Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Edius 5 - při exportu na pásku se nenahrál zvuk

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    4

    Obracím se s prosbou o radu na ty, kteří dělají v Ediusu. Při exportu projektu na pásku se nahraje obraz, ale ne zvuk. Přitom z reproduktorů během exportu zvuk jde. Byl to můj první projekt v Ediusu,nastavení pro export na pásku jsem nechal defaultní, tedy nedělal jsem žádné změny.
    Hotový projekt exportuji do DV kamery přes FireWire. Prosím poraďte v čem by mohl být problém.
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    napiš víc, z tohoto popisu se nedá nic rozumného na dálku poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    4

    No nevím jak to popsat. Takže, podotýkám, dělal jsem v něm poprvé a problém je následující.
    Provedl jsem barevné korekce na cca 40 minutách záznamu, který byl natažen přes Edius.
    Zvuk na timelině samozřejmě v pohodě. Pak jsem ten zkorigovaný záznam dal přepsat na pásku. Tzn. je tam tuším print to tape, pak okno, kde bylo zatrženo OHCI ( mám fireWire na základní desce ), dal jsem spustit nahrávání ( objevil se ukazatel, který postupně ubývá, jak se blíží konec záznamu ), kamera sepla záznam, spustilo se přehrávání z timeline a já slyšel zvuk ( z reprobeden ). Já plesal spokojeností, že nemusel proběhnout žádnej rendering, když byl celý záznam barevně korigován a nevěnoval jsem tomu pozornost. Po přepisu záznamu do kamery jsem zjistil, že je nahrávka bez zvuku.
    Nevim, jestli je někde jěště nějaká volba, kde se musí zatrhnout, aby se nahrával i zvuk, neděal jsem žádné další zvukové stopy, zkrátka defaultní nastavení a jen ta korekce barev.
    Čili, záznam jsem z kamery do Ediusu nahrál se zvukem, ale zpět už beze zvuku. A ted nevim, v čem je problém. Edius se mi moc líbí, ale tohle je průser.
    Takže budu rád za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Ahoj,
    nejdřiv bych si zkontroloval firewire kabel od PC ke kamera jestli je dobře připojená, pak bych v ediusu zapnul náhled urovně zvuku /ctrl + G/ pustil video v lajně a zkontroloval sílu audio signálu. Potom přepnul kameru do VCR modu a v ediusu export to tape - export wizard destination označeno IEEE 1394 - next - Destination: generic OHCI, control IEEE 1394, duration:xxxx frames, tc Preset: xxxxx, pak EXPORT
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Nenapsal jsi, jestli zpracováváš HD nebo SD, a typ kamery. Taky jak máš nastavený projekt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od MartinJVisual Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    nejdřiv bych si zkontroloval firewire kabel od PC ke kamera jestli je dobře připojená, pak bych v ediusu zapnul náhled urovně zvuku /ctrl + G/ pustil video v lajně a zkontroloval sílu audio signálu. Potom přepnul kameru do VCR modu a v ediusu export to tape - export wizard destination označeno IEEE 1394 - next - Destination: generic OHCI, control IEEE 1394, duration:xxxx frames, tc Preset: xxxxx, pak EXPORT
    díky za radu, mrknu se na to
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    Nenapsal jsi, jestli zpracováváš HD nebo SD, a typ kamery. Taky jak máš nastavený projekt.
    ahoj Pavle, zpracovávám SD, kamera je Canon XM2. Dělal jsem v tom poprvé, tak sem nechal nastavení v defaultu, při nabírání bylo nastaveno DV, tuším, že sem ani nezvolil canopus HQ kodek, nabrání pásky proběhlo v naprostém pořádku, stejně jako ty barevné korekce, v tom sem si fakt liboval, naprostá paráda, to prvotní nadšení vzalo za své, když byl ten export beze zvuku, ale asi jsem někde něco nezatrhl, nebo špatně nastavil, takže chybu vidím u sebe, jen nevím, kde.
    Jinak Edius je super, hlavně mě fascinoval ten export bez renderingu, paráda. Kam se hrabe Pinnacle.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Tak v DV problém opravdu nebude, to je jasný, bude to někde mezi židlí a klávesnicí .-) .

    Jako klíčové vidím, abys správně nastavil projekt - co to je "default"? (parametry rozměru, FPS i toho kodeku, vše je v prvním okně při zakládání nového projektu).

    Pokud tohle nastavíš správně, musí to běhat (pokud nemáš extrémní binec v kodecích v počítači nebo HW problém se zvukovkou, zkus pro začátek vykopnout všechny kodecpack balíky, případně pak edius přeinstalovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Edius 6 - export na pásku.
    Od steviezah v sekci Editace videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-02-2012, 14:09
  2. Co s tím, když Edius a QuickTime 7.x neexportuje zvuk?
    Od Electrowood v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-12-2011, 10:42
  3. Prostorovy zvuk (v EDIUS 5)
    Od MartasKP v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-12-2010, 13:24
  4. Premiere CS5 asynchroní zvuk při exportu
    Od milano_tvf v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-06-2010, 09:37
  5. Špatný zvuk po exportu z AE
    Od mrtvolkar v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-11-2007, 21:48