Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Menší problémek s WinFast DTV2000H a WinFast PVR2

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Vlastik80
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Ahoj lidi,

    mám menší problémek s příjmem Tv signálu, bydlím v Praze 4- Nuslích, Tv kartu mám Leadtek WinFast DTV2000H, no a problém spočívá v tomto:
    Venkovní anténu mám zapojenu do STBoxu a před vstupem je anténní rozbočovač, čili jeden vstup pak jde do STBoxu a na druhý konektor je napojen kabel vedoucí do karty v PC.
    V STBoxu naladím mnoho stanic ( ČT1,2,4,Sport atd + Nova, Prima, Public Tv aj. ) ale v PC přes WinFast PVR2 naladím jen Óčko, NoeTV, Public, Z1 a Proglas rádio, nevím tedy čím to je a prosím o jakoukoli radu...

    Předem děkuji, konfiguraci mám CPU Intel Q6600 2.4Ghz, 4GB RAM, VGA GTX260, OS Vista 64.
    Naposledy upraveno uživatelem Vlastik80: 11-12-2008 v 08:59 Důvod: Oprava textu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Zkus na zkoušku:
    Zapoj přímé spojení Antena - TV karta v PC. Vynech ten rozbočovač. A stanice nech vyhledat přes Adaptive channel scanning.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Vlastik80
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Adaptivní hledání kanálů je ale pro analog Tv, ne? Mě by se hodilo naladit ty dvb-t kanály co STBox najde a PC ne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tak si navol digitál zde:



    a vynech ten rozbočovač. Prostě přímá linka mezi antenou a tv kartou v PC. (na zkoušku se to musí udělat., protože karty od Leadteka jsou velmi citlivé na kvalitu a sílu signálu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Vlastik80
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Dal jsem DVB-T vyhledávání a přímé spojení anténa >>> Tv karta ( prostřední vstup ) a nic... Tak už nevím... Verzi WFPVR2 mám 2.0.3.16, ale to asi vliv nemá... Napadá mne že by to mohlo být už jen slabým signálem a koax kabelem co mám napojen na ext anténu a je dlouhý cca 4m... Jinak nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    STB by ti měl ukázat kvalitu a sílu signálu. V procentech. (ta tv karta tohle neumí)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Vlastik80
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Tak STB ukazuje:
    ( signál / kvalita )

    ČT1 - 80 / 90
    ČT2 - 80 / 91
    ČT4 - 80 / 91
    NOVA - 90 / 83
    PRIMA - 80 / 84
    ÓČKO - 80 / 100
    PUBLIC TV - 80 / 100
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Citace Původně odesláno od Vlastik80 Zobrazit příspěvek
    Tak STB ukazuje:
    ( signál / kvalita )

    ČT1 - 80 / 90
    ČT2 - 80 / 91
    ČT4 - 80 / 91
    NOVA - 90 / 83
    PRIMA - 80 / 84
    ÓČKO - 80 / 100
    PUBLIC TV - 80 / 100
    Tak tady vada není. Tady je to v pohodě. .............. no tak to nevím, proč nenajdeš všechno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Vlastik80
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Leda asi ten kabel, protože jinak také nevím... zkusím dát jiný...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    No ono to vypadá, že ten tuner ti nenajde jeden multiplex., právě ten, kde je ČT_1 a spol.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Vlastik80
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Hmm, co teď s tím tedy??? Vyhodit z okna...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Citace Původně odesláno od Vlastik80 Zobrazit příspěvek
    Hmm, co teď s tím tedy??? Vyhodit z okna...
    No to ne. Ale mrkni se do sekce televizních karet, určitě se to někde řeší.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Vlastik80
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Asi to mám: udělal jsem jednoduchý test toho kabelu co vede od rozdělovače do PC, jde o 2 kabely na sebe napojené, nejsou s dělanými konektory montovatelnými, jsou lisované, tak jsem je odpojil, rozdělil a každý vyzkoušel tak že jsem ho dal mezi anténu a STB, zjistil jsem že oba kabely snižují signál z 90% na cca 50%, je tedy chyba asi v nich... Přitom jsou nové, ale upřímně jsou ty lisované konektory děs... nejraději bych to uřízl a dal tam normální odnímatelné šroubovací... Pokud není pak chyba ještě někde v kabelu.... ale tipuji že to je konektory, jdou i blbě nasadit na rozdělovač...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    že oba kabely snižují signál z 90% na cca 50%,
    No tak 50 procent je velmi málo. To nepobere leckterý STB, natož pak tv tuner. Dej tam koax a na konce použij f-konektory.
    http://www.eltasat.cz/konektory/
    ... i když ty hodnoty z STB vůbec špatné nejsou. Mrkni se ještě do sekce "tv karty"., určitě se tam ty multiplexy na tv kartách někde řeší.
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 11-12-2008 v 13:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Vlastik80
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Tak nevím, kabel jsem dal jeden koax delší, testoval jsem ho a nemá úbytek signálu, ale přesto mi WFPVR2 najde jen pár programů, přijde mi že starší verze byly lepší než poslední 2.0.3.16, ale možná je to zcela jinde, zkusím ještě co Media Center co naladí...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. WinFast PVR2 - aplikace
    Od vladoc v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 881
    Poslední příspěvek: 26-02-2019, 19:18
  2. Jak spustit Winfast PVR2 bez karty Winfast v PC?
    Od Fricoolinek2 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-05-2012, 15:46
  3. Problém s WinFast PVR2
    Od jirikac v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-10-2008, 17:42
  4. WinFast PVR2 - zatuhnutí PC
    Od PetrL75 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-08-2007, 08:43