Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TV2000XP Expert + WinVISTA_64bit

WDequation (3)|3.1.2009 05:45
Možná už to tady bylo, a pokud ne, tak to třeba někomu pomůže (Smazat to můžete vždycky, že.). Zkoušel jsem rozjet tuhle starou TV kartu (TV2000 xp Expert) na 64 bitových Vistách. Použil jsem nejnovější ovladače k veškerému hardwaru, který je nějakým způsobem spojený s funkcí TV karty, tj. ovladače čipsetu, integrované zvukovky a tV karty včetně PVR 2.

Obraz byl v pořádku, ale bez zvuku, samozřejmě se zvuk ani nenahrával. (Zvukový signál se v tomto případě přenáší z TV karty pomocí káblíku zapojeného do audio/cd in konektoru na základní desce.) V PWR 2 (device seeting) ale chyběla možnost zvolit jako vstupní analogové zařízení "zvukový disk CD". Přesněji, nebylo možné zvolit cokoliv. Stejně tak nebylo možné zvolit "zvukový disk CD" pro recording devices. Nutno říct, že zmatenou reinstalací ovladačů si v tomto případě vůbec nepomůžete, jak jsem brzo zjistil.

Řešení v mém případě: right click na ovladač hlasitosti (v tray) a zvolit "Zařízení pro záznam". Right click do pole záznam a zvolit možnost "zobrazit vypnutá zařízení" nebo "odpojená zařízení", podle toho co není zatrženo. Objevý se nová položka "zvukový disk CD". Otevřít správce zvuku (realtek HD v mém případě), kde se ukáže nová položka zvukový disk, potom posunout jezdce hlasitosti přehrávání třeba na 100%. Spustit PVR 2 a v device seeting zvolit "zvukový disk CD" pro vstupní analogové zařízení i pro recording devices. Posunout jezdce kam chcete.

Zvuk konečně začal fungovat včetně nahrávání.

No a pár rad k celé téhle kombinaci softwaru a hardwaru:

Pokud nefunguje dálkové ovládání (mně přestalo fungovat po prvním spuštění media center), je dobré prověřit, že je spuštěný program WFWIZ.exe. Pokud se nespouští sám po startu systému, je možné prostě zástupce(!) tohoto programu stylem "drag and drop" přenést do složky "po spuštění" (start-všechny programy-po spuštění). No, je to trochu humpolácké řešení. ;-)


Kombinace firewallu Comodo + antiviru Avast je na na 64 bit vistách smrtící. Zpomalení celkového chodu systému je neuvěřitelné a TV kartu nebylo možné prakticky využívat (běžně zatížené jedno jádro CPU na 100% při prehrávání a prakticky nefunkční nahrávání (výsledkem byla slideshow a ne film)).