Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Jak na RipBot264

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    13

    Ahoj, zkouším pracovat s RipBotem264 a nějak nevím. Pomocí programu AnyDVD HD jsem si zkopíroval celý film na HDD. Teď spustím RipBot264 a vložím do něj největší z m2ts souborů (má 36GB) a kliknu na OK. Obr
    http://i41.tinypic.com/24qslyq.jpg

    Chvilku to žvejká a chroustá, až se dostanu do výběru. První jsem zaškrtnul dole mkv. A teď by mě zajímalo, co mám ještě nastavit. Je zde výběr nějakých profilů jako 4.0, 4.1 nebo 5.1. Co který profil znamená nevím a jak se podepíše na výsledném mkv filmu také nevím. Takže co doporučujete? Obr
    http://i39.tinypic.com/16a4qs9.jpg

    Neupravené video přímo z BD má Bit rate 22500 Kbps. Takže by to asi chtělo změnit na nižší. Většina filmů, které jsem již stáhnul z internetu v mkv mají bitrate od 7000 Kbps do 10000 Kbps. Tzn. ani né poloviční. Zřejmě proto je film velký třeba 11GB a né 35GB. Jestli se pletu, opravte mě.

    Volbu Profile můžu zvolit buď přednastavený profil nebo kliknu na tlačítko se třemi tečkami a nastavím si parametry podle svého. Obr.
    http://i41.tinypic.com/sdlg7p.jpg
    Co jednotlivé volby udělají s filmem také nevím. Takže nemáte nějaké rady co a kde je důležité si nastavit a čeho si vůbec nevšímat. Co nechat defaultně.

    Mím cílem je: Získání z Blu-ray disku film na hardisk ve formátu MKV (ovšem v 1080p)
    Důležité pro mě také je, aby výsledné MKV nebylo zbytečně veliké. Zřejmě to znamená snížení Bit rate filmu. Filmy v MKV mají nejvíce tak 10000 Kbps. Co se týče velikosti MKV vychází to na !zhruba! co 10minut filmu to 1GB.

    Poraďte mi prosím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    13

    Ještě jsem zapoměl uvést. Nastavil jsem nějaké parametry, které jsem považoval za správné a vylezl mi z toho MKV o velikosti 72MB. Spustil jsem ho. Na časovači byla celková délka filmu (2:20) jenže film běžel 30 vteřin a zasekl se.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    105

    Může mi někdo říci, zda výsledné mkv (z Ripbotu) jde přehrát i s titulky na egreatech? jaký formát titulků z toho vypadne....?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    24

    Používám tento SW a rád bych, kdyby se našel někdo, kdo by nám sdělil informace o nastavení atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    kazde video je jine, jinak pristoupis k SD videu z fotaku, jinak k BR ripu, jinak k zmenseni videa ze spotrebni HD kamery, jinak k videu na web
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    vyskúšaj SW MakeMKV...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    vyskúšaj SW MakeMKV...
    no mám s ním problémy...mkv se mi trhají na egreatu M35..dá se výsledný soubor nějak zkontrolovat???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    ja som riešil naposledy Bambuľku cez tento SW a bez problémov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    Citace Původně odesláno od marcellom Zobrazit příspěvek
    no mám s ním problémy...mkv se mi trhají na egreatu M35..dá se výsledný soubor nějak zkontrolovat???
    stahni si MediaInfo a zkus sem dat Info, vypis toho souboru
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od ai Zobrazit příspěvek
    stahni si MediaInfo a zkus sem dat Info, vypis toho souboru
    tak tady to je:
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    105

    jinak mi to vypsalo v jiném programu toto:
    Matroska file info : D:\Video\Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince\title01.mkv
    File size : 20.40 GB

    DirectShow RenderFile check :
    Matroska Splitter : Gabest's Matroska Splitter

    Installed : no
    Can be created : no
    Matroska Splitter : Haali's Matroska Splitter

    Installed : no
    Can be created : no
    RenderFile with DirectShow : OK


    DirectShow detailed rendering :
    0> MyRenderFile : D:\Video\Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince\title01.mkv
    0> Creation of GraphBuilder : OK
    0> Creation of FilterMapper2 : OK
    0> Adding graph to ROT : OK
    32> Creation of source filter : OK
    32> # Rendering output pin D:\Video\Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince\title01.mkv(Video)
    47> Filters matching mediatype : RDP DShow Redirection Filter, Video Renderer, WMVideo Decoder DMO, AVI Decompressor
    47> Trying connection to RDP DShow Redirection Filter :
    63> RDP DShow Redirection Filter creation failed : : Nespecifikovaná chyba (0x80004005)
    63> Trying connection to Video Renderer :
    172> Failed connecting pin to Video Renderer, removing it now.
    172> Trying connection to WMVideo Decoder DMO :
    219> OK, connected to (in0)WMVideo Decoder DMO
    219> # Rendering output pin D:\Video\Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince\title01.mkv(Video) -> WMVideo Decoder DMO(out0)
    219> Filters matching mediatype : RDP DShow Redirection Filter, Video Renderer, AVI Decompressor
    219> Trying connection to RDP DShow Redirection Filter :
    235> RDP DShow Redirection Filter creation failed : : Nespecifikovaná chyba (0x80004005)
    235> Trying connection to Video Renderer :
    454> OK, connected to (VMR Input0)Video Renderer
    454> Completed path : D:\Video\Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince\title01.mkv(Video) -> WMVideo Decoder DMO(out0) -> Video Renderer
    454> # Rendering output pin D:\Video\Harry_Potter_and_the_Half-Blood_Prince\title01.mkv(Audio)
    454> Filters matching mediatype : RDP DShow Redirection Filter, ACM Wrapper
    454> Trying connection to RDP DShow Redirection Filter :
    454> RDP DShow Redirection Filter creation failed : : Nespecifikovaná chyba (0x80004005)
    454> Trying connection to ACM Wrapper :
    454> Failed connecting pin to ACM Wrapper, removing it now.
    454> MyRenderFile finished : Byl zadán neplatný typ média. (0x80040200)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele jarino1978
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    8,511

