Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 46

Téma: Druhý HD v PC pro editaci videosouborů

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Taky se pochlubím-mám 1T a taky vše WD (ale ne SATA )a 2kusy jsou docela hlučný.

    Co je platný že např. IBM byly tichoulinký, když docela dost mechanicky kolabovaly...

    Dost předvádění se a také něco k dotazu:
    Jinak pro normálního uživatele je již ideální např i jen jeden HDD třeba 120GB s výborným poměrem cena/kapacita a rozdělit jej např. na systémový C:\30GB, Temp T:\10GB a data D:\80GB(zbude ale "jen" neclých 80GB, 120BG je pouze jmenovitá hodnota).

    Proč T-Temp? Právě často se měnící velikost dat v Temp-u(kor u videa), vám může zbytečně způsobovat docela velkou frakmentaci (roztříštěnost, rozsetost po kouskách a na různých místech disku) i systémových souborů, čož docela spomaluje již jen start nějakých obsáhlejších aplikací. Nemusíte pak tak často defrakmentovat disk. Disk Temp se ani nedefrakmentuje Co si o tom myslíš Pitomec?

    Nezručným přes Windowsy a nemajíc Windows XP, ani nedoporučuji HDD větší jak 120GB. Budete mít problém s detekcí jeho kapacity a nad 120GB hrozí bez apgrejdu správce disku po dosažení 120GB i přepsání vašich dat novými!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Zatím jsem u toho kompu nikdy nedefragmentoval disky a chodí to v pohodě. On ten datový tok u DV je tak zanedbatelný (ve vztahu k rychlostí čtení/zápisu HDD), že to snad ani není potřeba...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    no po 14ti dnech bez resetu s tim ze striznu sem vypnul za celou dobu asi tak na pul dne, jinak samy strihani a rendering uz nic jinyho nez defrag (krome restartu) nepomuze, idealni je diskeeper, kterej jde pouzit i za behu ostatnich programu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ale to neva, ie SATA disky nie su dobre na naberanie videa, jednoducho to nestiha nie kvoli prenosovej rychlosti, ale kvoli tej prijebanemu "6-zilovemu kablu" a hlavne tomu adapteru na SATA Henten test si urobim aj ja, ale nic neriesi, navyse to mozes aj Nerom... ale sprav si trebars test na cely vykon disku, takym HDtachom... \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Jestli to bylo na mě, tak já si ty disky klidně můžu rozházet jak potřebuju. Jedná se o zcela nepatrnou operaci (přesun pár giga souborů a z disku na video bude disk na DVD a naopak).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ja tiez radsej naberam na ten 120GB "klasicky" PATA a nie na tie SATA to si pockam na tie s 300MB/s (SATA-II)..., pretoze mat strpnuty zadok, kedy ti vypadnu snimky, ma nebavi, u toho PATA je istota, u tych SATA jedine co pomoze je defragmentovat a defragmentovat, alebo RAID.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Zatím pohoda - byť používám na video S-ATA, tak žádný vypadlý snímek není. A defragmentaci neprovádím (jak jsem už psal).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Lubi
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    411

    Mel jsem Seagate Barracudu a stezoval jsem si ze je hlucna. Taj sem ji vymenil za WD. Lepsi ale jeste stejne to nebylo ono. Pak pri nejakych HW montazich mi napadlo, ze kdyz drzim HDD v ruce, neni vubec slyset. Vibrace z HDD se prenaseji pres plech case a delaji bordelik. Staci vylozit mista doteku nejakym mekkym materialem co je po ruce a je po problemu. No obcas to neni zas az tak lehky ale logicky by to melo fungovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jj tohle delal vetrak co mi vyrabi pruvan v kejsu, stacilo dat mezi kejs a vetrak tlustsi gumovy podlozky, nekdo taky montuje rychlejsi vetraky na pruzinky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    Dnes ráno jsem si pročetl všechny příspěvky ještě jednou a s tužkou v ruce, abych si nakreslil, jak kdo zapojil HD a DVD mechaniky do systému.
    Kategorie dat jsou diskům přiřazené vcelku logicky, "hej" je těm, kdo na data mají jednotlivé disky oproti chudákům s oddíly na skromně velkém disku.
    Ale nedozvěděl jsem se, jestli "tělo" některého z aplikačních programů neleží mimo systémový disk na jiném disku, aby se do písmene dostálo doporučení výrobců střihových programů "stříhat na jiném disku". Zřejmě to byla ode mne nesmyslná představa, takže ji každý se shovívavým pousmáním přeskočil bez komentáře.

