Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: AC3 - problém s hlasitostí

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,214

    Mám DVD do nějž přidávám další stopu AC3 vytvořenou po úpravách ve Vegasu z původní MP3. Problém je, že nevím, v jakém programu se mohu stoprocentně spolehnout na správně nastavenou hlasitost, která bude odpovídat ostatním stopám, které již na DVD jsou. Samožejmě jsem stopu z MP3 a stopu z DVD načetl pod sebe do timeline do Vegasu. Tady jsem je subjetkivně dle poslechu i podle výšky křivek průběhu zvuku srovnal na stejnou úroveň (MP3 byla původně téměř přebuzená).
    Problém nastal ale ve chvíli, kdy jsem si poté vytvořené DVD pustil v Power DVD 7.3. Tady se jeví nově přidaný zvuk o mnoho tišší, než ty ostatní zvukové stopy na DVD. Tak jsem mu ve Vegasu zase hlasitost přidal, načež pak se to v Power DVD zdá na stejné hlasitostní úrovni. Ale pouze když si tento zvuk zvolím v menu DVDčka. Naopak, když ke přepínání použité zvukové stopu sáhnu během přehrávání pomocí příslušného tlačítka v programu, tak po zvolení této dodané stopy zvuk (asi) přebuzeně chrčí, že není vůbec rozumět řeči (nevím čím to je, přebuzený to ve Vegas nebylo).
    Proto jsem se chtěl zeptat, dle jakého softu bych měl hlasitost srovnat aby byla tak jak má být i v TV. Tím že to DVD celé předělávám to je docela na dlouho zkoušet to a neustále hlasitost měnit a k tomu rozebírat celé DVD9. Když si pustím pro kontrolu samotné AC3, tak je hlasitost stejná u všech zvuků právě při nastavení, kdy mi v Power DVD to hotové DVD vykazuje nový zvuk tišeji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Musíš srovnávat nejen Gain (tj. ty výšky křivek), ale i normalizaci. Optimální bývá -27 dB, ale já u hlasitějších nahrávek dávám i -31 dB. No a že ti to v PwrDVD hraje "různě" je otázka nastavení toho playeru. Zkoušej to třeba v MPC a uvidíš. Jinal Level jednotlivých audiostop si vždy srovnávám ve wavu a v Auditionu, normalizaci nastavuji až při tvorbě ac3 v SoftEncode.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,214

    Máš pravdu, že normalizací jsem se nezabýval, ale hlasitost je shodná u obou stop pokudsi je pustím jako satné AC3 ve VLCPlayeru i pokud si pustím ve VLC odpovídající VOB a u něho měním "za jízdy" audio stopy. Všechny sjou stejně hlasité. Ten Power DVD však stále jednu přehrává tišeji, když jí zvolím z menu. Když jí přepnu tlačítkem na ovládací liště během přehrávání, tak je to OK. Netuším co tomu POWER DVD vadí nebo co. Hlavně mi to ale vadí z důvodu, že to chci mít OK pak na stoníl přehrávači a to nevím, jak to nejrychleji a bez zkaženého media zkotrolovat, když to je DVD9 s menu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    pee.tr:
    Stolny prehravac to moze prehrat uplne inak, ako PowerDVD, mam s tym osobne skusenosti, MPC (ako radil StD) ma v tomto ohlade skutocne vyssiu vypovednu hodnotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,214

    Citace Původně odesláno od artam Zobrazit příspěvek
    pee.tr:
    Stolny prehravac to moze prehrat uplne inak, ako PowerDVD, mam s tym osobne skusenosti, MPC (ako radil StD) ma v tomto ohlade skutocne vyssiu vypovednu hodnotu.
    To bych byl velice rád. Ale netušíš co tedy ten PowerDVD s tím záznamem provádí, že to dělá to co píšu? Přitom všechny ty audio stopy jsou stereo a se stejným bitratem.
    A když píšete, že má lepší vypovídací schopnost MPC, tak bych rád věděl, jak se v něm dá nastavit požadovaná audio stopa u přehrávaného VOBu. Umím to měnit jen u VLCPlayeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...no třeba máš v tom PwrDVD jinak posunutou páčku ovládání hlasitosti u CZE stopy (uprostřed ten maličký jezdec) od přehrávání jiné placky a ten "blbec" si to pamatuje, přičemž ty si toho nevšimneš... Doporučuji ti na PwrDVD se raději vy... Já mám jako "přezkušovací" playery MPC a CineMaster a ještě se mi nestalo, že by se to pak ve stolním chovalo jinak.

