Sestrih video záznamu
Dobrý den,
Nahrávám TV programy prez televizní kartu a program dvb dream. Nahrávky jsou ve formátu mpg. Chtěl bych, ale každý záznam sestříhat o reklamy. Poradil by mi někdo co použít za program aby nedošlo ke snížení kvality a zároveň by bylo možné film sestříhat? Používam adobe premiere pro 2. Díky jeho složitosti, ale přesně nevím jak daný film vyexportovat, jelikož pokaždé se kvalita sníží nebo není nějaká verze která nabízí možnost nepřekodování a pouze video sestříhá v tom samém formátu a kvalitě?
Děkuju za odpovědi Jirka
Nahrávám TV programy prez televizní kartu a program dvb dream. Nahrávky jsou ve formátu mpg. Chtěl bych, ale každý záznam sestříhat o reklamy. Poradil by mi někdo co použít za program aby nedošlo ke snížení kvality a zároveň by bylo možné film sestříhat? Používam adobe premiere pro 2. Díky jeho složitosti, ale přesně nevím jak daný film vyexportovat, jelikož pokaždé se kvalita sníží nebo není nějaká verze která nabízí možnost nepřekodování a pouze video sestříhá v tom samém formátu a kvalitě?
Děkuju za odpovědi Jirka
Ja pouzivam VideoReDo (ve versi TVSuite dokaze rovnou ze zaznamu palit DVDcko). Velmi jednoduse se tam da strihat po I framech, opravi chyby ve streamu, srovna GOPy a hlavne neprepocitava, takze export probiha rychle a nekazi se kvalita. Neni sice zadara, ale tech par dolaru nikoho nezabije a usetri cas a experimentovani.
jirisuch: WOMBLE MPEG VIDEO WIZARD DVD (umí vše, co může člověk s mpeg2 dělat a cokoli ostatního nemá smysl!).
WMVWDVD je vynikajuci, no ak je zdrojovy subor nejak poskodeny (vypadnute framy) robi to prpoblemy so synchronnostou. V takych pripadoch na strih mpeg2 zaznamu z DVB karty pouzivam ProjectX.
StD: Tak mám zatím 30 denní zkušební verzi není někde k dispozici návod v češtině? A export videa mám nechat potom automatic (*.mpg)?
Pokud vím, tak tady není, ale je to tak intuitivní ovládání (téměř vše se dá pořešit přes nabídky Right Click myši), že by byl nějaký návod naprosto zbytečný. Jinak Help-soubor je taky vyčerpávající.
Export závisí od toho, co s tím budeš ve finále dělat.
Jinak něco můžeš študovat třeba tady
http://www.sezob.cz/navody/w_navody/wmvwd/wmvwd_navod.htm
Export závisí od toho, co s tím budeš ve finále dělat.
Jinak něco můžeš študovat třeba tady
http://www.sezob.cz/navody/w_navody/wmvwd/wmvwd_navod.htm