Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: Procoder3 a nastaveni bitrate z duvodu velikosti media

  1. #31
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Skor by som povedal, ze asi je namahave niekomu chapat, tym som nechcel byt nijak ku nikomu osobny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Citace Původně odesláno od stayman Zobrazit příspěvek
    Ved ty si spominal angle. Co je na tom nepochopitelne, zase neviem ja.
    Ano spominal som ze do kalkulatora dam proste kolko mam anglov (obrazov), kolko titulkov , kolko a akych zvukov a kalkulator mi povie aky mam dat MAX,MIN,AVG .. Neviem vlastne co tu stale riesime ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Nic, prepac.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    35

    ahoj,vcera jsem zkousel prevest video z vegasu pres procoder 3.nastavil jsem tam nasledujici-target:mpeg2-dvd-pal(mastering quality),stream format-generic iso mpeg stream,stream type-mpeg 2 elementary stream,720/576,25pal,interlacing-lower/bottom field first,quality-mastering quality,bitrate-vbr 2 pass,bitrate-min 2000,stred-8000,max-9500,audio-ac3,dc precision-10.delal jsem to pres frameserver 2.3.pak jsem udelal menu pres dvd architekta,v dvd playeru to hraje bez problemu.chci se zeptat ohledne nastaveni zda jsem tam neudelal nejakou chybu.chci mit videop v max. mozne kvalite.diky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...až na to, že u Target by měl mít interlaci UFF... a ty datový toky jsou taky zbytečně vysoký
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    35

    jak to?v clanku Návod: Sony Vegas
    je psane toto-v Procoderu přehoďte pořadí půlsnímků (Interlasing)
    podle Vegasu na hodnotu Lower/Bottom Field First.jak to tedy ma byt spravne?
    Naposledy upraveno uživatelem petr b.: 22-10-2008 v 17:47
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No jestli jde o materiál z kamery, tak se předpokládá na vstupu LFF, ovšem na výstup pro TV se nastavuje vždy UFF. A mimochodem, CPC je defaultně nastaven na LFF, tudíž já si to pokaždé manuálně musím přepínat a proto si to tak dobře pamatuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    35

    ano jde o avi material z kamery kterej je prevadenej do mpegu.v clanku se pise toto-Lower field first - nižší, tedy sudé řádky jsou pořízeny dříve (první půlsnímek) než liché řádky (druhý půlsnímek), při zobrazování na TV jsou nejprve zobrazeny sudé řádky a teprve poté liché řádky s časovým odstupem 1/(2*framerate), pro PAL tedy 0,02s. Tento způsob je jediný možný u DV formátu.
    Upper field first - opak předchozího, většina PAL materiálu je v tomto formátu, používají ho i TV karty při zachytávání, materiál ve formátu DV je ale vždy v Lower field first, takže pokud je výstup do MPEGu, je lépe nastavit Lower field first, čimž ušetříme konverzi mezi oběma typy (dojde k posunutí v čase o 1 půlsnímek).
    jak jsem z toho pochopil,ma se nastavit LFF.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    A jak ti to co vyrobíš zobrazuje TV? Neškube to? Nejsou zubaté hrany?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    35

    neskube to,obraz se zda byt o.k.schvalne zkusim prevest to same ale s uff a porovnam to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček Avatar uživatele dusko
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No jestli jde o materiál z kamery, tak se předpokládá na vstupu LFF, ovšem na výstup pro TV se nastavuje vždy UFF. A mimochodem, CPC je defaultně nastaven na LFF, tudíž já si to pokaždé manuálně musím přepínat a proto si to tak dobře pamatuji.
    procoder nepredpoklada, ten si to precita z videa. na vystupe mas standartne lower first, upper je pri exporte na dvd napr. Pre televizor vobec nemusis davat upper first, bezne sa striha aj vysiela LF. pokial ale chces mat upper, tak si v procoderi vies nastaveny vystup ulozit ako vlastny preset s nazvom. naco to stale prestavovat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Aá pán je nějaký bystrý, po skoro 6 měsících... V hlavičce vstupu si samozřejmě CPC načte všechno, včetně PAR, DAR atd. ale na výstupu si může přečíst tak akorát ten profil a já si zvláštní profily vytvářím pouze když je něco zásadně odlišného a má se to neustále opakovat. To bych se snad "uprofiloval" - já už jsem dneska líný si ukládat i projekty - to už dělám jen když vím, že je v mpeg2 streamu nějaká chybka a vím, že to budu muset opakovat. Co se ostatních vtipných poznámek ad UFF/LFF týče doporučuji si nechat vyhledat starší příspěvky od usera jménem Hawkeye - jste tu zřejmě nový.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček Avatar uživatele dusko
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    to viete... kto by nebol bystry po 6 mesiacoch
    len tak medzi nami - to, ze procoder nieco predpoklada a to, ze si zakazdym nieco musite prestavovat, bola citacia vasho prispevku. pokial clovek nepozna procoder, musi dospiet k nazoru, ze je to na kocku program. pod kockou je myslene zvieratko .
    co sa tyka zvysku, ako ste spravne postrehol ano, som tu novy, kazdopadne by som rad vedel, co ste myslel tymi "vtipnymi poznamkami ad UFF/LFF". postaci aj sukromnou spravou, nemusime tu riesit somariny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    PM on the way...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. H.264 jaké nastavení bitrate 1080p/24p
    Od Jack08 v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-11-2011, 22:04
  2. Nastavení konstantní bitrate u Xvid
    Od DrticZeli v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-03-2011, 14:57
  3. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-10-2009, 13:02
  4. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-03-2009, 21:34
  5. VirtualDub nastavení velikosti souboru
    Od kormi v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-12-2007, 11:56