    Jo a neotvírej VOB, ale vždy IFO!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Moze byt problem s nastavenim parametru DRC (dynamic range compression) .. Skus si to vypnut v powerdvd a potom by oba zvuky mali hrat rovnako ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,214

    Citace Původně odesláno od Pytkin Zobrazit příspěvek
    Moze byt problem s nastavenim parametru DRC (dynamic range compression) .. Skus si to vypnut v powerdvd a potom by oba zvuky mali hrat rovnako ..
    Zkusím na to doma mrknout (hlavně najít kde to tam je ;-) ), díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,214

    Tak tam to nastavení nějak nemůžu najít...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    pee.tr : v power DVD ? malo by to tam dakde byt (dufam) .. jaku verziu pouzivas ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    To tam nemáš Konfiguraci a v ní Nastavení zvuku - Upřesnit?
    Dal bych ti sem Picture, ale piše mi to:

    [COLOR="DarkRed"]You have exceeded the number of files allowed to you...[/COLOR]
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,254

    Citace Původně odesláno od pee.tr Zobrazit příspěvek
    ... Samožejmě jsem stopu z MP3 a stopu z DVD načetl pod sebe do timeline do Vegasu. Tady jsem je subjetkivně dle poslechu i podle výšky křivek průběhu zvuku srovnal na stejnou úroveň (MP3 byla původně téměř přebuzená).
    Problém nastal ale ve chvíli, kdy jsem si poté vytvořené DVD pustil v Power DVD 7.3. Tady se jeví nově přidaný zvuk o mnoho tišší, než ty ostatní zvukové stopy na DVD...
    Možná jsem mimo, ale nemáš při renderingu ve Vegasu blbě nastavenou Dynamic Range Compression? Mrkni na přiložený screenshot.
    Teď vidím, že i Pytkina už to napadlo přede mnou.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ac3-processing.gif 
Zobrazení: 110 
Velikost: 15.1 KB 
ID: 2851  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    presne tak .. pri encodovani by to malo byt vypnute .. ale dalsia vec je , ze aj pri prehravani to blbne .. Robili sme zvuk na koncertene DVD skupiny HEX .. AC3 sme enkodovali samozrejme bez DRC a Dudo mi volal , ze mu to blbne .. ze ked nastupia bubny , tak sa muzika stisi .. A nakoniec sme zistili , ze doma mal v pocitaci v DVD prehravaci zapnute DRC ..

    Cize treba si skontrolovat aj nastavenie playera ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,214

    Omlouvám se za pozdní reakce, opět mi nechodí upozornění na odpovědi na mail
    Díky všem za rady. Takže: PowerDVD mám 7.3. Renderoval jsem z vegasu do zpět do WAV, takže tam snad ani nějaké zapínání DRC nikde není (nevím o tom). Až poté jsem v BeLight vytvářel AC3.
    StD, dík, já ten Power DVD mám EN a nějak mi nedošlo, co je tlačítko "advanced" No, takže tam mám u DRC zaklikutou tu třetí volbu (od instalace jsem tam nic neměnil). Takže dobře či špatně???
    Nicméně jsem si to DVD9 shrinknul na klasický DVD-RW a otestoval ve stolním playeru a tam skutečně jsou hlasitosti v pořádku, tedy na stejné úrovni. Zdá se tedy, že zakopaný pes je opravdu pouze v Power DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    peetr " v power dvd si DRC vypni .. nepises ake su tam moznosti , tak neviem napisat ktora je najvhodnejsia ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Regulátor hlasitosti
    Od Kamiil v sekci Videokamery
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-05-2011, 08:45
  2. Úprava hlasitosti DVD
    Od ToMash4077 v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 00:00
  3. Uprava hlasitosti u D.D
    Od Zezul v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 00:57
  4. Zmena hlasitosti u mpg-2
    Od kakobus v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-02-2005, 08:01
  5. schodek hlasitosti?
    Od gemini v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-04-2004, 09:16