    Citace Původně odesláno od marcellom Zobrazit příspěvek
    no mám s ním problémy...mkv se mi trhají na egreatu M35..dá se výsledný soubor nějak zkontrolovat???
    Ten súbor je podľa mňa OK. Nebude problém pre ten Egreat vcelku vyšší dátový tok v kombinácií s VC1 ? Vyskúšaj kúsok z toho BD ripnúť na HDD a useknúť mu komprimáciou videa z dátového toku ( skús average 13 Mbit/s ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    105

    Citace Původně odesláno od jarino1978 Zobrazit příspěvek
    Ten súbor je podľa mňa OK. Nebude problém pre ten Egreat vcelku vyšší dátový tok v kombinácií s VC1 ? Vyskúšaj kúsok z toho BD ripnúť na HDD a useknúť mu komprimáciou videa z dátového toku ( skús average 13 Mbit/s ).
    to je divný, nebot když vytvořím seperátní stream pro video a audio a mucnu to do TS, tak se to necuká...a u mkv se to cuká is jiným, než VC1
    tedy když např. použiji BD Clown pro TS a z samostatných steamů vytvořím mkv, tak je prostě vždy problém....
    navíc v Mtroska info to hází nějaké chyby....ale moc z toho nejsem chytrý....podle toho kódu jsem vygoogloval chyby s grafikou (ale platí to pro XP a já mám W7 !)
    Naposledy upraveno uživatelem marcellom: 20-11-2009 v 22:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    2

    Lidičky zdravíčkootřebuji poradit s tímto problémem.používám k převodu z bluray disku tento postup.Z disku na pc ,any dvd a potom ripbot264.FILM ULOŽÍM DO MKV a proces proběhne bez problému.ALE k věci :chtěl bych udělat v jednom souboru (třeba dvě zvukové stopy anglicky s titulkama ,zvuk dts a česky třaba ac3, bez titulků)zvuk a video umím třeba v mkv merge ale na co nemůžu přijít ,jak dostanu několikatero titulku do mkv?v rip botu jdou vždy nastavit jen jedny titulky a nejdou ve filmu vypnout a samostatně je neumím vyndat ze souboru m2ts(prostě nevím jak),tak abyh je mnělk dispozici k použití do mkv merge.(ty titulky v m2ts jsou ale jak je vyndat,abych je muhl použít v mkv merge?)Může mi někdo prosím poradit? Děkuji Prudy.
    Naposledy upraveno uživatelem prudyn: 15-01-2010 v 18:42 Důvod: chyba
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2013
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od prudyn Zobrazit příspěvek
    Lidičky zdravíčkootřebuji poradit s tímto problémem.používám k převodu z bluray disku tento postup.Z disku na pc ,any dvd a potom ripbot264.FILM ULOŽÍM DO MKV a proces proběhne bez problému.ALE k věci :chtěl bych udělat v jednom souboru (třeba dvě zvukové stopy anglicky s titulkama ,zvuk dts a česky třaba ac3, bez titulků)zvuk a video umím třeba v mkv merge ale na co nemůžu přijít ,jak dostanu několikatero titulku do mkv?v rip botu jdou vždy nastavit jen jedny titulky a nejdou ve filmu vypnout a samostatně je neumím vyndat ze souboru m2ts(prostě nevím jak),tak abyh je mnělk dispozici k použití do mkv merge.(ty titulky v m2ts jsou ale jak je vyndat,abych je muhl použít v mkv merge?)Může mi někdo prosím poradit? Děkuji Prudy.
    Další titulky a nebo video dostaneš do MKV prográmkem MKV Merge GUI. Najdeš ho ve složce programu RipBot264\Tools\mkvtoolnix\mmg.exe
    Postup:
    1) Spusť program MKV Merge GUI
    2) Tlačítkem "add" do něj načti MKV vytvořené v programu RipBot264
    3) Tlačítkem "add" do něj načti audio a nebo titulky z demuxovaných souborů z RipBot264 standardně: C:\Temp\RipBot264temp\
    4) Klepni na příslušnou stopu, nastav jazyk (Language), výstupní formát a klepni na tlačítko Start Muxing
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední