Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Usb pres DVI kabel

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Jednoduchy problem:
    Mam monitor pripojeny k PC pomoci 10m DVI-D kabelu, ktery je spolu s napajecim kabelem zasekany ve zdi. Puvodne jsem planoval, ale pri realizaci jsem samozrejme zapomnel k tomu jeste do steny zasekat USB kabel abych mohl mit u monitoru take webkameru. V zapojeni DVI kabelu je 6 nepouzitych pinu.
    Otazka:
    myslite ze v kabelu jsou fyzciky tyto draty nevyuzite a slo by po nich poslat signaly a napajeni pro USB? Co ruseni stavajicich siganlu? Myslite ze by to slo? Diky za pripadne rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    no zřejmně bude záležet na kvalitě toho DVI kabelu, 10m je už hodně. Pokud je každý vodič samostatně stíněný, tak by to rušit nemuselo.
    Pokud máš DVI-I nebo DVI-D, tak tam není 6 volných pinů, ale sedum (ale to je fuk).
    Jsou to pin: 4,5,8,12,13,20,21.

    Poznámka: Pokud něco zasekávám do zdi, tak vždycky v husím krku, nebo nějaké trubce, abych tam pak mohl přidat kabel
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Maximalna dlzka standardneho USB je 5m, je to z dovodu maximalnej doby odozvy, do ktorej USB zariadenie musi odpovedat hostovi, inak sa povazuje command za strateny a vyhodnoti sa chyba pripojenia.
    Maximalne akceptovatelne spozdenie pre kabel je cca 26 ns. USB 2.0 vyzaduje kabel so spozdenim menej ako 5.2 ns na meter (menej sa neda dosiahnut beznym medenym drotom), takze to vo vysledku to dava maximum 5 m.

    DVI kabel ma uplne odlisne parametre, ktore nie su optimalizovane na tieto poziadavky. Takze sa obavam, ze cez DVI kabel by ste USB nepretlacili mozno ani do 2 metrov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Pokracujem.
    Na vacsiu vzdialenost sa musia kaskadovat USB huby, ale maximalne do spozdenie celej trasy musi byt < 1500 ns, co v praxi vyda asi do 30m.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele píďa_m
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    719

    to artam: zkusil som propojit dva PC 8m káblom a funguje to. Neviem ty parametre USB kabelov, ale ked nan pozerám, nezdá sami až tak kvalitný a co sa impedance týka pripadá mi každý iný..
    PS:neber to jako že ze sebe dělám chytrolína, ale vyzkoušel sem to.. (stejne jako tu moji slovenčinu)
    Naposledy upraveno uživatelem píďa_m: 12-03-2009 v 16:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    na usb pouzivam extendery za 2000 korun a beha to na 40m uplne bez problemov .. ak je to v trubke , tak vytiahnut ten kabel , dat tam 3x CAT6e kabel a v pohode mas full HD + USB ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Pytkin: No ved hej, extendery su ale samozrejme nieco trochu ineho ako klasicky USB hub a navyse sa predlzuje cez Cat5 kabel. Vo vseobecnosti vsak v podstate jedinym limitom USB prepojenia je doba odozvy zariadenia na command (pri dodrzani elektrickych parametrov prepojenia), takze teoreticky to napriklad mozes prepojit aj cez sub-priestor a mozes mat USB zariadenia vzdialene hadam aj zopar svetelnych rokov .

    Ale tu bola rec o moznosti pretlacit USB cez DVI kabel, no mozno keby pouzil kvalitny extender, tak by to na tych 10 m cez ten DVI kabel pretlacil (al ovsem v tom kabli ma volne 2 krutene pary). Ale obavam sa, ze vzhladom na odlisne parametre kabla (impedancia, crosstalk, csv) to bude na tych 10 m dost loteria. To radsej ak to prepojenie chce mat spolahlive, tak niekde nenapadne nahodit na stenu listy a potiahnut novy utp Cat5 kabel a predlzit USB cez extender.

    píďa_m: Samozrejme, ale urcite ti to nebehalo na USB 2.0, ale max. USB 1.1.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Este doplnim, ze USB extendery su aj na optiku, to potom moze potiahnut aj 10 km, keby nevedel, co s peniazmi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    artam : usb cez dvi kabel je samozrejme hlupost ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    OK, diky vsem, inu nepotesili jste me na tu chvili kdy budu pouzivat webkameru si natahnu delsi kabel k monitoru, kterej bude smotanej za pohovkou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    jo a jeste poznamka k delece USB kabelu, bezdratovy prijimac pro klavesnici a mys logitech v pohode chodil na trech na sebe napojenych obycejnych 5m usb prodluzkach...tzn 15m
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    hriva: Klavesnica a mys na 15 m pasivnym kablom sice ok, ale uvedom si, ze je to prenos miziveho objemu dat rychlostou USB max. 1.1, to by si sa s kamerou nacakal celu vecnost. USB 2.0 pasivnym kablom na 15 m = sci-fi.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Zvuk z ATI přes DVI - HDMI kabel?
    Od plch v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 03-06-2010, 07:58
  2. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-12-2009, 15:10
  3. LCD LG s pc přes HDMI kabel
    Od FunTomason v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 09:46
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-12-2006, 13:10
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 31-12-2005, 10:35