Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Sila signalu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    20

    Ahoj,

    mam settopbox a silu signalu mi ukazuje na sile 45% nekdy klesne na 41% a to uz je viditelne poskozeny obraz...

    Bydlim na Pha 6 nahore u OD Sestka a proto mi nejde do hlavy ze je to tak malo.
    Je nastavena spatne antena nebo to muze byt chyba hardwaru(sttopbox)


    Muzete mi poradit jak nastavit antenu? V teto porblematice jsem amater.


    Diky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    380

    Citace Původně odesláno od kralovicek Zobrazit příspěvek
    Ahoj,

    mam settopbox a silu signalu mi ukazuje na sile 45% nekdy klesne na 41% a to uz je viditelne poskozeny obraz...

    Bydlim na Pha 6 nahore u OD Sestka a proto mi nejde do hlavy ze je to tak malo.
    Je nastavena spatne antena nebo to muze byt chyba hardwaru(sttopbox)


    Muzete mi poradit jak nastavit antenu? V teto porblematice jsem amater.


    Diky za rady
    Na šestce nejsi sám, co má problémy. Jestli bydlíš ve svém a máš možnost poupravit anténu, zkus to natočit na Cukrák a znovu přelaď. Kanál 53

    Zatím tam chytneš MUX ČT , od listopadu potom MUX 2 Novu a Primu a kolem Vánoc Mux3 , óčko, modlitebnu a ty další stanice.
    Naposledy upraveno uživatelem Aliens_II: 09-10-2008 v 21:17
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    20

    UPDATE:

    Od te doby co zrusili analog CT2 se mi stratili vsechny kanaly CT(CT1,2,4,24)
    Ostatni kanaly mam bez problemu provozuschopne....

    Vzal jsem tedy settopbox nahoru k mamine a tam jsem vse naladil bez problemu a sila byla na 57%. Jakmile jsem to prinesl dolu(o 2patra niz), jiz jsem mohl sledovat programy CT ale se spoustou chyb. Kvalita signalu je na 29%. Nejde mi dohlavy jak je mozne ze nova, prima a pod ma silu 40% a Ct ma slabich 29%......Nemluve o strate signalu o 17% ve vzdalenosti 10metru..
    Antena je davana nova(technikem) a dle technika prispusobena pro digital...
    Uzivatel Aliens_II doporučuje natočit antenu na Cukrak, ale jelikoz nejsem na teto antene sam tak nemohu ucinit driv nez pojedou vsechny kanaly na tomto vysilaci.

    Tzn Vysila Cukrak uz vsechny kanaly?
    A jedna ostudna "jak" mam natocit antenu smer cukrak??? Mam to udelat systemem pokus omyl?

    Diky za napady, rady ci nazory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele moralles
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    14

    zdar nebydlim na P6, ale za ni. Statenice - Cerny Vul (je to jeste za Horomericema) a chytam to na prutovku (pasivni 15cm smejd) kterou mam na strese cca vyska od zeme 4m. kabel 12m a pak primo do tv. a signal
    kvalita: 100%
    signal: 70-75%

    jede vsechno: CT,CT2,CT4,CT24,NOVA,PRIMA,OCKO,Z1,atd....

    prima viditelnost nikam, jelikoz jsme v jeste navic v doliku , taky sem myslel ze to bude spatny, ale takhle jsem max spokojenej.

    odkaz na mapu kde bydlim, jak asi sam uznas zadnej med a presto....
    http://www.mapy.cz/#x=132825088@y=13...3008_136300544
    Naposledy upraveno uživatelem moralles: 26-11-2008 v 17:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    20

    moralles

    Super tak to je mazec, a chytas z Cukraku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele moralles
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    14

    nevim od koho si bere signal. je to prutovka a mam ji ve vertikalni pozici
    vzdusnou carou:
    ZIZKOV: 12km
    CUKRAK: 23km
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    168

    kralovicek: a zkousel jsi obycejny kus dratu nebo takovou tu bytovou aktivni antenku-talirek postavit nekde co nejbliz oknu a namirit na Zizkov a tu "osmicku" na ni natocit na vertikalni polarizaci, jak ted vysilaji? Mrkni na http://www.digitalnitelevize.cz, co ti jak kde nejbliz vysilaji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    35

    taky jsem ted u tety v dejvicich kousedk od kulataku resil silu signalu... je tam na prd... spolecna antena jeste neni udelana na digital tak tam ma jenom pokojovou antenu a sila signalu nic moc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele moralles
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    14

