Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: WinFast a volba Overlay Mode

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele antabe
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    39

    Hledal jsem v archívu, ale odpověď na můj problém jsem nenašel. Proto si dovoluji založit nové téma a doufám, že kvůli tomu nedostanu vyčiněno. Mohl by mně prosím někdo poradit, proč v nastavení WinFastu (mám Leadtek TV 2000 XP - DeLuxe) mám volbu Overlay Mode zaškrtnutou, ale neaktivní, takže toto nastavení nemohu změnit(vyřadit)??
    Že to má jít jsem si přečetl zde: http://masek.webzdarma.cz/delux5.jpg
    Mám neustále problémy s prokládáním, jak už jsem se ptal v jiné diskusy(počasí, kabelovka atp.), a tak stále zkouším. Děkuji moc.
    Antabe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Funkce "Overlay Mode" je tam kvůli grafické kartě. Některé ruší obraz. Tím že je zaškrtlá, tak je aktivní. Proč ti nejde zafajfknutí zrušit - nemám tušení. Já mám "experta", a funguje to. Ale mám ji zaškrtlou - obraz je lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele antabe
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    39

    Díky za odpověď. Myslíš, že rozdí je v tom, že ty máš Experta a já DeLuxe? Přeinstalovával jsem WinFasta mnohokrát, ale nikdy jsem si nevšiml, jak to bylo u jiných instalací (zafajnuto nebo ne). Chtěl jsem zkusit změnit tuto volbu, abych vyzkoušel zda by byl obraz lepší nebo horší a tím jsem právě zjistil, že ta volba je neaktivní. Kdyby tě ještě něco napadlo, tak děkuju za tip.
    Antabe
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Rozdíly mezi Expertem a Deluxe jsou. Ale v tom "overlay" asi ne.
    Tam to asi bude "držet" grafárna. Ale jakým způsobem - to nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele antabe
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    39

    Je možné, že by ta grafická karta měla nějaký vliv na samotné prokládání zachycovávaného videa?
    Mám grafiku 64MB, nVIDIA GF4/MX420, DDR/Tvout. Asi budu muset koupit nějakou novou, ale neumím se v tom moc orientovat.
    Dopředu díky za případnou odpověď - Antabe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Mám grafiku 64MB, nVIDIA GF4/MX420, DDR/Tvout.
    Tak v tom to asi nebude. Pokud budeš kupovat novou, ohlídej si, aby měla 128b.
    Nezáleží ani tak na velikosti paměti (MB), jako na šířce paměťové sběrnice (b).
    Ještě k tvému problému. Když vypneš nVidia_Desktop_manager, jde manipulovat s overlay?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele antabe
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    39

    Když vypneš nVidia_Desktop_manager, jde manipulovat s overlay?
    nVidia_Desktop_manager jsem vypnul , ale volba "Overlay Mode" je stále neaktivní.
    Ještě takhle - toho managera jsem vypnul tak, že jsem na Hlavním panelu klepnul pravým tlačítkem myši na jeho iconu (managera), dal jsem ukončit (icona v panelu zmizela) a resnul jsem PC. Po nastartování PC v nastavení WinFastu byla volbe "Overlay Mode" stále neaktivní. Jestli to vypnutí managera nVidia bylo správné to určitě nevím.
    Antabe
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tak já nevím.
    Kdyby se ti "jó" chtělo, tak regulérně odinstalovat tv-kartu a po restartu OS ji znovu (aplikace) nainstalovat. A tv-kartu nainstalovat jako poslední součást všech instalací.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele antabe
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    39

    Ještě takhle - toho managera jsem vypnul tak, že jsem na Hlavním panelu klepnul pravým tlačítkem myši na jeho iconu (managera), dal jsem ukončit (icona v panelu zmizela) a resnul jsem PC. Po nastartování PC v nastavení WinFastu byla volbe "Overlay Mode" stále neaktivní. Jestli to vypnutí managera nVidia bylo správné to určitě nevím.
    Antabe

    Omlouvám se, že tenhle odstaveček je už v předcházejícím příspěvku, ale chtěl jsem mít jistotu, že ho zpětně přečteš, tak jsem to sem dal ještě jednou.

    K tý přeinstalaci - moc se mně do toho nechce, ale to není rozhodující. Důležité je, že není jisté, že to po přeinstalaci už bude fungovat. A když si vzpomenu na to nastavování programů (posouvání a seřazování podle svých představ - zhruba 1.500x kliknout myší), tak to kdyby mělo být zbytečné????????
    Antabe
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    . A když si vzpomenu na to nastavování programů (posouvání a seřazování podle svých představ - zhruba 1.500x kliknout myší), tak to kdyby mělo být zbytečné????????
    To je právě to - to se dopředu neví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele antabe
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    39

    Ivo, prosím tě jestli máš chvíli a chuť, mohl by jsi mně popsat co jsi myslel tímhle.


    po restartu OS ji znovu (aplikace) nainstalovat. A tv-kartu nainstalovat jako poslední součást všech instalací.
    To je mi trochu nesrozumitelný a připadlo mně, že tam jmenuješ jednu operaci dvakrát. Děkuji. Antabe
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Když jsou problémy s tv-kartami, tak je dobré je instalovat jako poslední v řadě. To znamená: nejdříve grafiku, potom zvukovku(pokud je), monitor, ............a poslední instalací tv-kartu. Po ní už nic. Často to pomůže.
    Tedy nepřebíjet tv-kartu další instalací něčeho dalšího.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele antabe
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    39

    Jasně. Naprosto spolehlivě jsem už pochopil, jak jsi to myslel. Takže děkuji za ochotu a čas, který jsi věnoval mému příspěvku. Až budu mít chvíli zbytečného času vše to přeinstaluju.
    Teď jdu zachytit pro děti Vinnetua. Ha ha - jak se všichni vymlouvají na děti a vnoučata.
    Antabe
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    Mne to tiež neide odfajknúť a vôbec mi to nevadí.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ChrisTV > problem se zaplym Overlay mixer mode
    Od SeeD Johny v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 05-05-2008, 21:55
  2. Volba TV / Volba UPC vs O2TV
    Od serb v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 19-02-2008, 16:19
  3. WinFast PVR Bitrate Mode
    Od xdavidx v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-07-2005, 18:22
  4. Winfast 2000XP expert - problém s Overlay Modem
    Od Falty v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 17-10-2004, 12:09
  5. funkce Overlay Mode
    Od zdenator v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-05-2004, 17:48