Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: DTV 2000H při použití Winfast PVR2 nejde nahrát prokládané video

  1. #1
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    Mám takový problém.

    Mám hybridní kartu WinFast DTV 2000H a pokud chci pomocí softu WinFast PVR2 2.0.3.19 nahrát z analogového zdroje (VHS, analog TV) prokládané MPEG-2 video, tak se mi poté při přehrávání nezorbrazuje korektně. Pokud dám deinterlaci na BoB/Yadif double-framerate, abych dosáhl klasického televizního "looku", tak se začne video podivně sekat. V minulosti jsem používal předchůdce, program WinFast DTV a bylo vše v pořádku. Moc bych poprosil o to, jestli by mi tento program někdo neupnul, nějak ho na netu nemůžu dohledat. Bohužel ani nemohu najít krabici od DTV 2000H, kde jsem tento program měl na originálním CD.

    Ještě jsem se chtěl zeptat, zda to nemůže být ovlivněno kodeky, ale předpokládám, že pokud nahrávám v MPEG-2, tak WinFast PVR používá své vlastní interní kodeky a ne nějaké externí např. z K-Lite mega packu.

    Mockrát děkuji za pomoc.

    Tady posílám ukázku té "sekačky"

    http://bagruj.cz/gu9kxrtq6a58/Video_0720-0256(CVBS).mpg.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    WinFastDTV a podobné "exkluzivity", které už nikdo nikde nesežene, mám na mém webu:
    http://masek.ic.cz/index3.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    Tak jsem zkusil použít starý Winfast DTV a je to ještě horší. Pokud začnu nahrávat, tak se mi video po několika vteřinách nahrávání žačne podivně cukat a když chci dát stopku, tak dojde k zmarznutí WinFast DTV, při kterém WFDTV nejde ukončit ani pomocí "Ctrl+All+Del - Ukončit proces" a je nutný tvrdý restart.

    Ještě, co se týká toho PVR 2, tak jsem podle Media info zjistil, že to k enkódování používá nějaký codec od ArcSoftu, jenž se ukrývá v C:\Program files\Common files. Říkám si, zda by ten Arc Soft codec nebylo možné nějak pozměnit nebo tak něco. Skoro si říkám, jestli tam ta trhaná deinterlace není nějak záměrně nebo tak.

    Zde je text z Media Info:

    Hlavní #0
    Celý název a cesta : C:\WinFast WorkArea\Video_0720-2313(CVBS).mpg
    Formát : MPEG-2 Program
    Formát/Family : MPEG-2
    Velikost souboru : 13.6 MiB
    Hrací čas : 22s 591ms
    Bit rate : 5051 Kbps
    Enkódoval : ArcSoft MPEG-2 PAL

    Video #0
    Codec : MPEG-2 Video
    Profil kodeku : Main@Main
    Nastavení kodeku/Mat : Custom
    Hrací čas : 22s 920ms
    Bit rate : 9000 Kbps
    Bit rate mode : CBR
    Šířka : 720pixely
    Výška : 576pixely
    Poměr stran : 4/3
    Frame rate : 25.000 fps
    Standard : PAL
    Chroma : 4:2:0
    Interlacement : Top Field First
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.868
    Enkódoval : ArcSoft MPEG-2 PAL

    Audio #0
    Codec : MPEG-1 Audio layer 2
    Hrací čas : 21s 916ms
    Bit rate : 224 Kbps
    Bit rate mode : CBR
    Kanál(y) : 2 kanály
    Sampling rate : 44 KHz
    Rozlišení : 16 bits
    Video0 delay : 473ms
    Enkódoval : Xing (new)


    Dyžtak tady pro porovnání je správně fungující prokládané video, jenž jsem nahrál pomocí programu WinFast DTV někdy před čtvrt rokem. (Mezitím jsem ale musel WF DTV reinstalovat a nahradit ho WF PVR 2, protože jsem tehdy nemohl WF DTV nikde najít)

