Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Aký soft DVD mastering je naj..

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    70

    Existuje nejaký test týchto programov na výrobu DVD.
    Používam Encore DVD ale stále mi tam čosi blbne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Pedeva : V sucasnosti je priemyselnym standardom Sonic Scenarist .. Spruce DVD Maestro je mrtev a jeho nastupcom je DVD Studio Pro .. To je ale len na macintosh ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od pedeva Zobrazit příspěvek
    Existuje nejaký test týchto programov na výrobu DVD.
    Používam Encore DVD ale stále mi tam čosi blbne.
    Pozri sa po DVDlabPro, ma moznosti a rozhranie ako DVDMaestro. Inak dalsi dobry je DVDArchitect od Sony, ostatne stoja za pi..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    70

    Ja robím v Encore DVD ale už ma ... stále mi čosi blne nedokočí prepočeta pod.
    Skúsim Sony aj ten Pro Lab.
    Ale ešte mám otázku. Niekde na grafike som raz čítal, že niekto to robí tak, že si AVI-čko do Mpeg2 urobí v procoderi a menu dvd potom už len v nejakom programe napr. Architect DVD alebo pro lab či iné. Dá sa ten výsledný Mpeg2 dať do toho programu urobiť menu a vyexpertovať bez toho aby ten Mpeg2 z pro codera zmenilo teda aby ho nejako prepočítalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    Prave podstatou autor. softov je to, ze im predlozis media, ktore su uz podla standardu DVD Video vytvorene v externom editore, cize intro, menu a vsetky submenu, tituly vo formate mpeg2 a k nim audio vo formate napr. ac3, potom autoringovy soft nic neprepocita, len urobi mux a navigaciu.

    To ze autoringove softy maju aj enkoder je viac menej len na doplnenie, pripadne pri nejakych zmenach, ktore urobis vo vstupnych mediach. Ked napr. v menu priamo v autoringovom softe budem pridavat text ci obr. do menu, vtedy to musi soft znovu enkodovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    70

    Takže ak z AVI-čka urobím v procoderi Mpeg a potom si ho importnem do DVD pro lab tam si urobím celé menu navigácie a pod stále mi ho prepočíta?
    Ak ti dobre rozumiem je to tak. to ale nie je moc dobré, ten Pro coder má určite lepší encoder ako DVD pro lab ale keď mi potom ešte raza DVD pro lab prepočíta ten výsledný mpeg z procodera potom mi je to asi bezpredmetné dávať avi-čko do pro codera to môžem rovno do DVD pro lab-u.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Tak seriozny authoringovy system by mal vediet enkodovat .. ale hlavne by to mal vediet z pasky a v realnom case .. Dalej by mal vediet segment reencoding .. ked zistis , ze niekde je obraz nekvalitny , tak si ten usek
    prekodujes s vyssim datovym tokom .. atd .

    pedeva : nie .. tak sa to aj vacsinou robi .. video/audio kodujes v programoch na to urcenych (trebars procoder a souft encode) a potom ich das do authoringoveho softwaru , kde si spravis menu/navigaciu a software to len skompiluje dohromady .. Inak je to DVD LAB pro ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    pedeva:
    Pokial nerobis v autoringovom sote zasah do medii, a zaroven maju media parametre podla jeho projektu, tak sa nic neprepocitava.

    Ked si pripravis externe film a menu vytvaras v aut. softe, bude sa prepocitavat len menu.

    Citace Původně odesláno od Pytkin
    Tak seriozny authoringovy system by mal vediet enkodovat
    som opacneho nazoru. Autoringovy soft je urceny na autoring, nie editaciu a enkoding. Ked taky soft obsahuje enkoder, len to zvadza nechavat to nan. Ale kazdemu podla jeho gusta. Mne vyhovuje ked si vsetko pripravim externe a v DVDA to uz len zlozim a dam tomu navigaciu ani si neuvedomujem, ze ma enkoder, pretoze ho nepouzivam. Uz dlhsi cas sa chystam oboznamit sa s DVDLabPro, ale nemam cas. Zaujima ma, ci pri vytvarani menu a vkladani tlacidiel (z jeho ponuky) sa vo finale menu (aj ked som podklad pripravil externe) koduje, alebo nie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    70

    Podľa toho čo tu čítam som sa rozhodol že si výsledné avi-čko z Premiery pustím do Pro coderu a Mpeg z neho vložím do DVD pro lab a tam si urobím authoring menu a pod. Len nechcem aby mi prepočítalo znovu ten súbor z pro codera.
    Asi musím nastaviť rovnaké parametre ako boli v Pro coderi, len neviem, či sa strafím presne. Škoda, že tam nie je ponuka, že mi len prepočíta menu a ten Mpeg z pro codera vôbec nezmení. To by bolo úplne super.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    peco : spravne .. Ale pri authoringu sa casto stane , ze potrebujes reenkodovat video .. Vtedy si authoringovy software musi vediet zavolat encoder .. ktory je samozrejme externa aplikacia (alebo HW) .. Inak kazdy Authoringovy software musi vediet enkodovat .. staticke menu si totiz enkoduje do MPEGu sam ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    pedeva : ved DVD lab pro , ti urcite nebude prekodovavat material .. nepoznam ho moc ale neverim ze by chcel prekodovavat vlozeny matros ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele peco
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    801

    DVD Video ma nejake standardy, ak v CPC nastavis vystup podla nich, dvdLab nic prepocitavat nebude. A sakra, stale dookola .

    PS: CPC ma myslim vystup DVD mpeg2 mastering quality , ale staci ak dodrzis rozlisenie 720x576, 704x576, alebo este half D1, a pri br nepresvihnut maximum - ak das max 8000, bude to urcite frcat !

    CAF

    Este ma napadlo pokial existuje mpeg2, ktory nema parametre podla DVD Video, tak DVDPatcher to vie opravit a DVDLab a aj DVDA to zozerie bez rekompresie.
    Naposledy upraveno uživatelem peco: 17-07-2008 v 13:26 Důvod: doplnenie udajov
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    70

    a čo ak mám mpeg vytvorený v Pro coderi s variabilným tokom. Prepočíta mi ho Pro lab alebo nie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    pedeva " Variabilny tok je OK .. to DVD LABu nemoze vadit ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. bluray mastering
    Od clee v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 12:28
  2. Authoring / Mastering (co je co?)
    Od stayman v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 22:54
  3. mastering
    Od myclick v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-09-2006, 11:18
  4. mastering videa a titulku
    Od cmatyas v sekci Mastering
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-10-2005, 18:46
  5. Mastering s titulkama *.sup
    Od soko.ban v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-10-2005, 16:27