Na některých LCD monitorech to může mírně strobovat, ale PAL pro ně není určen.
Jestli není spíš tohle problém. Že na PAL koukáš na PC LCD monitoru.
V TV CRT i na LCD to z DVD musí být v pořádku.
http://web.iol.cz/B-A/Titulky.wmv
Na některých LCD monitorech to může mírně strobovat, ale PAL pro ně není určen.
Jestli není spíš tohle problém. Že na PAL koukáš na PC LCD monitoru.
V TV CRT i na LCD to z DVD musí být v pořádku.
http://web.iol.cz/B-A/Titulky.wmv
SB: možná by fakt nebylo špatné, dát sem nějakou krátkou ukázku nejlépe asi v DV. Ty věci ohledně chvění, klepání, trhání apod. se musí vidět a na dálku se to těžko diagnostikuje
StD:vím co je to TIFF. Jsem se ptal (trochu nešťastně) na obsah toho TIFFU, jestli to vůbec musí být TIFF, jaký TIFF a proč to dělá ve Photoshopu a ne přímo v AE. Tak jo jen abych se obhájil, že nejsem úplný ignorant, jen že večer trochu blábolím
![]()
To NE, to nebylo žádné poučování, jen jsem chtěl, aby byla vysvětlivka přímo v threadu pro ty, co to neví - a hlavně si dát u Tiffu bacha na to, aby byl nastaven správný barevný prostor - RGB a ne CMYK... Jináč já taky raději vyrábím jen průsvitné PSD ve vrstvě ve PhotoShopu a nemusím se "mazat" s klíčovací barvou jako v bitmapě.
Naposledy upraveno uživatelem StD: 10-11-2009 v 07:46
jibarr:Psal jsem jak to kontrololuju, na crt TV přes kartu, pak na LCD z DVD a CRT TV z DVD.Na pc je jiná obnovovací frekvence, to je jasný.Titulky Ti budou v prokládaném videu kmitat pokud budeš mít přiliš tenké linie, nebo tempo titulků, které ve výpočtu rychlosti posunu versus 50 fields o rozlišení 576 řádků/2 tedy nebudou správně vycházet s fází(obnovovací frekvence).Těch možností, které situaci můžou zkomplikovat je několik.
MIHI:TIFF už jsem dostal.Jinak pracuji s textovým editorem AE.Mě šlo spíš o nějaká obecná pravidla práce s titulky.Jak psal StD výše, že třeba bluruje PSD ve Photoskopu před importem, já to zas dělám až v AE,protože třeba zjistím, že potřebuju nakonec třeba trochu scalovat.No a když je to třeba grafika do který už nemůžu šáhnout, tak je lepší pracovat s blurem až v AE a dostat vše ostré a hranaté.Konkrétní problém má vždy více řešení a mě šlo o ta obecná, která bych tu chtěl s ostatními probrat.
Nevím co ještě řešíš. Běžných postupů je tu napsáno dost. Jak je vidět teorii znáš, náhledy máš a pokud ti to teda nefunguje, tak je problém někde jinde.
SB........ Bežně se to řeší blurem nebo spočítáním titulků při pohybu na řádky.No a mě by zajímalo, jaké s tím má kdo zkušenosti a jaký používá postupy......
Blur se nepoužívá. Jak jsem psal výše: Kmitání se projevuje jen u jemné horizontální grafiky. Používá se to třeba při vkládání grafů atp. Pokud titulky poskakují, tak je jedno jestli poskakují ostré a nebo rozmazané.
SB.........Myslím, že nejde jen vložit text nebo nějaké psd do AE, nastavit dva klíčový snímky, prokládání a hotovo.Aspoň mě to takhle jednoduše nefungovalo,.........
Takhle to musí fungovat.
Zde ukázky
nikdo nemá žádnou radu?
Z toho moc nepoznám, jak si ten mpeg vytvořil? To jsi tahal ještě přes nějaký program?
Vyrobil jsem v AE dv a z něj udělal mpg ve Vegasu.Prokládání je ok.Celou dobu tff.Postup je popsán výše.testů jsem dělal víc, ale výsledek byl vždy mizerný.Zkoušel jsem i posun nastavit přesně 100px za vteřinu, ale nic lepšího.Pokud použiju titulkovač ve Vegasu nebo Premiéře, tak je to dobrý.V AE ne a stejná situace je i s použitím vloženého titulku v TIFFu.Nastavení projektu je default pro PAL.Nic jiného.Dík p.s. CS3