Zdravím přátelé. S manželkou jsme se dohodli na koupi videokamery, takže teď začínám řešit, jakou. V tomhle oboru vůbec nemám přehled, tak věřím, že mi trochu poradíte. Po pravdě, ani nevím, co znamenají všechny ty zkratky. Bude to moje vůbec první kamera
Používat jí budeme tak nějak na běžné rodinné natáčení. Na podzim se nám narodí drobek, tak na to, na dovolenou, na zahradu k babičce, na domácí oslavy a tak.
Potřeboval bych, aby byl záznam snadno přenositelný do PC, kde bych si ho chtěl trochu poupravit, sestříhat, hudebně podbarvit, doplnit komentář, titulky atd. Ale nevím, na co je nejvhodnější nahrávat - paměťové karty, HDD, miniDV?
Videokamera nemusí mít žádný spešl funkce ani 70x optický zoom, stabilizátor je už asi standard u každé. Co by mě potěšilo, by bylo nahrávání v širokém formátu (páč máme doma všechny TV a monitory 16:9 a je škoda toho nevyužít) a nejlépe ve FullHD.
Cenově by kamera měla být co možná nejlevnější, ale protože o tom nemám moc přehled, zatím si žádné pevné limity nedávám. Uvidím až podle konkrétního modelu. Ale samozřejmě, cenu s rozumem. Nechci nic profi za 30 nebo 50 tisíc![]()