EVO do MKV nebo TS
Ahojky, mam na disku 9GB evo soubor, nikde se mi nechce prehrat :-) a tak bych se rad zeptaljestli nekdo ma nejakou kucharku jak evo prekonvertovat do mkv nebo ts. Dekuji moc za pomoc.
P.
P.
Použij program TSMuxer, podporuje demux EVO a následný muxing do TS nebo M2TS. Pokud budeš chtít formát MKV, můžeš demuxnout streamy z EVO v TSMuxeru nebo v programu Evodemux a pak elementary streamy zamuxovat v MKVtoolnix. http://download.videohelp.com/download/tsMuxeR_1.8.4b.zip http://download.videohelp.com/download/mkvtoolnix-unicode-2.2.0-setup.exe Jinak evo určitě přehraješ, pokud budeš mít v systému nainstalovaný Matroska splitter a nějaký decoder na H.264, např. Cyberlink H.264 decoder z PowerDVD 8 nebo CoreAVC, pokud to bude VC1, lze použít decoder z WMP11 nebo třeba Mainconcept VC1 decoder, případně Sonic.CinePlayer.HD.DVD.Decoder.v4.3.0.
Ahoj, dekuju za pomoc, pomohla, delal jsem to nejdrive v TSMuxer do ts a bez problemu, pak jsem vyzkousel demux v EVOdemux a nasledne ty streamy v MKVtoolnix, ale nastal problem kdy mi MKVToolnix rekl ze nezna fps a ze da 25 tak jsem to vyzkousel a bohuzel se mi rozchazel zvuk, tak asi zustanu u toho TS. Jeste orazecka je nejaky velky kvalitativni rozdil kdyz to bude prevedono do TS nebo do MKV?
Dekuji
P.
Dekuji
P.
kvalitativní rozdíl ve smyslu jakém ty otázku myslíš není..obojí je pouze kontejner (něco jak krabice od PC) v kterým je uloženo totéž
pro evo přímo do mkv je ještě možno použít též gdsmux (měly by odpadnout starosti s fps)
c:\Program Files\Haali\MatroskaSplitter\gdsmux.exe
pro evo přímo do mkv je ještě možno použít též gdsmux (měly by odpadnout starosti s fps)
c:\Program Files\Haali\MatroskaSplitter\gdsmux.exe
Samozřejmě je třeba nastavit fps,pokud je to film např. z ameriky, je třeba nastavit 23.976. V mkvtoolnix je možné na každý stream nastavit počet fps, hodně toho využívám, pokud potřebuju dát k americkému filmu český zvuk, např. ac3 stream z DVD. Anglický zvuk je dělaný většinou na 23.976 nebo 29.997, časký na Pal 25 fps. Můžeš si tedy lehce upravit synchronizaci zvuku v MKVtoolnix pomocí příkazu timecodes, stačí vložit připravený txt s textem # timecode format v1 assume 23.976 apod. Tímhle příkazem se dá přečasovat i ac3 stream. K otázce, co je lepší, jestli ts nebo mkv? MKV má o něco méně dat, než např. M2TS, u 9 GB filmu je rozdíl asi 500 MB, bohužel mkv kontejner nemá takovou podporu ve videoeditorech, zatímco ts, m2ts otevře dnes mnoho editorů.