Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LCD a Plasma TV - tragédie dnešní doby...

stani (1647)|24.6.2008 12:04
Už tady to forum o TV pročítám nějaký pátek a nedá mi to abych se pokusil o nějaké shrnutí.

Bohužel, dostali jsme se nyní do doby, do paradoxní situace, kdy televizní přijímače se dostaly do slepé uličky, do kvalitativně špatného vývoje a my zákazníci jsme jeho obětí.

Dávám důraz na slovo televizní přijímače - tedy pro příjem televizního vysílání, to ostatní je samozřejmě v drtivé menšině. Z pohledu běžného uživatele je to docela tristní situace, přes technologický vývoj a 21 století a vzhledem k možnostem, snad nejhorší doba na koupi TV přijímače.

Dalo by se říci, že LCD a Plasma technologicky předběhly dobu, už se vyrábí také nějakou delší dobu a téměř výhradně jako širokoúhlé, ačkoli širokoúhlé vysílání se začíná (konečně) prosazovat až v posledních dnech. Tyto technologie jsou především určeny pro HD signál, pro běžné TV vysílání je to pak (někdy dramaticky) horší. Z principu je pro TV vysílání asi lepší technologie Plazma, LCD to musí dohánět v různých (softwarových) "ojebávkách", někdy se ji to daří hůře někdy naopak vcelku dobře nebo dokonce tak dobře, že se technologii Plasma vyrovná. Ale obě dvě technologie (ať už se to skalním příznivcům líbí nebo ne) mají své silné nedostatky a jsou jen pouhým mezičlánkem vývoje TV přijímačů od dlouhé éry CRT. Bohužel jsme to všichni odskákali právě teď a jsme to my, kdo v současné době musíme přetrpět tento (nezbytný) vývoj od CRT k něčemu kvalitativně lepšímu, stálejšímu a stabilnějšímu. Snad to bude právě technologie OLED, tolik už slibovaná, tolikrát už předpovídaná.

LCD a Plasma jsou jako technologie pro TV přijímače špatná volba které se budou naši potomci za 30, 40 let smát, ale bohužel nic lepšího momentálně pro masovou produkci není, anebo spíše se technologický vývoj zaměřil nesprávným směrem, či spíše hledal tu nejsnažší ekonomicko-technologickou cestu z níž paradoxně v současnosti není tak lehké vycouvat.

Poslední CRT které stáli ještě za to se přestali vyrábět cca před 1,5 rokem a skalním příznivcům této technologie musím připomenout, že sice tato technologie dosahovala(a ještě stále dosahuje) toho nejlepšího obrazu oproti zmiňovaným technologiím, ale je limitována úhlopříčkou obrazovky, blikáním do očí, zářením, o váze přístroje ani nemluvě.
Éra CRT právě končí(skončila), tak jako spousta jiných věcí prochází technologickým a historickým vývojem - je to přirozená a nezadržitelná věc a vlastně je to dobře.

Jen jsme se bohužel právě dostali do určitého mezidobí....
Puup (71)|24.6.2008 12:30
Velice pekne napsano, nemohu nez souhlasit, nic neni dnes idealni a jeste dlouho nebude....
Huncut (221)|24.6.2008 12:38
Nojo, je to tak. Já bych jen dodal, že za špatnou kvalitu zobrazení televizního SD signálu spíš než technologie LCD/Plazma může velikost úhlopříčky, které si lidé kupují a na které se chtějí dívat. Velký obraz potřebuje kvalitní zdroj. Fotka z mobilu v 1MPx rozlišení vypadá na jeho displeji taky skvěle, ale na A4 papíře to je hrůza

SD signál s nekvalitní kompresí či malým datovým tokem bude vypadat blbě i na 40 palcovém CRT a nová technologie (OLED?) to podle mě také nespravý. Z "ničeho" nejde udělat "něco", stejně tak jako mp3 s malým datovým tokem bude hrát hnusně i na sestavě za půl milionu.
Aka (94)|24.6.2008 12:39
co to kecas za par tisic mas takovou kvalitu o ktery se ti pred par lety ani nesnilo
jednodussi uz to taky bejt nemuze diky HDMI apod propojis behem minuty s pocitacem nebo konzoli
bluray se zacina taky slusne darit ja sem teda max spokojenej
Man5on (661)|24.6.2008 12:53
[QUOTE=stani;182740]LCD a Plasma jsou jako technologie pro TV přijímače špatná volba které se budou naši potomci za 30, 40 let smát, ale bohužel nic lepšího momentálně pro masovou produkci není, anebo spíše se technologický vývoj zaměřil nesprávným směrem, či spíše hledal tu nejsnažší ekonomicko-technologickou cestu z níž paradoxně v současnosti není tak lehké vycouvat.
[/QUOTE]

