.
    Heartwork, fakt by ma zaujímalo, ktoré 42/50" lcd v za tie isté peniaze bude mať obraz čo i len porovnateľný s tymi panákmi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    59

    Diky moc za vase nazory. Nejedna se o HTCP ale o stolni PC. Spotrebu bych zatim nechal stranou, spis me jde o to, jestli na moje pouziti poznam rozdil mezi HD ready a Full HD(rozliseni na plose, ve hrach apod.). Cenovy rozdil je priblizne +3000 za FullHD. Dalsich +4000 za 50".

    Diky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    690

    Citace Původně odesláno od miro333 Zobrazit příspěvek
    mph1, elektrokotol ti nežerie, žerie ti dom. kotol je len taký prostredník vykrývajúci tepelné straty domu...
    A u PC to zere ta hra nebo Word. PC je jen takovy prostrednik, ktery prijima prikazy a zobrazuje obraz
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele miro333
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    718

    Word a hra nežerie nič - je to software, všetka elektrika zo zdroja v pc sa premení na teplo prácou hardvéru - daň za neschopnosť vymyslieť menej energeticky náročnejšie zariadenia spracúvajúce a zobrazujúce informácie.
    kotol premieňa elektriku (plyn, drevo a pod...) na teplo, ktoré bohapusto vypúšťame do luftu, pravda niekto viac, niekto menej, samotný kotol ak taký má spotebu minimálnu - viď jeho účinnosť. btw, 6kW stačí aj na ohrev tuv, či máš na to iné zariadenie?
    butcherson, na 3 m to asi nerozoznáš, možno v hrách. najlepšie by bolo 50" fullhd, záleží koľko chceš do toho vraziť...
    Naposledy upraveno uživatelem miro333: 16-11-2009 v 12:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SPAWN
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    747

    Citace Původně odesláno od mph1 Zobrazit příspěvek
    Spotreba je relativni. Taky nevyhodim elektrokotel proto, ze zere - celych 6kW!

    Vykonne PC zere, s tim nic nenadelas, ale to neznamena, ze se nemas nad spotrebou zamyslet. A volbou TV usetrit muzes. Zvlast, kdyz pro tazatelovy ucely bude LCD opravdu lepsi volba - takze ma vlastne stesti, ze se mu pozadavky sesly. Ja to mam obracene

    PS: Opravdu ti PC bere 400kW? Pak asi bude opravdu lepsi ho hodit z okna nebo venovat na vedecke ucely.
    Omlouvam se Vsem, vcera jsem mel spatny den a nechal jsem se jak maly jouda vytocit a dokonce jsem spatne napsal i fyzikalni jednotku takze ne 400Kw ale +-400w!!! Mam na tom pc proveden hradcore overclocking.

    P.S: Bursik by mel ze mne radost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    59
    Naposledy upraveno uživatelem butcherson7: 16-11-2009 v 17:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    690

    Citace Původně odesláno od miro333 Zobrazit příspěvek
    Word a hra nežerie nič - je to software, všetka elektrika zo zdroja v pc sa premení na teplo prácou hardvéru - daň za neschopnosť vymyslieť menej energeticky náročnejšie zariadenia spracúvajúce a zobrazujúce informácie.
    kotol premieňa elektriku (plyn, drevo a pod...) na teplo, ktoré bohapusto vypúšťame do luftu, pravda niekto viac, niekto menej, samotný kotol ak taký má spotebu minimálnu - viď jeho účinnosť. btw, 6kW stačí aj na ohrev tuv, či máš na to iné zariadenie?
    butcherson, na 3 m to asi nerozoznáš, možno v hrách. najlepšie by bolo 50" fullhd, záleží koľko chceš do toho vraziť...
    Word a hra je cil, PC prostredek. Teplo v dome je cil, kotel prostredek. Tolik k souvislostem.

    A ironiu poznas?

    Byla to nadsazka. Jinak o tom, co muj kotel v mem dome dela mi psat nemusis, uz jsem tu vedl dost dlouhou off-topic diskusi s Antoninem. Pro tve info, muj 6kW kotel vytapi muj dum i ohriva TUV. Chces-li vedet vic, posli SZ, a tady uz to skonceme, ano?

    Podstatne je, ze velikost spotreby energie je relativni, tzn. 400w muze byt nekdy moc (pro mne treba jako spotreba TV) nekdy malo (muj AVR ma max. prikon 550W).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,556

    muj AVR ma max. prikon 550W

    ktory ale nikdy nedosiahne (na rozdiel od maximalneho prikonu napr. takej plazmy)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    59

    Q9550 + GF280OC + 42plazma + Z5500 v klidu 460W
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Heartwork
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    2,358

    Citace Původně odesláno od SPAWN Zobrazit příspěvek
    Nekdy je dobre se zamyslet nad vsechnou tou technikou co mame doma nez zacnem rvat ze neco moc zere.
    Zamyšlení nezmění nic na tom, že jako primární zobrazovač k PC je vhodnější LCD než plazma, stejně jako je platná informace, že LCD bude mít menší spotřebu při tomto způsobu využití.

    Např. moje kalibrovaná A786 si řekne o něco málo přes 100 W, rád bych viděl o kolik si řekne k PC připojená plazma, která nebude samozřejmě zobrazovat pouze černou plochu, že by snad násobky?!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od Heartwork Zobrazit příspěvek
    Zamyšlení nezmění nic na tom, že jako primární zobrazovač k PC je vhodnější LCD než plazma, stejně jako je platná informace, že LCD bude mít menší spotřebu při tomto způsobu využití.

    Např. moje kalibrovaná A786 si řekne o něco málo přes 100 W, rád bych viděl o kolik si řekne k PC připojená plazma, která nebude samozřejmě zobrazovat pouze černou plochu, že by snad násobky?!

    42G10E si rekne s otevrenym seznamen v okne o cca 70-100W vic nez moje predesle LCD 37LZD70F.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Plazma: Koupe 50" do +-20000,- FullHD x HD Ready?
    Od Invin v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 14-09-2010, 09:27
  2. Jakou 40" LCD - Samsung nebo Sony? Full HD nebo HD ready?
    Od tomdou v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-07-2008, 11:47
  3. 42" Full HD nebo 50" HD ready?
    Od kadell v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 13:26
  4. 32" nebo 37" LCD bez fullHD - doporučte
    Od hyn3g v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-01-2008, 09:49
  5. Ultimátní otázka"Je lepší plazma nebo LCD televize?"
    Od vlastax v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 01-06-2007, 07:54