Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Print to tape

Bahnak009 (2)|22.6.2009 23:35
Ahoj,
chtel jsem si ve Vegas sestrihane video ulozit zpatky na pasku v kamere Panasonic NV-DS30EG (je to uz starsi kousek, koupil jsem ji nekdy koncem roku 2002). Kameru mam pripojenou pres Firewire do pocitace, capture mi funguje bez problemu, ale kdyz vyberu v Sony Vegas moznost Print to tape, zobrazi se okno "Device setup", kde mam k vyberu budto nebo "OHCI Compliant IEEE 1394/DV". Vyberu tedy "OHCI ...", dam Next, zobrazi se okno "Leader and Trailer" a pres nej po par vterinach vyskoci dalsi okno s hlaskou "Failed to load the selected print device." - no a tim koncim. Kamera ma podle udaju v manualu a na internetu aktivni IN/OUT.
Vedel by nekdo v cem je problem? O koupi nove kamery zatim neuvazuji.
Zamer byl puvodne takovy, ze natocene video vypalim na DVD + zazalohuji na HDD + zazalohuji na mini-DV pasku (predtim bych to prevedl ve VirtualDubu na DivX s vyssim bitratem, pocital jsem tak cca 2 hodiny natoceneho videa na jednu pasku).
Diky
MIHI (940)|22.6.2009 23:55
Asi moc nechápu. To jako chceš převést do DivX a pak ten DivX přepsat na pásku???
Bahnak009 (2)|23.6.2009 08:55
Ano, tak jsem to chtel udelat. Ale vratim se k problemu ulozeni sestrihaneho videa zpet na pasku. Na pasku proste v tuto chvili neulozim ani video, ktere jsem z ni stahnul do pocitace a jen sestrihal.
Prilozil jsem jeste 2 obrazky.
Dik za kazdy tip.
PrintToTape_01.gif PrintToTape_02.gif
jibarr (792)|23.6.2009 09:22
Dát dvě hodiny na hodinovou pásku, je jako dát do půllitru litr piva. Pokud kamera ukládá na pásku v DV, tak tam DivX nenacpeš. Musíš to ukládat ve stejném formátu. Tj. projekt musí být založen v DV PAL. Jinak to soft vyhodnotí jako chybu. Pokud mu budeš cpát DivX, a projekt bide v DV PAL, tak ti to střižna zpátky přepočítá do DV. Takže zbytečná ztráta kvality.
Takže první dvě zálohy jsou v pořádku.
Z line kde je zpracovaný materiál to rozděl po hodině a to rovnou vyexportuj na pásku. Je to v reálném čase, takže na pásku uložíš jen kolik je její kapacita. Tj: 60, případně u některách 80 min.

Hlavně musí být projekt podle ukládání kamery. Tj. DV PAL. Jinak ti to právě zahlásí chybu - nenalezeno nahrávací zařízení. Vyberte.
Pitomec (10211)|25.6.2009 16:07
[QUOTE=Bahnak009;230604]Ano, tak jsem to chtel udelat. Ale vratim se k problemu ulozeni sestrihaneho videa zpet na pasku. Na pasku proste v tuto chvili neulozim ani video, ktere jsem z ni stahnul do pocitace a jen sestrihal.
Prilozil jsem jeste 2 obrazky.
Dik za kazdy tip.[/QUOTE]
Je-li to korektní DV, tak zkus http://windv.mourek.cz a jinak co psali jiní.