    To StayMan: nerozumím výrazům Primary SATA (ICH5R) a Primary SATA (Promise) (něco jako úvaha do budoucnosti ?

    To prog: co je to "stránkovací soubor"

    to všem: Ohledně defragmentace se názory diametrálně liší !!!
    Z principu ukládání dat na disk do nejbližších volných míst je fragmentace přirozeností práce PC, tedy defragmentovat by se mělo, otázkou je jak často (hlavičky disků se nalítají jak za celý měsíc běžného provozu).
    Program Diskeeper při úvodní analýze ukazuje zajímavé grafy časového přínosu v přístupové době k souborům před a po provedené defragmentaci. Na 50% jsou to reklamní triky, ale něco na tom musí být.
    Jestliže Pitomec nefragmentuje vůbec a přesto žije, stříhá a chodí v pohodě do hospody, tak jak se s fragmentací vypořádáte VY ostatní.
    Já osobně se rád fascinovaně dívám na grafický doprovod při běhu defragmentace (dříve na čtverečky, teď na barevné proužky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    20

    Stránkovací soubor neboli page file je systémový soubor, do kterého se odkládají v tu chvíli "nepotřebné" stránky (pages) paměti v době, kdy jiný program si začne alokovat více paměti než je té volné fyzické. Pokud máš 512MB RAM a výše a tak to téměř nenastává, ale vyloučit se to nedá. Nové programy vždy počítají s větší velikostí paměti. Samotný systém si vezne sám pro sebe hodně místa.
    Pokud máte S-ATA řadič integrovaný přímo v south bridgi, tak rozhodně není pomalejší než PATA, zvláště ve spojení s HD s 8MB cache.
    Osobně mám pár měsíců Samsunga 160GB SATA a jsem s ním velmi spokojený. Přiznám se, že jsem byl zpočátku skeptický, ale po testech a referencích jsem to risknul. Není to o ceně, je dražší než WD a Seagate.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    616

    wendy
    Tam kde mam systemovy disk (WXP) tam mam i programy na strih videa. (C
    Nagrabovane video a dalej spracovavane video mam na fyzicky inom disku. (D
    Disky nemam uz rozdelene.
    To si chcel vediet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    441

    StayMan: pisal som ti ze som kupil/otestoval tu uz nativne SATA Barakudu? Tak ta uz drzi vykon perfektne, zataz na procak minimalna, pozna aj NCQ (ale pruser je ze NCQ budu podporovat az tie rychlejsie radice -SATA 2), je to bez srandy takmer 2x rychlejsie (8 MB cache, vacsie modely maju mat 16 MB). Jediny pruser je ze k radicu mam nejake "zvlastne" ovladace, nechcu slapat ak sa priinstaluju z diskety pocas instalacie XPciek, proste mi instalator ohlasi chybu, ale ak uz XP bezia, tak ich ide doinstalovat bez problemov. No jo, radic za tisicku - planujem upgrade na 64bit v blizkej dobe, to uz ma SATA pod strechou, tak som nejako nevidel a nevidim vyznam vyklopit trikrat tolko za nejakeho Adapteca.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    wendy: "stříhat na jiném disku" neznamená, že tam budu instalovat programy. Jde jedině o to, že zpracovávané soubory (DV-AVI) se načítají a ukládají mimo systémový disk a je tak větší záruka bezchybnosti. Ale s instalací programu to nemá co dělat, protože i když ho nainstaluješ na jiný disk, tak při jeho běhu se stejně všechno odehrává v rámci Windows, takže nic nezískáš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu občas Avatar uživatele Chainslaw
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    149

    Moja verzia pre menej majetných:

    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Druhý televizor
    Od marklukes v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-01-2011, 15:14
  2. Rozdělení videosouboru
    Od Josef44 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-09-2010, 18:33
  3. Magio a druhy set top box
    Od pulec10200 v sekci DVB-C
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 18:15
  4. Převod 2 zvukových stop v 1 videosouboru
    Od Bloody.Rabbit v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-12-2007, 14:48
  5. Jak na neznámé druhy písma?
    Od pee.tr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-07-2005, 23:21