[COLOR="DarkRed"]Jste filmoví/TV znalci? Dokážete uhádnout film podle typické melodie znějící v jedné scéně filmu?
Máme pro Vás další sedmnácté kolo testíku, ke kterému budete potřebovat jen MediaPlayerClassic (nebo jiný vhodný player zvládající mp3 audio a případně QuickTimeAlternative na play avi -MOV, ve kterém bude rozluštění).[/COLOR]
Dnes jsem vybral s ohledem na smutné okolnosti, které postihly našeho spolusoutěžícího kolegu s nickem mstejska v podobě ztráty bližního, jednu velmi vážnou melodii-tradicionál, která je tu s námi už po mnohá staletí a rozhodně nutí k zamyšlení. Zpívala ji už řada v minulosti slavných zpěváků a i ve filmech se už objevila (zpívali ji například S. Connery a M. Caine). Jelikož bych byl rád, aby toto kolo správně uhádlo co nejvíce lidí a nechali se tímto smutkem inspirovat, dávám tentokrát velice jasnou nápovědu v podobě tří klíčových jmen v členění režisér filmu - interpret písně - autor hudby/výběru soundtracku. Jedná se o film z počátku 21. století, název písně jsou první dvě slova zpívaného textu a tato rovnice je:
Název filmu X = Ridley SCOTT + Joe STRUMMER + Hans ZIMMER
Za správné řešení bude uznán originální i český (případně jiný cizojazyčný) název filmu. Další podrobnosti k písni (odkazy) budou zde uvedeny v pondělí.
Poznámka na okraj: Ten závěrečný titulkový song jsem speciálně pro tento účel během včerejšího večera poněkud upravil v Auditionu equalizací a normalizací tak, aby zněl mým uším trochu komorněji než jen jako pouhé pozadí v originálu. Proto s Volume/Bass opatrně (nejlépe na Flat EQ profil), subwoofer by se mohl potrhat. Doufám, že vám tato mp3 poslouží k potěše i v době, kdy nebude zrovna do smíchu...
Připojena je ukázka (soubor Q_A_17.mp3). S hádáním nemusíte spěchat, tedy pokud nemáte zálusk na 1. místo za 60 bodů. Možnost klást příští hádanku bude mít tentokrát autor správné čtvrté (4.) odpovědi od konce pořadí.
Úctu padlým, život musí jít dál!
[COLOR="Red"]Hádat můžete od teď (čas postu) do nedělní půlnoci (22.11.2009) výhradně prostřednictvím soukromé zprávy nadepsané Q_A_17 mě. Výsledek bude oznámen zde v pondělí ráno. Prosím v tomto threadu o filmech nediskutujte - za tím účelem je založen druhý thread zde v sekci Filmy, kde k tomu máte prostor. Tady budou pouze otázky (Question) a odpovědi (Answer)![/COLOR]