Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: PANASONIC PLAZMA TX-P42X10E vs TX-P42X10Y - MPG4 DVB-T tuner

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Tyto modely se jak známo liší pouze přítomností MPG4 DVB-T tuneru u Y. Má to ovšem smysl si připlácet cca 1200,- Kč? Vždyť se u nás ještě dlouho bude provozovat MPG2 a až se bude přecházet na lepší normu, tak to už hádám bude něco jiného než MPG4, případně T2 aj.. Nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    828

    Citace Původně odesláno od Martin Suchánek Zobrazit příspěvek
    Tyto modely se jak známo liší pouze přítomností MPG4 DVB-T tuneru u Y. Má to ovšem smysl si připlácet cca 1200,- Kč? Vždyť se u nás ještě dlouho bude provozovat MPG2 a až se bude přecházet na lepší normu, tak to už hádám bude něco jiného než MPG4, případně T2 aj.. Nebo se pletu?
    V soucasne dobe experimentalne vysila v tomto formatu treba sit O2 (stanice Nova a CT1), rozhodne to neni tak, ze H.264 tu bude az s DVB-T2 (napr. CT planuje toto okolo roku 2015). Jinak CRa samozrejme vysila v MPEG2, takze je to v tuto chvili spise o tom, jaky signal muzete chytat (ktery a zda-li nejaky multiplex)... a hlavne, pokud do budoucna budete chtit MPEG4, slo by to pres Ci slot, ale myslite si, ze televize majici jen MPEG2 bude schopna plnohodnotne zobrazit MPEG4 datovy tok?

    Ono s tim "experimentalnim" vysilanim je to vubec vselijake, jsou lokace (cast PHA, zapad cech...) kde jiz analogovy signal neni, ale pokud ma byt kvalita takova, kterou poskytuji CRa v Brne z HAD, tak potes koste... vypadky na prenosove trase (1s cuknuti) naprosto na denim poradku. Loni nic, letos tak zhruba az OD Velikonoc... Silu signalu mam trvale na 80% (+-82) a kvalita je trvale na 100%... aspon to mi rika DVB-T tuner, a diky tomu, ze loni to bylo vse OK, tak si nemyslim, ze je to vinou na me strane, ktera je po HW strane naprosto identicka...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    Smysl to má programy v mpeg4 H.264 se docela množí. Už nejen UPC se svými 6 programy, ale i další poskytovatele ho využívají zejména k přenosu HD programů. Tedy nejen v experimentálním vysílání v rámci DVB-T, ale i na jiných platformách.

    Problém mpeg4 přes slot se už řešil a výsledek je žalostný. Zatím dostupné karty dokáží převést signál na mpeg2, ale nikoli HD vysílání. Proto se od nich docela ustoupilo.

    Jinak mpeg4 nás bude strašit ještě relativně dlouho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    148

    u nas na kabelovce uz mame dostupnych 12HD programu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    OO7 OO7 je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    192

    30.05., 10:49 -
    Portugalská Cabovisao spustí 20 HDTV stanic DNES!....a co na to UPC?....NIC !!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    2

    Mozna smesny dotaz, ale prave zitra si mam jit pro E tv, puvodne jsem chtel Y. Vyhodna nabidka... Jak je to v pripade, ze tv krmim signalem ze satelitu - sice diditalni pristroj ale nejzakladnejsi model, zadne HD zpracovani. To asi obchazi tuner, posila uz zpracovany signal, takze tuner na to nema vliv, ze? vyhledove tedy vymenit pouze satelit prijimac za neco s HD a mam to vyreseny, nebo ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Ano, je to tak, můžeš být v klidu. Já jsem ve stejné situaci, nicméně se rozhoduju mezi E a Y kvůli budoucnosti. Pokud je pravdepodobne ze skoncime u mpg4 tak koupim Y. A proto se ptam, osobne si ale myslim ze ne, ze to bude uz T2 aj, takze ten tuner nepouziju. O testovaci vysilani moc zajem nemam, navic ani neni dostupne. Pro me jedina "vyhoda" je pouziti pri chytani cizich prg - bydlim u hranic s PL a pokud vim tak nasazuji mpg4, ale jak rikam, "vyhoda". Abych to shrnul, pokud neni pravdepodobnost nasazeni mpg4 dvb-t v CR tak se mi zda davat za Y +1200 Kč jako vyhozeny peniz....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    2

