Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: Druhý HD v PC pro editaci videosouborů

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    Výhody druhého (i třeba ještě dalšího) disku v PC systému určeného pro vážnější i amatérskou práci s videosoubory je z hlediska nároků na kapacitu zřejmá. Pro běh programů "videostřižen" se doporučuje tuto činnost oddělit od operačního systému (nikoli doslova - OS zůstává dirigentem na plný nebo částečný úvazek), ale mne by zajímalo, JAK tuto práci "oddělit". Znamená to, že při instalaci se odkáže střihovému programu i jeho rezidence na fyzicky jiném HD (nestačí jen oddíl ?) do jiného Program Files a na ten disk také směrovat požadavky instalátoru na adresáře dočasných, vstupních, výstupních a jiných souborů ??? A jak by se z tohoto hlediska mělo pohlížet i na jiné programy používané v oblasti zpracování videosouborů (VirtualDub, VideoSplitter, DVDSchrink, DVD-přehrávače, vypalovací programy, apod)
    Ukažte zde někdo hrubou strukturu vašeho osvědčeného rozdělení disků.
    A také zahrňte hledisko existence pojmů Primary-IDE, Secondary-IDE, Master, Slave, SATA 0,1(,2,3). Funkce RAID zatím využívat nemíním.
    Děkuji za následnou informační smršť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ja to mam podla nalady zapojene

    Primary PATA master - WD80GB rozdeleny na dva oddiely (OS + data =dokumenty atd.)
    Primary PATA slave - LG8162 DVD-ROM
    Secondary PATA master - LG4120 DVD-RW
    Secondary PATA slave - WD120GB (zaloha, pracovny)
    Primary SATA (ICH5R) - WD160GB (DVD)
    Secondary SATA (ICH5R) - WD160GB (video)
    Primary SATA (Promise) - WD80GB
    Secondary SATA (Promise) - -
    PATA RAID (Promise) - -

    Ako si si vsimol, nemam teraz RAID, a navyse u SATA nemas master/slave (neswitchuju sa). Navyse oddiely su dobra vec, ale nie pre video, pretoze disk je jeden, sice zbera data z plotni zvlast, ale "toci sa len pre jedny data"
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    Tak to zírám, takovou strojovnu si ani nedokážu představit. Počet i kapacity jednotlivých HD vyrážejí dech. Když ještě přidáte informaci, kde je OS, kde jsou "Premiéry", "Vegasy" a i ty střižny, které neznám, kolik Program Files v celém PC máte a ještě stručně, pro jaký rozsah prací je mamutí PC systém určen, tak jistě z toho nebudu několik týdnů klidně spát. Doufám, že Vaše odpověď neodradí majitele mnohem chudších sestav od reakcí na úvodní téma. Já i mnozí ostatní se budeme držet při zemi, ale díky za příspěvek, je dobré vědět kde jsou (nebo nejsou) hranice v naší zájmové činnosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Pitomec, mas 1TB
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    StayMan to rychle spočítal a opravdu je toho 1TB. Hrozné číslo, ale to by se mi to stahovalo z kamery ve formátu DV-AVI. Musím se držet zpátky a z mých 30 DV kazet se do PC dostalo jen asi 10, kamarádi musí počkat, není volné místo, soubory blokují HD nebo zaplňují poličku s DVD-RW. A to jsou přede mnou Vánoce a zhruba vím, kdo v mém okolí dostane DV-kameru. Budu se muset se svým hobby chvíli tajit nebo dělat neznalého.
    Ale stále nevím, na kterém HD obvykle běží aplikační programy pro videosoubory, kam se stahují nové příspěvky, atd.
    Dělám jen do 14:00, zvědavost mi nedala, abych došlé příspěvky neprošel a stihl tak napsat tuto odpověď. Zítra se podívám na Mikulášskou nadílku došlých příspěvků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Šány
    Guest

    Pitomec : jaký disky používáš?

    Čau
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Zásadně (a několik let) jenom WD, 7200rpm a u každého HDD ještě přídavné chlazení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od wendy
    Tak to zírám, takovou strojovnu si ani nedokážu představit. Počet i kapacity jednotlivých HD vyrážejí dech. Když ještě přidáte informaci, kde je OS, kde jsou "Premiéry", "Vegasy" a i ty střižny, které neznám, kolik Program Files v celém PC máte a ještě stručně, pro jaký rozsah prací je mamutí PC systém určen, tak jistě z toho nebudu několik týdnů klidně spát. Doufám, že Vaše odpověď neodradí majitele mnohem chudších sestav od reakcí na úvodní téma. Já i mnozí ostatní se budeme držet při zemi, ale díky za příspěvek, je dobré vědět kde jsou (nebo nejsou) hranice v naší zájmové činnosti.
    Čím větší kapacita, tím míň místa máš Já osobně ten 40GB P-ATA HDD mám jenom na systém, na jeden 200GB S-ATA ukládám video z kamery, na druhém 200GB S-ATA mám video již zpracované (vše výhradně DV-AVI), další 200GB P-ATA slouží na MPEG-2 a různé přidružené soubory (JPEG, MP3, WAV) a ten poslední 200GB P-ATA pak na hotové DVD-Video. Ještě zbývá 160GB USB2.0, který je určen na "rozmnoženiny pro osobní potřebu" z originálek a na event. přenášení dat. Poslední místo na P-ATA kšandě (Primary Slave) pak obsadil Pioneer 108.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Šány
    Guest

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Zásadně (a několik let) jenom WD, 7200rpm a u každého HDD ještě přídavné chlazení.
    Jo, jo. Seagate nebrat?

    Čau
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Nevím, nekupuju. Jsem věrný WD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Šány
    Guest

    OK. nejsou hlučný ? Nebo to počítadlo máš někde daleko?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Disky nejsou hlučný vůbec, ale samozřejmě ty přídavný větráky (v 5Ľ) určitý hluk vydávají. Ale není to tak hrozný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Šány
    Guest

    OK. Tak ať ti dobře slouží.
    Čau
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    20

    WD už nějakou dobu není to co bývalo. Taky jsou dneska jedny z nejhlučnějších HD. Horší jsou už jenom Matroxy.

    Jinak pro zpracování je dobré mít 2 HD. První disk rozdělit na primar do velikosti 16GB (velikost clusteru 4kB) pro systém a druhou větší část nechat na data, hry a spol (velikost clusteru 8-32kB). Druhý disk nechat čistě na data, také s větší velikostí clusteru. Poté vždy číst data z jednoho disku a zapisovat výsledek na ten druhý. Samozřejmě, aby to mělo patřičný efekt, musí být disky zapojené každý na jiném kanále.
    Na druhý disk můžeš taky umístit stránkovací soubor.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Druhý televizor
    Od marklukes v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-01-2011, 15:14
  2. Rozdělení videosouboru
    Od Josef44 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-09-2010, 18:33
  3. Magio a druhy set top box
    Od pulec10200 v sekci DVB-C
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 18:15
  4. Převod 2 zvukových stop v 1 videosouboru
    Od Bloody.Rabbit v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-12-2007, 14:48
  5. Jak na neznámé druhy písma?
    Od pee.tr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-07-2005, 23:21