Převoz LCD osobním autem???
Chci koupit LCD (40“) a řeším její odvoz v osobním autě. Po sklopení sedaček ji v originální krabici maximálně uložím v kufru a přes sedačky na placato (na obrazovku). A tak mám obavu, aby se nepoškodila. Marně jsem zjišťoval jestli je to u LCD možné ji položit a bez rizika (plazma se nesmí). A tak dotaz na Vaše zkušenosti s přepravou LCD osobním autem. Tak jaké jsou ?????
tak riziko mas vzdycky :) pokud to polozis na plocho... ale nijak extremni pokud jedes opatrne po rovne silnici a zadnej krpal
Dva dny zpatky jsem vezl Samsunga LEDku (tenka) Peugeotem 307 taky na plocho.
Vse dobre dopadlo.
Dva dny zpatky jsem vezl Samsunga LEDku (tenka) Peugeotem 307 taky na plocho.
Vse dobre dopadlo.
[quote=vjirka;236915]Chci koupit LCD (40“) a řeším její odvoz v osobním autě. Po sklopení sedaček ji v originální krabici maximálně uložím v kufru a přes sedačky na placato (na obrazovku). A tak mám obavu, aby se nepoškodila. Marně jsem zjišťoval jestli je to u LCD možné ji položit a bez rizika (plazma se nesmí). A tak dotaz na Vaše zkušenosti s přepravou LCD osobním autem. Tak jaké jsou ?????[/quote]
V orig. krabici se není čeho bát,pokud nenabouráš.I bez krabice obrazovkou nahoru žádný problém.Plasma je křehčí páč má sklo,proto se doporučuje převážet ji nastojato,ale v pohodě jsme je převáželi v orig.krabici na placato v kufru auta.Pouze zajistit proti samovolnému pohybu.
V orig. krabici se není čeho bát,pokud nenabouráš.I bez krabice obrazovkou nahoru žádný problém.Plasma je křehčí páč má sklo,proto se doporučuje převážet ji nastojato,ale v pohodě jsme je převáželi v orig.krabici na placato v kufru auta.Pouze zajistit proti samovolnému pohybu.
hlavne ked je v krabici , tak ju mozes dat hore obrazovkou , aj dolu predsa .. a je to uplne jedno , ako bude ..
[quote=Pytkin;236925]hlavne ked je v krabici , tak ju mozes dat hore obrazovkou , aj dolu predsa .. a je to uplne jedno , ako bude ..[/quote]
Tak úplně jedno to nebude ale velkej rozdíl tam není ,pokud je obraz plohou nahoru , LCD leží
na plexiskle pod kterým jsou většinou trubice nebo panel s LED dimm a tak pokud by ležela obr. dolu bude LCD (dvě skla slepená k sobě potažená z polariz. foliema držet jen po obvodě ) a pokud by takto spadla tak se teoreticky může LCD ve středu prohnout dolu a možná i prasknout kdežto pokud je obraceně je tam to plexi a to udrží slona. Ale pokud padne z 1,5metru tak se stejne roštípe komplet rám atd.
Tak úplně jedno to nebude ale velkej rozdíl tam není ,pokud je obraz plohou nahoru , LCD leží
na plexiskle pod kterým jsou většinou trubice nebo panel s LED dimm a tak pokud by ležela obr. dolu bude LCD (dvě skla slepená k sobě potažená z polariz. foliema držet jen po obvodě ) a pokud by takto spadla tak se teoreticky může LCD ve středu prohnout dolu a možná i prasknout kdežto pokud je obraceně je tam to plexi a to udrží slona. Ale pokud padne z 1,5metru tak se stejne roštípe komplet rám atd.
Viezol som 50" plazmu 60 km bez krabice "na sikmo" a po meste aj na lezato na madraci. Uvedomte si, ake otrasy su v nakladnom aute s listovymi perami, ktore chodi po nasich cestach. Neviezli ste sa na vojne na korbe? To vsetko musia tie panely vydrzat! Tam by bolo mozno riziko na lezato. V osobnom aute takmer nie, ale odporucam dat panel co najsikmejsie a podlozit ho aby bol o nieco oprety. Uz 45 st. uhol vyrazne pomoze.
