Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Trhana TV na monitoru Samsung 2333HD

  1. #1

    mfh mfh je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    9

    Zdravim,

    Nevite nahodou nekdo, kde by mohl byt problem, kdyz se mi na
    LCD monitoru s pridanou funkci TV trha obraz a zvuk ? Samozrejme, ze jako prvni me napadl spatnej signal, ale to se mi moc nezda, protoze ke stejne antene je pripojena i TV v obyvaku a tam takovej problem neni. Monitor je pripojenej k antene obycejnym 2m stinenym kabelem, TV je starsi, analogova, obraz a zvukk do ni jde pres novej DVD rekorder Sony, kterej je vybavenej DVB-T tunerem.


    Jedna se o tenhle monitor
    http://www.alza.cz/23-samsung-2333hd-cerny-d121907.htm

    Predem diky moc za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Záleží, co myslíš tím trháním, jestli takové to jemné strobování, že nejdou dobře přečíst např. crawlové titulky, tak to není ani tak chyba jako vlastnost, která plyne z toho, že monitor zobrazuje obraz jinou frekvencí, než je TV signál.
    Jestli ti to trhá víc, jako že se ten obraz zasekává nebo kostičkuje, tak to je samozřejmě už otázka příjmu signálu.
    PS: Na té stránce Alzy je docela vtipná poznámka, že disponuje výborným dynamickým kontrastem, čímž prý zajistí plynulejší obraz při přehrávání filmů i her))
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    mfh mfh je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    9

    Ono se to vylozene zasekava, vcetne toho kostickovyho efektu, jak uz jsem psal, taky me napadlo, ze by mohla byt chyba v prijmu signalu, ovsem pak mi neni jasny, proc se tyhle problemy neprojevuji i u druhe TV, typ/znacka koax. kabelu a to, ze obraz jde do TV pres DVD rekorder prece nemuze hrat nejakou zsadni roli, nebo se pletu ?

    Co se tyce infa na Alze, tak zrovna tahle pasaz se mi taky zdala divna, ale nikoli vtipna, zas tak tehle problematice nerozumim, mam jiny zajmy
    Naposledy upraveno uživatelem mfh: 18-10-2009 v 18:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Tak ale trochu tomu nerozumím, zkus to ještě jednou popsat. Ty máš doma digitální signál? Ale píšeš, že máš analogovou televizi...? A to máš signál z nějakého rozvodu z vaší společné antény nebo kabelovku? Ten signál někde rozdvojuješ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    690

    Citace Původně odesláno od MIHI Zobrazit příspěvek
    Tak ale trochu tomu nerozumím, zkus to ještě jednou popsat. Ty máš doma digitální signál? Ale píšeš, že máš analogovou televizi...? A to máš signál z nějakého rozvodu z vaší společné antény nebo kabelovku? Ten signál někde rozdvojuješ?
    Analogova TV pripojena pres DVB-T Sony. Cemu na tom nerozumis?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    mfh mfh je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    9

    Pokusim se to nejak shrnout Ja jak proste necemu nerozumim, tak to vetsinou neumim ani poradne popsat

    Situace se ma nasledovne:

    Antena je spolecna pro celej dum o cca 6ti bytech, jak jsou reseny rozvody netusim, asi ve 3 mistnostech je takova zasuvka do ktere se da zapojit koax. kabel (hadam, ze vsechny berou signal z te jedne anteny), v jedne je zapojenej onen monitor a v dalsi je zapojenej DVD rekorder, kterej zaroven slouzi i pro prijem digitalniho signalu, protoze TV nema digitalni tuner (proto jsem psal ze je analogova), TV v obyvaku je pripojena k DVD rekorderu, ze kteryho bere obraz a zvuk tusim pres SCART.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    828

    A o ktery MUX se jedna? Jestli o MUX4 (O2 v Brne), pak to je opravdu vlastnost toho experimentalniho vysilani... nekdy to jede i skoro tyden OK, jindy se na to neda v podstate koukat.

    PS: Skakajici titulky nejsou vlastnost, ale blbe nastaveni (dusledek toho, co zminuje predrecnik), ktere jde poresit... vcetne CT4 nebo TA3, ktere maji obcas extremni kadenci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    mfh mfh je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    9

    Tak, pokud souhlasi informace v tomhle clanku, tak je problematickej asi multiplex 2

    http://www.digitalnitelevize.cz/info...republice.html

    Nova, Nova cinema, Prima, Prima Cool je v podstate nakoukatelna, treba ct24 je uplne vpohode. Ikdyz se seka i jednicka, ktera by mela byt ve stejnym multiplexu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    19

    No nevim, ale myslim si, ze to bude v citlivosti tuneru, jinou má asi 2333 a jinou dvb-t sony!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    960

    Nevím jak u tohoto monitoru, ale snad všechny DVB tunery mají možnost, že ukazují kvalitu a sílu signálu. Tak se podívej někde do menu kde se to ladilo, mělo by to tam asi někde být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    mfh mfh je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    9

    OK, pak teda zkusim tu kvalitu signalu.... Citlivost tuneru me napadla taky, ale zas jsem si myslel, ze dneska uz by nemely byt nejaky zasadni rozdily v kvalite DVB-T tuneru.... No uvidime...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele slatored
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    297

    Já jsem "trhání" vyřešil výměnou SCART Kabelu, který neměl pořádný kontakt. JJ
    P.S. Zrovna včera.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    mfh mfh je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    9

    Tak, vyreseno, samozrejme problem byl naprosto trivialni, tv byla k antene pripojena konektorem samec-samec, takze byla pripojena ve zdirce pro radio namisto v te pro TV... no...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: Samsung 2333HD naladeni programu
    Od homi v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-10-2010, 13:10
  2. Repro k LCD monitoru
    Od adam007cz v sekci Editace audia
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 14-11-2009, 19:07
  3. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-12-2008, 15:32
  4. "Trhaná" HDV nahrávka, jak to vyřešit?
    Od siSINka v sekci Editace videa
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 24-02-2008, 00:57
  5. RGB do LCD monitoru
    Od hopa v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-06-2007, 19:30