Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: digital8 do PC

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele pavel.hecik
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    121

    při převodu z digital8 přes 1394 do PC se video nahraje zřejmě prokládaně v plné DV kvalitě /při přehrání je vidět rozřádkování a trhavý pohyb snímaného obrazu při nájezdech-pohybech kamery/ po renderu třeba na DVD je znatelně vidět to samé rozřádkování a trhání při přehrání hotového DVD na TV /plasma/ Když ten samý zdroj nahraju přes TV kartu vstup s-video a výsledný je opět DVD tento efekt tam není. Co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    pri naberani cez FireWire sa s tym videom nic nerobi, takisto rendering je zavisly len na nastaveni od teba, takze z avsetko mozes ty sam.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele pavel.hecik
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    121

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    pri naberani cez FireWire sa s tym videom nic nerobi, takisto rendering je zavisly len na nastaveni od teba, takze z avsetko mozes ty sam.
    to určitě, ale kde. Při nahrávání z DV kamery do PC přece nemůžeš ovlivnit, max. PAL a NTSC a je to už v nahraném videu. Maximálně mě napadá, že to dochází při převodu v kameře jelikož kamera je digi8 a páska která je tam je nahraná pouze v HI8, kamera to převádí rovnou na digitál při kopírování do PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Tam musi byt dupel vsetko OK, kedze ti to kamera prehra..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    Citace Původně odesláno od pavel.hecik Zobrazit příspěvek
    při převodu z digital8 přes 1394 do PC se video nahraje zřejmě prokládaně v plné DV kvalitě...
    To je v poriadku, divil by som sa, keby to bolo inak

    Citace Původně odesláno od pavel.hecik Zobrazit příspěvek
    ...je vidět rozřádkování a trhavý pohyb snímaného obrazu při nájezdech-pohybech kamery/ po renderu třeba na DVD je znatelně vidět to samé rozřádkování a trhání při přehrání hotového DVD na TV /plasma/
    Problem zrejme nebude v samotnom prekladani (DV je prekladane vzdy) ale v chybnom nastaveni poradia polsnimkov - DV ma default Bottom Field First, ale principu prekladaneho zobrazovania na TV, zdedeneho po analogu je Top Field First - s tymto nastavenim vyrenderuj mpeg pre DVD, bude po probleme.

    Citace Původně odesláno od pavel.hecik Zobrazit příspěvek
    ....-Když ten samý zdroj nahraju přes TV kartu vstup s-video a výsledný je opět DVD tento efekt tam není...
    To preto, ze polsnimky v analogovom signali z kamery uz idu v spravnom poradi Top Field First.

    Citace Původně odesláno od pavel.hecik Zobrazit příspěvek
    ...Maximálně mě napadá, že to dochází při převodu v kameře jelikož kamera je digi8 a páska která je tam je nahraná pouze v HI8, kamera to převádí rovnou na digitál při kopírování do PC
    Kamera to z Hi8 prevadza spravne, z FireWire do PC dostanes korektny DV, chyba je v nastaveni tvojho renderingu (ako uz poznamenal stayman).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele pavel.hecik
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    121

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    To je v poriadku, divil by som sa, keby to bolo inak



    Problem zrejme nebude v samotnom prekladani (DV je prekladane vzdy) ale v chybnom nastaveni poradia polsnimkov - DV ma default Bottom Field First, ale principu prekladaneho zobrazovania na TV, zdedeneho po analogu je Top Field First - s tymto nastavenim vyrenderuj mpeg pre DVD, bude po probleme.



    To preto, ze polsnimky v analogovom signali z kamery uz idu v spravnom poradi Top Field First.



    Kamera to z Hi8 prevadza spravne, z FireWire do PC dostanes korektny DV, chyba je v nastaveni tvojho renderingu (ako uz poznamenal stayman).
    renderuji přes Pinnacle studio a tam to nastavit nejde nebo snad ano?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele pavel.hecik
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    121

    v ULEAD VS se dá problém odstranit nastavením prokládání


    díky všem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od pavel.hecik Zobrazit příspěvek
    v ULEAD VS se dá problém odstranit nastavením prokládání


    díky všem za rady

    Si sa zblaznil ci co???
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele pavel.hecik
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    121

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    Si sa zblaznil ci co???
    myslím nastavení v renderování pro DVD, už je to hotové a shlédnuté na TV vše OK tak proč zbláznil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    pre nic 25p??? Tak to si zazrak
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele pavel.hecik
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    121

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    pre nic 25p??? Tak to si zazrak
    jsem laik, nejspíš máš na mysli 25 snímků za sec, udělal jsem to jak psal výše ARTAM a vše je ok. Tak poraď, zatím jsi ničím nepřizpěl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od pavel.hecik Zobrazit příspěvek
    jsem laik, nejspíš máš na mysli 25 snímků za sec, udělal jsem to jak psal výše ARTAM a vše je ok. Tak poraď, zatím jsi ničím nepřizpěl.
    Nicim??? Seriem na teba. Tak to naozaj az teraz ti nic nenapisem. Drzy si teda dostatocne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele pavel.hecik
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    121

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    Nicim??? Seriem na teba. Tak to naozaj az teraz ti nic nenapisem. Drzy si teda dostatocne.
    Ty jsi teda urážka, no nic konkrétního jsi neporadil a jen naznačuješ, psal jsem, že je to vyřešený a Ty tvrdíš, že ne, že jsem se zbláznil, tak máš napsat co s tím a hned se nenasírat
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od pavel.hecik Zobrazit příspěvek
    Ty jsi teda urážka, no nic konkrétního jsi neporadil a jen naznačuješ, psal jsem, že je to vyřešený a Ty tvrdíš, že ne, že jsem se zbláznil, tak máš napsat co s tím a hned se nenasírat
    Nasralo ma, ako tvrdis, ze artam ti radi robit neprekladane, potom pises, ze som nic neporadil atd. proste tapas a este aj obvinujes druhych a pritom ich aj prekrucas, nieco strasne..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas Avatar uživatele pavel.hecik
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    121

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    Nasralo ma, ako tvrdis, ze artam ti radi robit neprekladane, potom pises, ze som nic neporadil atd. proste tapas a este aj obvinujes druhych a pritom ich aj prekrucas, nieco strasne..
    prosím Tě, nic nepřevracím ani jsem nepsal, že mi radí neprokládané jen jsem psal že: problém se vyřešil v ULEAD VS nastavením prokládání, což jsem měl na mysli tu jeho radu:
    renderuj s "Top Field First" to lze v ULEAD nastavit

    jak jsem psal: ještě jednou díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sony Digital8 DCR-TRV250E FireWire problém
    Od RiMr v sekci Videokamery
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-08-2009, 13:12
  2. Kopirovani z Digital8 na MiniDV
    Od Saddako v sekci DV/HDV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-05-2007, 15:59
  3. Posun zvuku po zachycení z Digital8
    Od Danny005 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-01-2007, 09:07
  4. přetržená páska Digital8 - lze slepit?
    Od Danny005 v sekci Videokamery
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-12-2006, 14:47
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-03-2005, 16:20