Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Prosim o radu aky hardware potrebujem na zachytavanie z VHS

Milosbb (889)|12.3.2005 10:24
Pitomec.

Nejaký image by to chcelo.Stale tu vsetci chvalite hw prevodniky,ale nevidel som ziadny dokaz.Konkretne by ma zaujimal ten Canopus.Na ich strankach ziadne image's, iba specifikacie.Hlavne by ma zaujimal snimok z nejakeho 7-8 rokov stareho domaceho videa.
Dik.
Pitomec (10211)|12.3.2005 10:27
[quote=Milosbb]Pitomec.

Nejaký image by to chcelo.Stale tu vsetci chvalite hw prevodniky,ale nevidel som ziadny dokaz.Konkretne by ma zaujimal ten Canopus.Na ich strankach ziadne image's, iba specifikacie.Hlavne by ma zaujimal snimok z nejakeho 7-8 rokov stareho domaceho videa.
Dik.[/quote]
Jaký image? Canopus je převodník video/audio a ne nějakej screen capture do statickejch snímků...
Milosbb (889)|12.3.2005 10:33
To sa neda vystrihnut z DV zaznamu nejaky image ?
V oblasti DV sa nevyznam.Z .avi si pomocou Virtual Dub vyberiem lubovolny image.
Alf (888)|12.3.2005 10:37
[quote=Pitomec]Já bych si tak tipl, že ty tvoje žvásty o předražených HW převodnících a zázračných Wondrovkách, už nikoho nezajímají... :-I[/quote]
Jak je vidět z Tvého příspěvku tak zajímají.
Je to ale jako vždycky - když nemáš rozumné argumenty, neumíš nic jiného než napadat.
Na rozdíl od Tebe a Tvého vychvalování Canopusů já netvrdím, že TV, AIW, VIVO karty, popř. jiné převodníky jsou zázrak - zcela určitě mají svoje nedostatky. Tvrdím ale, že rozdíl ceny těch Tvých zázračných Canopusů v porovnání s cenou jiných převodníků ani zdaleka neodpovídá rozdílu v kvalitě záznamu. Když jsem po Tobě v jinén threadu chtěl abys někam dal kousek záznamu pro porovnání tak ses z toho vykroutil. Jediné co jsem na tomto fóru viděl ze záznamů z Canopusu bylo Mercenaryho logo výše v tomto threadu.
Skoro to vypadá, že se bojíš, že se ukáže, že mám pravdu já.
Dokud neuvidím vzájemné srovnání a nepřesvědčím se (a asi nejenom já), že záznam z Canopusu je skutečně o tolik lepší o kolik je vyšší jeho cena, považuju Tvoje vychvalování Canopusu za obyčejné žvásty a Tvoje reakce za reakce 3-letého děcka, kterému někdo pohaněl jeho autíčko.
P.S. Díky za upozornění na tu hrubku, už jsem jim opravil.
Alf (888)|12.3.2005 10:44
[quote=Milosbb]To sa neda vystrihnut z DV zaznamu nejaky image ?
V oblasti DV sa nevyznam.Z .avi si pomocou Virtual Dub vyberiem lubovolny image.[/quote]Já si myslím, že to jde, ale možná to Pitomec neumí. Možná potřebuje poradit, ale je pod jeho úroveň se tady zeptat, takže asi nic neuvidíme. :-E
Jinak, DV záznam je pořád jenom AVI soubor vytvořený pomocí DV kodeku, který umí přehrát každý SW přehrávač a většina z nich umí také uložit screenshot.
Milosbb (889)|12.3.2005 10:51
[quote]Jinak, DV záznam je pořád jenom AVI soubor vytvořený pomocí DV kodeku, který umí přehrát každý SW přehrávač a většina z nich umí také uložit screenshot.[/quote]

Tiez som si to myslel,ale co uz.S DV nerobim.
Pitomec (10211)|13.3.2005 13:50
[quote=Milosbb]To sa neda vystrihnut z DV zaznamu nejaky image ?
V oblasti DV sa nevyznam.Z .avi si pomocou Virtual Dub vyberiem lubovolny image.[/quote]
A na co ti to bude? Poznáš z toho např. perfektní synchro videa s audiem, což je jedna z velkých výhod Canopusu? Asi sotva... :-) A jestli se ti jedná o nějaký nesmysly ve stylu statických snímků (většinou stejně autorem upravený někde ve Photo Shopu), tak na to je tady "specialista pro věci na hovno" Alf... :-D
Milosbb (889)|13.3.2005 18:44
Pitomec.

