Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Canon hv 30

peter.urblik (355)|8.6.2009 23:25
zasekne pri prehravaní, natáčaní alebo spracovaní?? ja som také nič nepozoroval... ale chalani tu čosi podobné riešili .. niečo so sekaním obrazu ale nakoniec zistili teda ak si dobre pamatám že je to problém v prehrávači či v čomsi podobnom.. pri prehraní na LCD TV to šlape v poho... ja som to skúšal zatial len prehrávať v telke a ide to normálne... videá si zatial len spracovavam pomaličky... takže hotové ešte nič nemám že by som to mohol vyskúšať...takže to je všetko čo by som ti k tomu vedel povedať.. ale určite je tu niekto kto ti o tom porozpráva čosi viac...
Saxel (2279)|9.6.2009 07:39
[QUOTE=okboss;229028]... Jde o záznam v HDV. Natočený obraz se proste na sekundu zasekne a pokračuje dál...[/QUOTE]
To sekání je vidět i při přehrávání v kameře na jejím displeji? Je to sekání vždycky na stejném místě?
Pokud na obě otázky odpovíš "ne", není problém ani v kameře ani v pásce, ale v PC. Víc to specifikuj.
Akim (128)|10.6.2009 22:21
Myslím, že vím o čem je řeč. Stává se mi to taky. Natáčím v kuse např. nějaké vystoupení. Kameru nechávám běžet po celou dobu, žádné stop, rec, maximálně manipulace se zoomem. Pak záznam stahuju do počítače a on se mi rozdělí na dva, nebo více klipů. A tam je právě ten problém. Jakoby záznam na zlomek sekundy škobrtne a pak pokračuje dál. Je pravda, že používám normální kazety, ne HDV. Ale pokud je to důležitý, tak vždy nový bez předchozího záznamu. Když se to stane v rozkouskovaným záznamu, nic se neděje, ale když to poruší kontinuitu záběru, je problém. Např. teď o víkendu točím jedno dvouhodinové vystoupení a krom toho pojedou další dvě kamery. Pokud se mi to stane bude ta následná synchronizace a střih docela zajímavou záležitostí :-(.
Pave1 (4279)|11.6.2009 11:05
jj, pokud jde o výpadek na stále stejném místě (opakované nabrání), jde o "drop" nebo spíš o malý "šmrnc" o nějakou nečistotu, tedy krátký výpadek při rec kamery. U DV to byla kostička, u HDV ti vypadne kus GOP a trvá i, než ten další kamera načte, takže výpadek je obvykle cca 1,5sec.

Jediné skutečně efektivní řešení u HDV je použití těch dražší kazet Master Tape od Sony (prakticky je to běžná profi DVCAM kazeta 40min / 60min DV a HDV). Obě kazety se cenou liší asi o 10Kč (barevnější obal), ofiko je to cca 730Kč za jednu.

Naštěstí, pokud vezmeš cca čtyři kousky, tak se to dá v elvii domluvit sleva, docela výrazná.

----

Pak jsou další řešení, použít dublovaně externí disk atd, ale to není pro každého. Po cca dvou letech je taky vhodné nechat kameru preventivně vyčistit v servisu, pokud jsou s ní nějaké problémy, také to pomáhá.

Osobně točím tyto drahé pásky opakovaně na akcích, kde zdrojáky nearchivuju, ale potřebuju záznam bez výpadků (což v mém množství pravidelné čištění v servisu + tyto kvalitní pásky zajistí).
Akim (128)|11.6.2009 11:16
Z toho co Pave1 napsal dle mého jednoznačně vyplývá ta věc, že se nejedná o problém kamery HV20/30/40, ale o věc poplatnou obecně. Já tedy zatím u toho víkendového multicamu zůstanu u běžných kazet. Pokud logicky uvažuji dojde sice k výpadku GOPu, ale synchro s ostatními kamerami by mělo být stále ok. Pak můžu případný výpadek prostřihnout druhou kamerou. Ale začnu o těch HDV kazetách na důležité akce vážně uvažovat.
Pave1 (4279)|11.6.2009 11:36
No, jde o problém "citlivosti mechanik" na nečistoty, mechaniky Sony DVCAM jsem obecně robustnější, ti je ale mají patentované a jiní výrobci je proto zřejmě nepoužívají (museli by platit).

Pokud dojde k výpadku, znamená to, že část záznamu skutečně chybí, takže tu další část musíš synchronizovat znovu (malou úpravou).
okboss (2)|13.6.2009 20:29
[QUOTE=Saxel;229063]To sekání je vidět i při přehrávání v kameře na jejím displeji? Je to sekání vždycky na stejném místě?
Pokud na obě otázky odpovíš "ne", není problém ani v kameře ani v pásce, ale v PC. Víc to specifikuj.[/QUOTE]

Kouknul jsem na nějaké recenze a už vím proč to je. Kvůli kazetkám. Prostě nezvládají HDV záznam. Sice jsem koupil profi panasonic za cca 180Kč, ale je asi opravdu potřeba to sony. Což mi trochu vadí, protože to nikde v návodu nepíšou (nebo aspon myslím), ale co se dá dělat. Premiere mi tam hodí volný červený snímky, takže kontinuitu to neporuší. Ale občas se mi stane, že se maličko zpožduje zvuk. Holt HDV je zatím pro ty bohatší. Jestě že sem natáčel multicam, takze se tam neco prostrihne.
javelino (45)|14.6.2009 18:00
[QUOTE=okboss;229028]Mám jistý problém s hv30. Měl jsem možnost vyzkoušet tři kusy tohoto typu a u všech se mi stala nemilá věc. Obraz se občas zasekne. Stalo se vám něco podobného? Jde o záznam v HDV. Natočený obraz se proste na sekundu zasekne a pokračuje dál. Není to problém kusu a nevím jestli je to problém kazety, protože jsem si koupil profi kazetky panasonic. Prosím o radu. Předem děkuji.[/QUOTE]

Párkrát mi pomohlo že jsem kazetu přehrál znovu na jiný disk a záznam byl v pořádku.
Alf (888)|14.6.2009 21:13
okboss
[QUOTE=javelino;229647]Párkrát mi pomohlo že jsem kazetu přehrál znovu na jiný disk a záznam byl v pořádku.[/QUOTE]Častou chybou také je, že natažení do PC se provádí na stejný fyzický disk, na kterém je systém. Pak může docházet k výpadkům frame i když je záznam na pásce v pořádku.