[quote=garb7;236926]Tak úplně jedno to nebude ale velkej rozdíl tam není ,pokud je obraz plohou nahoru , LCD leží
na plexiskle pod kterým jsou většinou trubice nebo panel s LED dimm a tak pokud by ležela obr. dolu bude LCD (dvě skla slepená k sobě potažená z polariz. foliema držet jen po obvodě ) a pokud by takto spadla tak se teoreticky může LCD ve středu prohnout dolu a možná i prasknout kdežto pokud je obraceně je tam to plexi a to udrží slona. Ale pokud padne z 1,5metru tak se stejne roštípe komplet rám atd.[/quote]
no tak ak ratas s tym , ze auto havaruje , potom to asi neni jedno .. to je fakt .. ja by som sa radsej zaoberal tym , aby auto nehavarovalo .. nez tym aby to LCD havariu prezilo ..
v kazdom pripade ak je LCD v krabici , da sa dat panelom aj hore aj dolu .. krabica je symetricka ..
na plexiskle pod kterým jsou většinou trubice nebo panel s LED dimm a tak pokud by ležela obr. dolu bude LCD (dvě skla slepená k sobě potažená z polariz. foliema držet jen po obvodě ) a pokud by takto spadla tak se teoreticky může LCD ve středu prohnout dolu a možná i prasknout kdežto pokud je obraceně je tam to plexi a to udrží slona. Ale pokud padne z 1,5metru tak se stejne roštípe komplet rám atd.[/quote]
no tak ak ratas s tym , ze auto havaruje , potom to asi neni jedno .. to je fakt .. ja by som sa radsej zaoberal tym , aby auto nehavarovalo .. nez tym aby to LCD havariu prezilo ..
v kazdom pripade ak je LCD v krabici , da sa dat panelom aj hore aj dolu .. krabica je symetricka ..
já jak pojedu pro LCD LED 52" či 55" palců tak se dívám i na velikost krabice a doufám že ji tam dostanu nastojato. jistota je jistota. lonské modely tam vycházeli s rezervou 2-5 cm. uvidíme jak budou snad ted v září ty nové "vysněné" modely
vezl jsem 40tku v krabici ve firemní Fabii a v pohodě ležela na placato a na krabici nebylo žádné upozornění čím nahoru a čím dolu. Omno i kdyý montuješ držák taK SI JI MUSÍŠ POLOŽIT panelem dolu.
grab 7 kde by se vzalo plexisklo na LCD a ještě co by se mělo slepit nebo prohnout a prasknout?
zde je postup výroby panelu http://auo.com/auoDEV/content/technology/technology_tftprocess_popup_en.htm
grab 7 kde by se vzalo plexisklo na LCD a ještě co by se mělo slepit nebo prohnout a prasknout?
zde je postup výroby panelu http://auo.com/auoDEV/content/technology/technology_tftprocess_popup_en.htm
[quote=jarda50;237087]vezl jsem 40tku v krabici ve firemní Fabii a v pohodě ležela na placato a na krabici nebylo žádné upozornění čím nahoru a čím dolu. Omno i kdyý montuješ držák taK SI JI MUSÍŠ POLOŽIT panelem dolu.
zde je postup výroby panelu http://auo.com/auoDEV/content/technology/technology_tftprocess_popup_en.htm[/quote]
Moc hezký a schválně si to pust ještě jednou to poslední co se přidává je to plexi přes jeho kraj se ohnou páskové folie už jsem několik LCD panelů rozebral a prasklých jsem viděl hodně jasně že ne tím že byly sklem dolu ale u takový 50" plochy by sklo slastní vahou a pokud bedna nedejbože padne dolu pak to přetížení může udělat svý.
zde je postup výroby panelu http://auo.com/auoDEV/content/technology/technology_tftprocess_popup_en.htm[/quote]
Moc hezký a schválně si to pust ještě jednou to poslední co se přidává je to plexi přes jeho kraj se ohnou páskové folie už jsem několik LCD panelů rozebral a prasklých jsem viděl hodně jasně že ne tím že byly sklem dolu ale u takový 50" plochy by sklo slastní vahou a pokud bedna nedejbože padne dolu pak to přetížení může udělat svý.