    Hlavní #0
    Celý název a cesta : D:\0 DVB-T\CVBS\Video_0327-0145(CVBS).mpg
    Formát : MPEG-2 Program
    Formát/Family : MPEG-2
    Velikost souboru : 104 MiB
    Hrací čas : 2mn 37s
    Bit rate : 5515 Kbps

    Video #0
    Codec : MPEG-2 Video
    Profil kodeku : Main@Main
    Nastavení kodeku/Mat : Standard
    Hrací čas : 2mn 37s
    Bit rate : 6750 Kbps
    Bit rate mode : CBR
    Šířka : 720pixely
    Výška : 576pixely
    Poměr stran : 4/3
    Frame rate : 25.000 fps
    Standard : PAL
    Chroma : 4:2:0
    Interlacement : Interlaced
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.651

    Audio #0
    Codec : MPEG-1 Audio layer 2
    Hrací čas : 2mn 37s
    Bit rate : 224 Kbps
    Bit rate mode : CBR
    Kanál(y) : 2 kanály
    Sampling rate : 44 KHz
    Rozlišení : 16 bits
    Video0 delay : -68ms
    Enkódoval : Gogo (after 3.0)


    Budu opravdu vděčný za pomoc. Bádám nad tím už druhý den, pořád reinstalovám drivery, instaluji/reinstaluji WF DTV, jenž měním za WF PVR 2 a pak zase na WF DTV, ale bohužel jsem se kýženého výsledku, to jest správně se zobrazujícímu prokládanému videu, nedočkal.
    A už mám z toho fakt nervy v kýblu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    Teď jsem zkusil PVR2 ve verzi 2.0.2.17, bohužel musím konstatovat, že trpí stejnýni problémy jako Winfast DTV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    V tom "Custom" nastavení Mpeg2 streamu bych to stáhl (bitrate) z 9000 na nějakých 6500 CBR (=bohatě stačí) a samplování audia změnil na 48000...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    V tom "Custom" nastavení Mpeg2 streamu bych to stáhl (bitrate) z 9000 na nějakých 6500 CBR (=bohatě stačí) a samplování audia změnil na 48000...
    Ne, ne. Počítač stíhá, o to nejde.

    Nakonec jsem to vyřešil zajímavě. V PC mám více HDD a na jednom je nainstalován starý systém Win XP, takže si nechám v Biosu nabootovat ten starý systém a na něm WinFast DTV jde v pohodě. Skoro si řikám, jestli to nemůže bejt aktualizacema Windows XP. Ten starej systém je někdy z konce roku 2007.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    systém Win XP, takže si nechám v Biosu nabootovat ten starý systém a na něm WinFast DTV jde v pohodě. Skoro si řikám, jestli to nemůže bejt aktualizacema Windows XP. Ten starej systém je někdy z konce roku 2007.
    No, asi jo, člověče. ten DTV byl přechodný stav, spolu s ním se ještě dal stahnout i PVR_1. WinFastDTV fungoval snad ani ne půl roku a hned naběhl PVR_2. V každém případě to je starší záležitost a určitě ještě nebyl SP3
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    698

    No, PVR2 ve verzi 2.0.2.17 mi dělal stejný skopičiny jako DTV.

    A současný PVR 2 sice funguje, ale neumí správně prokádat to video, no... :-/

    Opravdu si myslim, že v tom má prsty ten Arcsoft.

    Dyžtak neporadili byste mi, nějakej grabovací program, jenž umí nahrávat v MPEG-2 a nepotřebuje k tomu žádný externí kodeky?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-01-2012, 10:10
  2. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 05:19
  3. Prokládané video z *.vob
    Od WestFlame v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-06-2009, 13:52
  4. WF DTV 2000H, PVR2
    Od kartuz v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-07-2007, 16:53
  5. Proc mi nejde nahrat mpeg II vetsi jak 4GB?
    Od Zakov v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-04-2004, 09:45