To synchro zvuku s obrazom si kontrolujem aj pri zachytavani s mojou TV kartou.Pri kvalitnej VHS mi za hod. vypadne cca 7-8 snimkov,co na vyslednom DVD este nepoznat.
Ale je pravda,ze som uz mal 15-rocne VHS,sestrinu svadbu a ta kazeta bola totalne zlikvidovana,takze masivne vypadavali snimky.Proste uz orig.VHS - nanic zvuk,nanic obraz,no a preto napis,ci by to ten Canopus na 100 % zvladol.Ta paska bola navyse zodrata,ze to bolo na nej opticky poznat.

Takze,ked mam orig.VHS v dobrej kvalite,nie je problem ani s mojou TV kartou s chipom Philips SA 7134.

A este: snimky som tu vystavil aj ja a neboli nikde upravovane a je mi jedno,ci mi to niekto veri, alebo nie. Na tejto adrese:http://www.milosbb.szm.sk/index.html.Casom tam este dohodim snimky z domaceho videa.
Alf (888)|13.3.2005 22:53
Milosbb:
Tak, tak. Pitomec tady operuje s desynchronizací audia s videem a větším zatížením CPU TV kartou, ale zdá se mi, že zaspal dobu. :-D
Já Tě nechci zklamat, ale na Tvůj dotaz ohledně záznamu z ohrané VHS Ti pan Pitomec asi neodpoví. On tady totiž není na to aby někomu poradil. On je tady na to, aby všem dokázal jaký on je génius a jací jsou ostatní pitomci a debilové.
Já momentálně řeším stejný problém jako Ty. Mám také záznam starý přes 15 let a taky je značně ohraný. Na rozdíl od Tebe je ale zvuk téměř v pořádku, mimo pár minut v úvodu, kdy dochází k jeho nepravidelnému zpomalování. Zkoušel jsem to přes kompozitní vstup karty AIW z výstupu VHS rekordéru (ze tří různých typů) a přes video vstup kamery Canon MVX10i (tedy obdoba HW převodníku). Při dobré kvalitě pásky nebyl rozdíl postřehnutelný. Jiné to bylo při zhoršené kvalitě. Tady byly tři různé druhy chyb v záznamu z obou způsobů pořízení.
1. VIVO - mírná deformace obrazu v horní části snímku (šířka ca 7-10%), Canon - výpadky barvy.
2. VIVO - jako v bodě 1, Canon - bez zjevné změny.
3. VIVO (a taky běžná TV) - rozpad obrazové synchronizace, Canon - úplný výpadek záznamu včetně zvuku (jednalo se o ca 1-2 s).
Vzhledem k tomu, že šlo o záznam z koncertu, chyba 3 z Canonu byla nepřípustná. Výsledný záznam jsem tedy tvořil vzájemnou kombinací obou zdrojových záznamů a výpadky obrazu nahrazoval prolínáním se statickými záběry. Naštěstí byl záznam takto špatný jen asi prvních 10 minut.
Ivo Mašek (10205)|13.3.2005 22:55
Mohu se vložit do diskuze ?
K profesionální práci se jednoznačně hodí profesionální zařízení. Nebývá nejlevnější, a málokdo taková zařízení používá pouze pro své potěšení pro doma. Takové zařízení většinou lidem vydělává a tím také vrací vynaloženou investici.
Ale co s těmi, kteří si chtějí něco nahrát vyloženě pro své potěšení, maximálně se "předvést" před příbuznými, známými... Pro tuto skupinu lidí byly vymyšleny tv karty. Aby byly pro "obyčejné" laiky prodejné, musí být i cenově přijatelné. Tedy, také patřičně "ořezané".
Já už jsem to tu kdysi psal: pro potřeby "domácností", u kterých se předpokládá nijak zvláštní náročnost, se vyrábí ony zmíněné tv karty, pro profesionální účely se potom vyrábí, např. ten Canopus. U něj se předpokládá profesionální výsledek, který bude dále prodejný pro mnoho zákazníků, kteří za své peníze budou chtít špičkovou kvalitu.
A v tom je ten rozdíl. Někteří zde porovnáváte neporovnatelné.
Tak proč se tu stále dokola hádáte.
Tv-karta slouží k nějakému účelu, Canopus také slouží k nějakému účelu. Někteří to tu míchají dohromady - takhle to ale nelze.
Ivo Mašek (10205)|13.3.2005 23:13
pan Pitomec asi neodpoví. On tady totiž není na to aby někomu poradil.
Vytáhni si jeho příspěvky - změníš názor.
Ty o něm nevíš vůbec nic.
Alf (888)|13.3.2005 23:41
Ivo Mašek:
Jistě, je naprosto jasné, že profi zařízení bude stát podstatně víc než komponenty pro domácnost. Je ale otázkou, jestli Canopus v ceně ca 6500,- je profesionální zařízení a je opravdu lepší než jiný HW převodník popř. TV karta v ceně podstatně nižší. Zatím tady o tom všichni jenom mluví (a zvláště Pitomec), ale nikdo z těch, kteří Canopus vlastní nikam žádnou ukázku nedal.
Pitomec (10211)|14.3.2005 06:55
[quote=Alf]Ivo Mašek:
Jistě, je naprosto jasné, že profi zařízení bude stát podstatně víc než komponenty pro domácnost. Je ale otázkou, jestli Canopus v ceně ca 6500,- je profesionální zařízení a je opravdu lepší než jiný HW převodník popř. TV karta v ceně podstatně nižší. Zatím tady o tom všichni jenom mluví (a zvláště Pitomec), ale nikdo z těch, kteří Canopus vlastní nikam žádnou ukázku nedal.[/quote]
S ukázkou není problém - dej sem prostor na ftp a já ti tam v DV formátu klidně nakopíruju třeba 20GB... Ale jestli myslíš ukázkou nějaký statický snímky, tak to je ztráta času, poněvadž z toho nepoznáš vůbec nic.