Pokud jde o to plexi tak sorry ale pokud jde p ten pád tak tro by muselo padnout na ostrou hranu, která krabici prorazí. Jinak výrobky potažmo obal je testovaný s tím, že se vyzvedne do určité výšky a pustí se a výrobek se otestuje a nesmí být poškozený. Jinak na youtube máš hodně sekvencí, kde se testuje co LCD vydrží a je to dost stačí se jen podívat. Jinak např Sharp rozváží MGS v celých deskách ze kterých se řežou pak dle velikostí panelů a to se s tím i točí překládsá a pod a poškození mají nulové a to je jen velmi tenká deska. Tak že když to spadne v krabici tak se nic nestane tedy pokud to není ze dvou metrů testuje se to z 1,30 a myslím 1,60m.
Měl jsem namysli gravitační sílu plus sílu která působí pokud bedna padne na placato pak se to sečte , určite by se to dalo spočítat mě je to prostě proti srsti převážet TV obrazem dolu hodně jsem jich pokládal na stůl abych to mohl jednoduše opravit a nikdy se nic nestalo ale vždy se zacházelo opatrně.
samozřejmě, že není nad to se chovat opatrně, ale přál bych ti vidět přepravu např. ČP. Ta se stím nepárá a zachází s tím jak s obyč balíkem. Prvnbí TV mi přišla s proraženou krabicí , ale jede už 4 roky bez problému. Jen si vem co asi si vytrpí, když to jede kamioném, vlakem a pod po celé Evropě a třeba x krát se to překládá.
do práce nám přivezli několik 42" LCD a jedna znich měla pavouka přes celou obrazovku. s tím usely zacházet jak hovada. ale ostatní všechny ok. ale jak tu někdo vzpomínal opatrnosti není nikdy dost.
[quote=jarda50;237087]... a na krabici nebylo žádné upozornění čím nahoru a čím dolu...[/quote]
Má tam být symbol, čtvereček se 2 šipkama, ty šipky mají směřovat nahoru. Je to skoro na všem. Nejlepší je dodržet toto doporučení. Výrobce by to měl mít oveřený, že je předepsaná poloha vhodná.
U plasmy se horizontální poloha nedoporučuje, protože velký otřes (jáma v silnici) může způsobit prasknutí displeje. V LCD můžou velkým rázem rupnout zářivky (celkem jedno v jaké poloze). Jsou to tenoučké skleněné trubičky. V obou případech je nutné chránit displej před zmáčknutím na tvrdý předmět (hlavně pokud je TV už vybalená). U LED-LCD odpadá problém se zářivkami, ale pro displej samotný to platí stejně.
Jinak choulostivost displeje je vhodný zvážit i při běžném používání. Je rozdíl mezi plackou a 2,5cm tlustým téměž nezničitelným sklem CRT. Platí pro choleriky co po TV hází dálkáčem a děti hračkama. Kočička, co se sveze drápkama po displeji zhora dolu patrí na pekáč. :-D
Má tam být symbol, čtvereček se 2 šipkama, ty šipky mají směřovat nahoru. Je to skoro na všem. Nejlepší je dodržet toto doporučení. Výrobce by to měl mít oveřený, že je předepsaná poloha vhodná.
U plasmy se horizontální poloha nedoporučuje, protože velký otřes (jáma v silnici) může způsobit prasknutí displeje. V LCD můžou velkým rázem rupnout zářivky (celkem jedno v jaké poloze). Jsou to tenoučké skleněné trubičky. V obou případech je nutné chránit displej před zmáčknutím na tvrdý předmět (hlavně pokud je TV už vybalená). U LED-LCD odpadá problém se zářivkami, ale pro displej samotný to platí stejně.
Jinak choulostivost displeje je vhodný zvážit i při běžném používání. Je rozdíl mezi plackou a 2,5cm tlustým téměž nezničitelným sklem CRT. Platí pro choleriky co po TV hází dálkáčem a děti hračkama. Kočička, co se sveze drápkama po displeji zhora dolu patrí na pekáč. :-D
Zdravím. O pár dní mi majú priniesť Led tv 65", a tak sa chcem spýtať že či ju pri prenášaní môžem otočiť na bočnú stranu? Lebo inak mi nevlezie do výťahu :-)