Nemyslím si, že LCD nebo Plazma jsou špatné zobrazovací technologie, jen jsou určeny k zobrazení HD signálu a ne SD signálu. To že tam pouštíme ve větší míře SD je jen náš problém (v JP a US to neřeší) a ne problém těchto plochých panelů.
jarino1978 (8045)|24.6.2008 13:53
HD panely sú určené primárne pre HD zdroje, za týmto účelom sa aj kupujú a vyrábajú !
Akurát je tragédia, že u nás ešte nie je trh dostatočne nasýtený, čo demotivuje vysielaciu sféru ignorovať HD vysielanie.
HD nosiče sú bežne dostupné, možnosť natočiť si vlastné zábery tiež, možnosť prijímať HD vysielanie ( ibaže zatiaľ len 2 v rodnom jazyku ) tiež.
Takže ten, kto chce, môže takéto Tv kŕmiť HD zdrojmi, ten, kto nechce, tak nevidím logický dôvod sa sťažovať na nekvalitný obraz !
stani (1647)|24.6.2008 15:37
[QUOTE=Man5on;182749]Nemyslím si, že LCD nebo Plazma jsou špatné zobrazovací technologie, jen jsou určeny k zobrazení HD signálu a ne SD signálu. To že tam pouštíme ve větší míře SD je jen náš problém (v JP a US to neřeší) a ne problém těchto plochých panelů.[/QUOTE]

No oni někdy(vždy?) ani ten HD signál nezobrazují "správně". Viz např. hloubka obrazu , ostrost a nerozmazanost při střední délce záběru, apod.

Prostě musíme brát Plasma a LCD jako přechodné technologie. Nad čím my dnes "jásáme", tomu se budou potomci, nebo ještě vlastně my sami, pak smát. Když to řeknu natvrdo, obě dvě technologie jsou už předem odsouzeny k zániku jako nedokonalé a nedostatečné.
Aliens_II (380)|24.6.2008 15:50
[QUOTE=stani;182759]No oni někdy(vždy?) ani ten HD signál nezobrazují "správně". Viz např. hloubka obrazu , ostrost a nerozmazanost při střední délce záběru, apod.

Prostě musíme brát Plasma a LCD jako přechodné technologie. Nad čím my dnes "jásáme", tomu se budou potomci, nebo ještě vlastně my sami, pak smát. Když to řeknu natvrdo, obě dvě technologie jsou už předem odsouzeny k zániku jako nedokonalé a nedostatečné.[/QUOTE]

Musím souhlasit a mohu potvrdit i totožný názor z odborných kruhů.
michal_h (492)|24.6.2008 16:35
[QUOTE=stani;182759]Když to řeknu natvrdo, obě dvě technologie jsou už předem odsouzeny k zániku jako nedokonalé a nedostatečné.[/QUOTE]
tak žádná technologie nebude nikdy dokonalá a dostatečná, takže již každá je při svém zrodu odsouzená k zániku a čeká jen kdy a co jí nahradí...
radolaco (43)|24.6.2008 16:45
heh a o com je vlastne tato diskusia? Nic lepsie ako LCD a Plazma sa nepredava (ok, Sony uz ma OLED v predaji, ale zatial je to len mala uhlopriecka vhodna akurat tak ako PC monitor, a aj to maly). Takze co? Nemame si kupovat ziadnu TV a cakat 20 rokov ne nieco dokonalejsie? Auta jazdia 100 rokov na ropu, ktora sa mina a skodi sa pritom zivotnemu prostrediu...to je nieco zastarale a v co najrychlejsej dobe baziace po zdokonaleni. Ale sucasne TV su predsa uplne ok, problem je len nedostupne HD vysielanie.
Huncut (221)|24.6.2008 17:32
radolaco: no zas tak OK prave nejsou :-/
stani (1647)|24.6.2008 20:22
[QUOTE=michal_h;182767]tak žádná technologie nebude nikdy dokonalá a dostatečná, takže již každá je při svém zrodu odsouzená k zániku a čeká jen kdy a co jí nahradí...[/QUOTE]

