Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Nova a kabelovka

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Poslední tři dny vypadá Nova u nás Kotěhůlkách asi takto:

    je to grab přes WinFast2000XP Deluxe v rozlišení 352*288.
    Mash v úterý 7.12. byl v pohodě, ale Cestománie později večer už vypadala tak nějak podobně. Ve středu a ve čtvrtek byl Mash už totálně takhle zprasený.
    Vypadá to, jako by na Nově měli otočené půlsnímky, ale změnit nastavení v enkodéru nepomohlo (ten to ještě zvýraznil) -bylo jedno jestli dám bottom field nebo upper field first, interlaced nebo not interlaced, výsledek pořád stejný.
    Grabuji přes WF2000XP Deluxe, W98 SE, rozlišení 352*288, kodek Huffy, progresívně, takhle to vypadá poslední 3 dny, kabelovka je UPC.
    Vypadá to stejně, jestli použiji orig program WF PVR nebo VirtualVCR, jestli jen koukám na televizi v počítači, nebo to grabuji na hadr.
    Normální telina to nedělá, ale tam mám signál z antény.
    Setkal jste se s tím někdo?
    A jestli jo, jde to nějak opravit?
    Dík
    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Musíš vydržet, teď jsou inverze a signál se šíří jak se mu zachce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Whitejoker
    A jestli jo, jde to nějak opravit?
    Dík
    Wj
    Co bys na tom opravoval? Pokud to máš z kabelovky, tak to musí opravit její provozovatel, anebo si to z té normální antény natáhni i ke kompu a máš to vyřešený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    To už mne taky napadlo, jenže to mám asi 15 metrů a bojím se ještě větší degradace signálu.
    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tak to zkus, a uvidíš. Já mám od "zdroje", který je v "bedně" ve sklepě, kabel k domovní zásuvce v délce přes 20 metrů. Ti, co bydlí v posledním patře, no, ani se neodvažuji napsat, kolik je to metrů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele antabe
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    39

    Mám podobný problém. Rok jsem bez problému graboval video z kabelové televize s WinFast TV2000XP DeLuxe. Žádné řádkování tam nikdy nebylo vůbec vidět. Ve VirtualDubModu jsem používal na výsledné video jenom fltr sharpen(30) a to bylo vše. Poslední měsíc se ale něco změnilo a při grabování mně tam vyskakuje výrazné(jak u kterého programu) řádkování. Kromě přeinstalace systému jsem vyzkoušel už hodně a hodně. Abych se nyní dostal na kvalitu, kterou jsem měl dříve, musím ještě ve VirtualDubModu používat filtr deinterlace a popřípadě smoother. Pak to zase jde - jakž takž. Dřív to bylo lepší. Ale hlavně zpracování trvá nyní hrozně dlouho. Zdá se mě, že i na televizi je to řádkování nějaké znatelnější. Já už taky za ten měsíc nejsem pmalu schopen objektivně posuzovat c bylo, co je a není( ). Chtěl bych Vás požádat oo nějaký tip, radu, zkrátka o ppomoc. Všem, kteří nějakým způsoobem pomohou dopředu děkuji.
    Antabe
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Je to hodně počasím, poslední měsíc to tak blbne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Pravidelně (každoročně) na přelomu podzimu a zimy bývají poruchy v šíření signálu. Pokud používáš klasickou venkovní anténu, popřípadě ještě s širokopásmovým zesilovačem, tak se problémům nevyhneš. Já, když jsem svého času chytal Žižkov na anténu na balkoně, tak jsem v tomto období běžně chytal ORF_1, ORF_2, RAI a švédy. Naše programy byly někdy dost rušený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    O tom bych ti Ivo mohl vykládat celé příběhy, co jsem si užil, a lidem to nevysvětlíš. Stačí týden nebrat telefon.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    No, vidíš. A já jsem se na toto období celkem těšil . Konečně jsem viděl i něco jiného, než "Ženu za pultem", nebo "Muže na radnici".
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele antabe
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    39

    Já jsem v předchozím příspěvku zapomněl napsat, že jedu na kabelovou televizi. Tam přece počasí nemůže mít vliv ne? Ale jinak fakt už nevím čím by to mohlo být. Nemůžete prosím Vás někdo ještě popřemýšlet čím mohlo dojít ke změně a poradit . Přeinstaloval jsem několikrát WinFasta, codeky, ovladače, DirextX, grafiku, codeky na zachytávání, koupil nové kabely s odrušovacími členy, vyměnil koncovky, zkusil vypnout, odinstalovat a vyndat síťovou kartu a stále je to takové jak jsem popisoval. Je to fakt na mozek. Ještě mně napadlo vyndat WinFasta a zkusit ho u kamaráda taky na kabelovce. Kdybych jistě nevěděl, že to předtím chodilo bez problémů, tak bych řekl, že to nejde a kašlu na to, ale takhle? Těším se na Vaše postřehy - a díky za přemýšlení, který já vím bolí
    Antabe
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    antabe: Právě Novu kabelovky chytají ze vzduchu, jak jinak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    No, pokud ti to šlapalo bez problémů, a ze dne na den se to zhoršilo, aniž bys cosi prováděl na PC, tak nehledej chybu u sebe, ale vně PC. Chyba je v signálu, který leze ze zásuvky TV.
    To, myslím, zní logicky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Teď je to fakt děs s tím příjmem Novy!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    My tu s tím tedy problém nemáme.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-04-2012, 17:19
  2. Nova HD,Nova,Nova cinema zvuk!!!!
    Od zatty v sekci DVB-S
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 21-03-2011, 20:54
  3. Digitální kabelovka od UPC bez STB
    Od dopamine v sekci DVB-C
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-11-2009, 02:19
  4. tv-out a kabelovka
    Od stix v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-10-2008, 18:09
  5. airstar 2 a kabelovka
    Od ftoz v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-02-2006, 01:32