    tak maly upgrade: jelikoz ta mala tycka se mi zlomila, tak jsem si rikal ze zkusim Technisat DVB-T DigiFlex TT2 http://www.alza.cz/pokojova-aktivni-...tt2-d66559.htm

    a k memu udivu mam:
    kvalita signalu: 100%
    sila signalu: 90-100%

    takze naprosta parada. akorat kdyz proleti letadlo tak se to trochu cukne ale to je tak na 1 sec.
    Nechapu, ze mam lepsi signal nez vy v Dejvicich. mozna kdyz to je na vesnici, ze tam neni tolik rusivych sig.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Croog
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    31

    Tak to je opravdu zajímavé, díky za tip. Protože je u nás STA k ničemu (viz vedlejší thread), chci si teď na vyzkoušení půjčit nějakou pokojovou anténu a pokud bych se dopracoval k tomu, že by u mě v letňanech fungovaly všechny programy na takový prut, byl bych úplně nějštastnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Croog
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    31

    Tak mám doma půjčenou nějakou tu klasickou sektorovou anténu od hamy (je to asi tahle - vypadá stejně) a i s tou je to špatné. Chytím sice všechny multiplexy s uspokojivým signálem, ale nikdy ne tak, abych je takto chytal všechny naráz bez točení anténou. Je to sice trošku paradox, když jdou všechny ze stejného vysílače, ale co. Šance, že by to vyřešila ta prutová anténa na kterou odkazuje moralles je asi velmi mizivá, co? Napadlo mě, že když není narozdíl od té hamy vůbec sektorová, tak by si ten signál mohla brát ze všech stran.. Ale na druhou stranu je asi mnohem slabší, takže bych s ní taky možná naladil úplný prd..

    Já jenom, jestli někdo nemáte s přechodem mezi těmito dvěmi anténami zkušenost, abych jí případně nekupoval zbytečně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele moralles
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    14

    hele ja tuhle Hamu taky mel a ta je uplne na hov.. zkus prut a uvidis, ale jestli bydlis v Letnanech nekde mezi panalakama tak tam ten signal se muze buh vi jak odrazet a to muze zpusobovat ty problemy. ja bydlim sice za Prahou v doliku, ale zas to mam nastrese a v okoli neni zadny vyssi dum, takze si to muze brat ze vsech smeru.

    s tou Hamou jsi to zkousel vevnitr nebo jsi ji daval ven.?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Croog
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    31

    Zkoušel jsem to vevnitř přesně za oknem.. Pak jsem pochopil, že je jedno, jestli to mám na okně, nebo uprostřed bytu, chovalo se to pořád dost podobně. Nebo ji mám ještě zkusit vystrčit z okna? To už přece nemůže být takový rozdíl, nebo ano? Bohužel je to jak říkáš, jsem schovaný mezi vyššími paneláky, takže tam ten signál asi bude dělat psí kusy. Tomu také nasvědčuje to, že jsem schopen chytit signál ze stejného vysílače třeba i o 100° v jiném směru (se stejnou intenzitou). Co se týče síly signálu, tak ho měřím pomocí menu v Saumsung LCD TV a nejlépe jsem se dostal asi na 45%!.. většinou se pohybuju kolem 25-35%, přičemž 30% je hranice, pod kterou už jsem úplně bez obrazu (bavíme se o DVB-T).. S digi kartou v PC si samozřejmě neškrtnu vůbec.

    Já myslel, že tento typ je mezi in-door anténami nejlepší. Dle naměřených kvalit signálu si spíš bohužel myslím, že na prut už nemám šanci chytit vůbec nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    20

    No tak po delsi dobe pridam neco ja:

    zkusil jsem prut a je to jeste horsi. Podivny je ze nekdy mohu koukat na CT1, 2 uplne vpohode a pak najednou z niceho nic to zacne delat problemy-sekani, zvuk...
    Vypada to jako by nekdo neco zapnul a bral mi signal... Je toto mozny,,??
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sila signalu
    Od dmw v sekci DVB-C
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-11-2011, 19:17
  2. Síla signálu.
    Od Commanderwar v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-12-2010, 12:00
  3. Síla signálu
    Od Welshcorgi v sekci DVB-S
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 12-07-2009, 09:01
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-05-2008, 21:44
  5. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-05-2007, 10:05