Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: správná komprese

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    20

    potřebuji uložit záznam z HDD kamery s nějakou rozumnou kompresí. chtěl byćh aby se příliš nezměnila kvalita obrazu (avchd už přeci jen trochu komprimované je), ale zase abych si nezasekal celý disk pár minutama (jedná se fullHD rozlišení) - 18 sekund v huffyuv udělá něco kolem 600MB. mpeg4 formátu moc nevěřím, je dobrý na filmy, ale syrové snímky z kamery se mi divxem prznit nechce. ideální by byl nějaký kodek který by zachoval kvalitu původních souborů a neudělal je o moc větší.
    co na to odborníci? / v čem (formát komprese) uchováváte video na disku vy?

    vim, měl jsem to dát spíš do sekce kodeky, ale s tim už teď nic neudělám...
    Naposledy upraveno uživatelem acbleskdc: 01-07-2008 v 09:47 Důvod: špatné zařazení
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele kunaman
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    49

    No mě se docela líbí kodeky ms wmv. Kvalitu si ovlivníš nastavením a myslím, že je celkem obstojná.

    Jinak bych ale šel jinou cestou, vezmi si kolik dneska stojí pevný disk. Já ukládám do mpeg2 a to archivuju na HDD. Zatím žárný problém. ZDAR
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    -Q- -Q- je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    37

    rozhodně mpeg4 ale nikoli "prošlej" divx ale x264 (h264), používá se na BD a v HD vysílání, rovněž VC1 (ms wmv) ale x264 je o krok napřed (něco jako srovnání dnes AMD (vc1) vs intel (x264))

    mpeg2 tež stále žije ale komprese už je při nižším toku nekvalitní

    takovej rozumnej kompromis co největší kvalita, co nejméně místa bych zvolil průměrnej bitrate 3000kbps

    návod:

    http://www.hdclub.sk/viewtopic.php?t...699c1899fb45b9


    edit: srovnání dnešních kodeků
    https://www.tvfreak.cz/recenze-test-...-2-cast/2390-9
    Naposledy upraveno uživatelem -Q-: 01-07-2008 v 12:25 Důvod: edit
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    preco ho nenechas v tom AVCHD ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    plete si mpeg4 a mpeg4 AVC - což jsou dvě úplně odlišný záležitosti.

    Taky bych to nechal v mpeg4 AVC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele artam
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,161

    acbleskdc:
    Zaznam z HDD kamery bez straty kvality je najlepsie archivovat presne v takom formate, v ktorom je ulozeny na HDD v kamere, t.j. proste prekopirovanie suborov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    20

    jasně, archivuji v .mts souborech přímo z kamery. jde jen o to, že pro editaci ¨v programech, co používám je nutná konverze do avi. díky za radu, h.264 (s FourCC: x.264) vypadá, že přesně vyhovuje mým požadavkům.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    -Q- -Q- je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    37

    "jde jen o to, že pro editaci ¨v programech, co používám je nutná konverze do avi"

    jde o h264/mpeg4/AVC..to vše sou značky pro jeden kodek, x264 je nástroj pro kódování, video budete mít tedy i po rekompresi stále ve stejném kodeku

    tady máte návod na jednoduchou editaci h264 streamu, tuším návod přesně vám šitý na míru

    http://www.jakeludington.com/camcord...amcorders.html

    http://translate.google.com/translat...Dcs%26hs%3DdCj
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    avi je jen "kontejner", v jaké kompresi to v něm je?

    (např. Edius zpracovává "avi" např. v canopus HQ kodeku apod).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    20

    to Q: díky, ten návod už znám od té doby, co jsem si na internetu vyhlídl HG10 a přečetl si všechny kritiky avchd jenom bych dodal pro ty, kteří by podle něj postupovali, že je nutné ještě mít Haali media splitter nebo něco co umí dekódovat avc formát.

    to Pave1: abych mohl upravovat a stříhat, tak stačí, aby byl kontejner avi s kompresí, kterou přečte ffdshow (takže téměř libovolnou...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Tak komprese se dělí podle ztrátovosti, některé jsou v poměru 7:1, ale třeba taky 70:1.

    Takže tvé "libovolnou" má poněkud široký rozptyl .
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    20

    teď nějak nevím, na co ses teda ptal.. měl jsem .mts v avc a po radách z tohoto fóra volím konverzi do .avi v h.264. to "libovolnou" znamenalo, že to -můžu- dát do čehokoli, pokud to přečte ffds.
    každopádně děkuji za rady, určitě nepřišly nazmar
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Citace Původně odesláno od acbleskdc Zobrazit příspěvek
    jde jen o to, že pro editaci v programech, co používám je nutná konverze do avi
    Tohle mě zajímalo, do čeho to konvertuješ PŘED zpracováním. Pokud je to mpeg4 AVC, tak jen upřesni v čem a jak to zpracováváš (výsledek dáváš do AVC, jen mě zajímá co je před tím).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    20

    používám FxHome VisionLab studio, které nepřečte .mts ani za mák, ale za to výborně spolupracuje s mým ffd dekodérem takže stačí abych to ve virtualdubu PŘED editem převedl z kontejneru .mts a komprese h.264/avc může prakticky zůstat stejná. alespoň se mi to tak zdá..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    díky za odpověď, přesně tohle mě zajímalo, v čem a jak to konvertuješ.

    FxHome neznám, mrknu se. Pokud opravdu neměníš kompresi ve VD, tak je to ok. Už aby ty byly k mání ty nové verze běžných střihových sw (podporujících mts).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-05-2010, 17:13
  2. Spravna vzdialenost od TV
    Od dunaj v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-10-2009, 18:48
  3. spravna volba?
    Od kus v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-12-2008, 19:38
  4. komprese wav souboru
    Od Fallen_tvf v sekci Editace audia
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-09-2006, 19:50
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-03-2006, 22:15