Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: PC se nenastartuje!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Mám už starší PC, včera večer jsem ho obyčejně vypnul, ráno jsem PC zapnul, ale nenaběhl mi systém.
    Při startu zabliká CD mechanika, ale už se neozve standartní pípnutí jako při obvyklém startu. Monitor hlásí "NO SIGNAL" z reprobeden se neozve zvuk při startu windows, takže s grafikou a monitorem problém není. V základní desce jsou všechny konektory zapojeny správně. Problém přetrvává i po resetu a tvrdém odpojení a znovuzapojení PC do sítě.
    Děkuji vám za jakoukoliv radu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jibarr
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    805

    Zkontroluj: bios - boot primary - HDD
    Pokud je vše v pořádku, tak F8 - poslední známá konfigurace.
    Osahat jestli se točí HDD /jestli neodešel na věčnost/
    Pak už jen někoho, kdo to umí a otestuje osobně.

    Ještě koukni do mechaniky CD a disketovky, jestli tam není něco strčený. Pokud je boot primary tam, tak může PC hledat.
    Naposledy upraveno uživatelem jibarr: 27-08-2008 v 12:53
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od jibarr Zobrazit příspěvek
    Zkontroluj: bios - boot primary - HDD
    Pokud je vše v pořádku, tak F8 - poslední známá konfigurace.
    Osahat jestli se točí HDD /jestli neodešel na věčnost/
    Pak už jen někoho, kdo to umí a otestuje osobně.

    Ještě koukni do mechaniky CD a disketovky, jestli tam není něco strčený. Pokud je boot primary tam, tak může PC hledat.
    BIOS vůbec nenaběhne, na minitor nejde signál, HDD se točí.
    Podobný nedokončený start PC se mi stal asi dvakrát v práci a vždy stačilo resetovat a pak naběhl normálně. V CDromce ani v disketovce není žádné médium.
    Btw. počítač doma nemá vypínač na zdroji; když po vytažení šňůry z bedny opět připojím k síti, PC se začne startovat aniž bych cokoliv udělal, připojím šňůru a PC se pokouší rozběhnout. Podle mě by do počítače neměl jít proud, dokud ho nezapnu ručně na bedně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Otevři bednu a zkus zahýbat s Epromkou Biosu, jestli není uvolněná (zatlačit do patice). Pokud to nezabere, tak se bude muset zkoušet každá součást zvlášť, začít je třeba základní deskou.
    Pokud nemáš vypínač na zdroji, tak je stále pod proudem a zapíná se přes desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Pokud se neozve pípnutí, tak pochopitelně nenaběhne ano BIOS. Zkusil bych prověřit kabeláž, vysunout a vrátit konektory, zkusit jiný zdroj. Podle toho co píšeš, to má deska asi za sebou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...jo a ještě mne tak napadlo (z vlastní praxe) - zkontroluj si, zda se točí větrák na CPU... To se tak v parném létě stává, když má někdo zanesenej ventilátor dehtem jak v hospodě, že se zadrhne a mašina už odmítne naskočit (respektive u mne běžela několik dnů bez větráku na 72° C a ani necekla, ale po vypnutí už nenaběhla...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    ...jo a ještě mne tak napadlo (z vlastní praxe) - zkontroluj si, zda se točí větrák na CPU... To se tak v parném létě stává, když má někdo zanesenej ventilátor dehtem jak v hospodě, že se zadrhne a mašina už odmítne naskočit (respektive u mne běžela několik dnů bez větráku na 72° C a ani necekla, ale po vypnutí už nenaběhla...
    Díky za radu, ale větrák se točí normálně a na bedně mám termometr, který neukazuje přes 40°C.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Jo, to se mi taky stalo, odpadnutý chladič na procáku, to PC vůbec nenaběhne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    221

    To je nejspis hardwarova chyba. Neco odeslo - zdroj, deska, procesor, pameti... :-/ Jeste muzes zkusit cely pocitac rozebrat, vycistit od prachu a spiny a znovu peclive slozit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. primární disk nefunguje správně, PC nenastartuje
    Od pavel.hecik v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-03-2009, 12:34