K té TV kartě - až bude nějaká tvoje Wondrovka digitalizovat do DV formátu a mít lock audio, tak klidně vynechám i to zatížení CPU. Zatím ale TV karty umí akorát nekomprimovaný AVI (z kterýho to nějaký soft v realtime bastlí do všeho možnýho, ale do DV ne), což je k ničemu - resp. je to akorát pro "skouknout a smazat" (podobně jako záznam na stolním DVD rekordéru), ale rozhodně ne proto, aby člověk se záznamem dále pracoval.

A ještě naposledy k té ceně - jestli vyhodím 1.500,-Kč za TV kartu, anebo dám 6.000,-Kč za kvalitní A/D převodník...? To vzhledem k ceně celýho PC (a k faktu, že je to investice na X let dopředu) nehraje žádnou roli.
Pochopitelně člověk, který nechce se záznamem dále pracovat, může klidně koupit TV kartu, v tom problém nevidím (osobně používám VIVO kartu, s ukládáním do XVidu, pro záznam z průmyslové kamery, a taky bych pro tyto účely neinvestoval do A/D převodníku od Canopusu).
Badis (226)|14.3.2005 14:45
Zdravím všechny. Snad by se taky tady mělo zmínit kromě kvality obrazu i spolehlivost v běžném používání. Dva roky vlastním Canopus ADVC 1394 a NIKDY mě nezklamal!!! Žádné problémy,žádné pády systému. Žádní problém s rušením obrazu a zvuku. Žádná nutnost doinstalovávat něco,nějaký ovladač a tak. Prostě jsem ji jen zasunul a makala. A máká do teď. A spolupráce s capturovacím softwarem? Pohoda. I VEGAS si ji oblíbil hned napoprvé. :-)- Žádná nutnos přeinstalovávat ovladače grafiky a zkoumání fungujou mě hry a zároveň mohu zachytávat video 9-) Nikomu nic nevnucuju,pouze konstatuju spolehlivost. Myslím, že i ta je v té ceně započítaná.
Pitomec (10211)|15.3.2005 08:16
Ano - na to jsem zapomněl. U A/D převodníků od Canopusu nikdy nehrozí nějaký konflikty s kodekama, ovladačema apod. Prostě to šlape, jak má.