Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Zapojení HDMI kabelu do PS3

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    49

    Chci se zeptat jestli mám dobře propojené PS3 s LCD TV tak,že má zapojený pouze HDMI kabel bez zapojení základního kabelu AV,nebo je mám mít zapojené oba dva(jak AV tak i HDMI) a mít to zapnutý přes HDMI?Může to mít nějaký vliv?

    edit:a ještě jeden dotaz,mám samsunga le32a656 zapojené s repre soustavou Genius 6000 5.1 DarkWood a PS3(80Gb),a chci se zeptat,jestli se zlepší kvalita zvuku na reproduktorech když propojím optický kabel mezi PS3 a TV,nebo nikoliv,a zlepší se kvalita jen na zvuku z TV
    Naposledy upraveno uživatelem rotrinho: 13-10-2008 v 08:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Panzer.Dragon
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1,081

    ten zvuk se nezlepsi obe hdmi i optickej kabel jsou digitalni bezztratovy prenosy zvuku a stejne jdou napred do tv a zni pak analogove do beden

    ten zakladni av kabel je compositni? ma tri cinche,bilej,cervenej a zlutej? nebo je to scart?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    212

    Staci zapojit do TV HDMI. A jestli chces z PS3 dostat 5.1 zvuk, tak to jde jen digitalni cestou, takze HDMI do televize a optika do beden (receivru).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od Panzer.Dragon Zobrazit příspěvek
    ten zvuk se nezlepsi obe hdmi i optickej kabel jsou digitalni bezztratovy prenosy zvuku a stejne jdou napred do tv a zni pak analogove do beden

    ten zakladni av kabel je compositni? ma tri cinche,bilej,cervenej a zlutej? nebo je to scart?
    ano má 3cinche,červenej žlutej a bílej ale tyto tři se zapojí do něčeho jako redukce skartky nebo tak něco,a píchne se to do skartu u tv
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Man5on
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    663

    Citace Původně odesláno od rotrinho Zobrazit příspěvek
    ano má 3cinche,červenej žlutej a bílej ale tyto tři se zapojí do něčeho jako redukce skartky nebo tak něco,a píchne se to do skartu u tv
    Zapoj jen HDMI!!! Ten scartovej shit co tam dávaj zahoď co nejdál dovedeš. Že se Sony nestydí to tam vůbec dávat, fuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    6

    Ahoj Zajimalo by mě jak funguje u PS3 HDMI-CEC spolupracuje s tv SONY?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Panzer.Dragon
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1,081

    Citace Původně odesláno od rotrinho Zobrazit příspěvek
    ano má 3cinche,červenej žlutej a bílej ale tyto tři se zapojí do něčeho jako redukce skartky nebo tak něco,a píchne se to do skartu u tv
    zapojeni videa timhle kabelem je smrt ale muzes zapojit hdmi do tv tam pujde obraz i zvuk zvuk neres ten stahnes na minimum a zaroven zapojis i ten tricinchovej co vede z ps3 ale ten pouzijes jen na zvuk do tech beden to znamena ze zlutej cinch resit nebudes a tim docilis nejmensi ztraty kvality zvuku
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    49

    Citace Původně odesláno od Panzer.Dragon Zobrazit příspěvek
    zapojeni videa timhle kabelem je smrt ale muzes zapojit hdmi do tv tam pujde obraz i zvuk zvuk neres ten stahnes na minimum a zaroven zapojis i ten tricinchovej co vede z ps3 ale ten pouzijes jen na zvuk do tech beden to znamena ze zlutej cinch resit nebudes a tim docilis nejmensi ztraty kvality zvuku
    tedsem tvuj příspěvek moc nepochopil,mužešmi to nějak popsat jako pro blbra prosím?