    Dik, takze do toho jdu, uz se na zitra tesim. at taky dobre poridis
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    Martine T2 tu možná bude , ale za hodně dlouho. Zatím jede jen zkušebně v jedné části VB. I nejrozvinutější země s HD jako Francie jede v mpeg4H.264. Závádění T2 není jednoduchou věcí a je dost nákladné, navíc u nás, kde není ještě pořádně zavedeno ani Tčko to také nepřichází brzo v úvahu. Navíc na jkeho zavedení je potřeba hodně peněz a to jak na střraně těch kdo tak chtějí vysílat tak i na straně těch, kteří by ho chtěli příjmat. Tak že m4 nás bude ještě dlouho "obtěžovat". Jen tak pro info. Dlouho se čekalo na BR rekordery a teprve Panasonic nabídl Evropě první kusy, ale zatím jen a jen do Francie a všechny i v jinde jsou na mpeg4. tedy pro HD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Diky Jardo. Tohle je jeda pulka. Druha pulka je mpeg4H.264, ja si spis myslim ze tu patnact let zustane mpeg2 a po mpeg4 nestekne pes. Nebo se mylim?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    Bohužel není to tak neboť všechny programy vysílané v HD jsou v mpeg4 H.264 a to nejen u nás a bez dekodeeru na tento mpeg je prostě neuvidíš. U nás jak DVB-T tak i ce, ale i S-kromě S2 jej plně využívají. Navíc kamery HD s SVCHD a všechny BR přehrávače jej využívají. Je to zatím jediný mpeg pro HD vysílání a příjmání. Nenajdeš zde jiné HD programy vysílané v jiném formátu. Já osobně jej naštěstí v TV mám a tak odpadá STB jak pro DVB-T tak pro DVB-C vše si TV přebere a zobrazí. Samozřejmě, že přijdou další a vylepšené "mepegy", ale to bude ještě nějaký čas trvat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Přiznám se, že jsem poslední příspěvek nepochopil (a to bude ten klíč k celé problematice). Nebudeme bavit o DVB-C (dejme tomu ze nezajima), DVB-S (je sice v zahranici v danem typu TV dostupny, ale "orezany") ani prehravani h264 (na to jsou prehravace). Tedy DVB-T: v soucasne dobe mpeg2, v mpeg4 se nevysila, o mpeg4 se neuvazuje, mpeg4 T tuner v soucasne chvili (pokud nemam kabel) je jen nepravdepodobna spekulace do budoucna. Nebo se pletu? Co jsem nepochopil v predchozim prispevku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    Všechny současné HD programy v DVB-T jako Nova HD, CT1 HD a od září Prima a další HD programy jsou a budou v mepeg4 H.264. Ano nyní ještě ve zkušebním 4 muxu, ale od září už ofiko, ale zase jen v m4H254. I DVB-S,S2 HD jedou v tomhle kodeku
    Naposledy upraveno uživatelem jarda50: 31-05-2009 v 20:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    85

    Citace Původně odesláno od jarda50 Zobrazit příspěvek
    Všechny současné HD programy v DVB-T jako Nova HD, CT1 HD a od září Prima a další HD programy jsou a budou v mepeg4 H.264. Ano nyní ještě ve zkušebním 4 muxu, ale od září už ofiko, ale zase jen v m4H254. I DVB-S,S2 HD jedou v tomhle kodeku
    Tak pokud je to takto tak mi unikla zasadni informace, mel jsem za to, ze o DVB-T mepeg4 H.264 se u nas absolutne neuvazuje a o ostrem vysilani vubec ne. V tom pripade je samozrejme vhodne zakoupit TV s prislusnym tunerem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    martine je to sice výhoda, ale všchny STB pro i HD programy to mají a zároveň i HDMI výstup on je problém v tom, že vysoké rozlišení scartem nepřeneseš, tedy program uvidíš ale jako SD
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pokazený Panasonic TX-P42X10E- prekládka z TX-P42C10Y
    Od icosom v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-03-2012, 16:21
  2. Panasonic TX-p42x10y a CI DVB-C
    Od trojan4x4 v sekci DVB-C
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 16:21
  3. Plazma: Panasonic TX-P42X10Y vs. TX-P42S10E
    Od Pifishiba v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 619
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 14:32
  4. lcd PHILIPS 37PFL8404H/12 vs.plazma PANASONIC TX-P42X10Y
    Od milosik29 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-05-2009, 07:51
  5. Panasonic TX-P42X10E
    Od rajan v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 21:40