    zkrátka chci docíli co nejvyšší kvality zvuku a obrazu,popřípadě jednoho z toho,mám hdmi kabel,kterej mám propojenej mezi PS3 a TVa ptám se jestli by ten základní kabel(AV) od ps3 nezlepšil obraz nebo zvuk(nebo oboje) pookud by byl připojenej (ale hra by jela přes ten hdmi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Panzer.Dragon
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1,081

    zapojist hdmi,zapojis ten kabel se trema cinchema (composite) vse do ps3 budou z ps3 trcet dva kabely ten hdmi zapojis do tv ty tri cinche vemes v ruce je rozdelis do jedne ruky vemes bilej a cervenej a do druhe zlutej ten zlutej nic neresis ho jen je proste pridelanej k tem ktery potrebujes bilymu a cervenymu pujdes s temahle cinchema k reprobedne otocis tu centralu repraku a do vstupu pro dva cinche pojmenovaneho na tvych repro TV to zapojis zlutej bude jen tak viset vedle nich pak si zapnes hru a mel by hrat obraz i zvuk pres hdmi + zvuk pres ty cinche nemel by byt problem

    v tvym pripade je to nejlepsi mozne reseni
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    212

    Citace Původně odesláno od rotrinho Zobrazit příspěvek
    tedsem tvuj příspěvek moc nepochopil,mužešmi to nějak popsat jako pro blbra prosím?

    zkrátka chci docíli co nejvyšší kvality zvuku a obrazu,popřípadě jednoho z toho,mám hdmi kabel,kterej mám propojenej mezi PS3 a TVa ptám se jestli by ten základní kabel(AV) od ps3 nezlepšil obraz nebo zvuk(nebo oboje) pookud by byl připojenej (ale hra by jela přes ten hdmi)
    Pri nastaveni vystupu PS3 si muzes zvolit jen jeden vystup obrazu a zvuku, takze zapojeni HDMI a zvolenim vychoziho vystupu zvuku a obrazu pres HDMI "vypnes" optickej vystup zvuku a analogovej vystup.

    Tim padem to nejde udelat tak, jak ti radi Panzer.Dragon. Protoze kdyz ti jde obraz a zvuk do TV pres HDMI, tak uz ti zvuk nepujde ven pres cinche. Pokud bys to udelal tak, jak ti radi Panzer.Dragon, tak potom nebudes mit zvuk z HDMI v TV, ale budes ho mit na cinchech (v PS3 se to musi nastavit) v reprobednach. Nevim, jestli je to nevyhoda, ale mne treba stve, ze si musim pokazde kdyz zapinam PS3 zapnout receiver.

    Pokud nechces zvuk 5.1 (musis mit v repro opticky vstup), tak bych to udelal tak, jak to asi mas ted. HDMI z PS3 do TV a z TV dvouma cinchema do repro. Takze v repro budes mit to, co ti zrovna hraje na TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Panzer.Dragon
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1,081

    ok dik za upresneni tohle byl kritickej bod toho myho postupu..

    jestli ta tv netrpi lagem na vystupu jako u optickyho vystupu tak to je asi jedno vyzkouset a uvidis
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od rotrinho Zobrazit příspěvek
    tedsem tvuj příspěvek moc nepochopil,mužešmi to nějak popsat jako pro blbra prosím?

    zkrátka chci docíli co nejvyšší kvality zvuku a obrazu,popřípadě jednoho z toho,mám hdmi kabel,kterej mám propojenej mezi PS3 a TVa ptám se jestli by ten základní kabel(AV) od ps3 nezlepšil obraz nebo zvuk(nebo oboje) pookud by byl připojenej (ale hra by jela přes ten hdmi)

    tak ten zakladny kabel ti urcite obraz nezlepsi...tak ako tu niekto pisal.Zahod ho ako len najdalej mozes
    cez hdmi dosiahnes maximalnu kvalitu obrazu aj zvuku...staci ti na to jeden jediny kabel...tym prilozenym v skatuli nedosiahnes ani lepsi zvuk...pokial je na ps3 nejaka fakt odflaknuta vec tak je to prave A/V vystup,takze ostan u hdmi.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 20-09-2012, 16:50
  2. Výběr HDMI kabelu
    Od BohusdK v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-05-2010, 23:11
  3. Zkušenosti s délkou HDMI (DVI) kabelu
    Od xcerv v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 09:47
  4. LCD Philips PF5331 - zapojení YUV,RGB,HDMI
    Od ziraraynor v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 24-02-2007, 18:53
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 22-10-2006, 20:53