No to ano, ale CRT zase nebyla tak špatná ne? A jak dlouho vydržela.
Huncut (221)|24.6.2008 20:39
stani: CRT zase unavovala oci, pri koukani to bylo nekdy i zraku nebezpecne. Navic je problem s vetsi uhloprickou...
losos (2977)|24.6.2008 22:19
Zobrazovače jsou dnes O.K. (ještě před 2 roky to neplatilo !). Pokud je někde problém, tak je to jen v kvalitě vysílání SD - někdy dobré (při vyšším datovém toku a 16:9 na plnou obrazovku), jindy prachmizerné. Zcela určitě si s takovou prachmizernou kvalitou vysílání (nízký datový tok) neporadí ani v budoucnu ani OLED, ani žádný jiný systém. Ke zkvalitnění vysílání bude muset dojít a taky dojde. Zrovna tak jako došlo i ke zkvalitnění jiných výrobků, netřeba jistě jmenovat. Pokud budou mít lidé jinde kvalitní obraz, tak šmejd nebudou sledovat a ten tím pádem zanikne..., jednou k tomu nutně dojde. A vzpomeňte si, jak kdysi začínaly TV CRT. Z dnešního pohledu to byl strach a hrůza ! Hezký obraz všem, ahoj.
kasr (133)|24.6.2008 22:28
Lcd a plazma tv sa oproti minulym rokom vyrazne zlepsili,ale stale je to na ho..o.Keby som mal teraz kupovat tv,tak jedine plazmu,pripadne lcd,ale iba preto,ze kvalitna crt uz neexistuje.Nova technologia=zisk vyrobcom a ked ludom premasirovali mozgy reklamy,tak hon za ziskami sa mohol zacat!Inac crt ma tiez svoje nevyhody,ktore nepopieram,ale lcd(primarne urceny ako zobrazovac k pc-ale preco by z toho nevytrieskat prachy aj za tv) a plazma ich maju viac nez dost.A HD vysielanie-velmi malo a velmi nedostupne.Blueray disky a prehravac nema vela ludi a "ukradnute"mkv ripy nema tiez kazdy.Takze cakajme na buducnost a kto ma kvalitnu crt nech sa modli ked to vie(ja to neviem)aby vydrzala.
kasr (133)|24.6.2008 22:46
Add maly bitovy tok-preco crt s rovnakou uhloprieckou ako lcd dava vyrazne lepsi vysledok?A nase tv a vysoky bitovy tok?Radsej do packetu viac programov!Staci mi satelit a sd z tv markiza-davnejsie dobry obraz no teraz uz je tok nizsi.A NOVA hd-ako to dopadlo!
RedBaron (90)|25.6.2008 07:46
[QUOTE=kasr;182800]Add maly bitovy tok-preco crt s rovnakou uhloprieckou ako lcd dava vyrazne lepsi vysledok?[/QUOTE]

Protože má jen zlomek pixelů, všechny jsou neostré až běda a tak maskují nevalnou kvalitu vysílání. K tomu je na masku promítnut přesný počet pixelů podle TV vysílání, takže nemusí nic přepočítávat. Potom srovnání s nějakým starším typem LCD, který neumí v rozumné kvalitě pixely rozpočítat tak, aby obraz byl koukatelný, což 100x za sekundu taky nezvládne každý bez problému, prostě musí pokulhávat.

Já osobně s tím nemám problém, TV budu používat převážně k PS3, která dneska přehraje od BluRay přes DVD až po všemožné ripy a hlavně můj herní koutek s volantem G25 a skořepinovou sedačkou je u hry GT5 Prologue a v budoucnosti GT5 opravdová next-gen pastva pro oči.

Občas tu ty žabomyší války kolem TV sleduju, protože na telku se chystám už přes rok, prolezl jsem všechny možné obchody, studia a kamarády s novými TV ale myslím si o tom své. Pálí mě hlavně ceny úhlopříček kolem 50", protože to pořád je spíše luxusní zboží ale do našeho obývacího pokoje (8x5m) takhle velká TV prostě musí. Až něco takového ve FullHD a v dnešní kvalitě obrazu bude kolem 30k, asi pro mě nastane teprve ta správná doba. Teď přes léto je TV úplně zbytečná věc, zahlédnu ji tak na 2 hodiny měsíčně, prostě nedřepím doma na gauči a jsem radši mezi lidmi.
kasr (133)|25.6.2008 20:45
Skuste si hocikto spravit test-prekladany mpeg2,pripadne mpeg 4(nizky bitovy tok) 4 Mb/s 720*576 px a kto ma tak neh to prehra na rovnakej uhlopriecke na crt a lcd,alebo pri inej uhlopriecke u lcd primerane zvyste pozorovaciu vzdialenost.
losos (2977)|25.6.2008 23:13
Pro kasr
Víš, to máš tak : na CRT (mám CRT SONY 71 cm i plazmu 107 cm pěkně vedle sebe a tak mohu srovnávat) má možná některý nekvalitní signál (např. něco z DigiTV) opravdu o trochu lepší obraz, než jej uvidíš na mé staré plazmě. (u nových strojů to zatím nemohu porovnat - teprve až si ten nový pořídím...)
No a i kdyby to tak bylo, tak k čemu ti to je ? To se chceš furt dívat jen na nekvalitní signál ? Nebylo by lepší se dívat na to, co má kvalitní signál a tudíž i kvalitní obraz ? A mimochodem, ten kvalitní signál ti na CRT obraz téměř nezlepší...., zato na LCD a plazmě ano. Kup si oba (CRT i LCD) - ovšem ne 7O cm, ale aspoň 37", či 42" a pak si to srovnávej sám. Nebo přijeď ke mně a já ti to předvedu..., pěkný obraz všem, ahoj.
Michal.Pl (1)|29.6.2008 08:56
Ahojte. Tak to tady tak pročítám a shodou okolností jsem byl v čera v obchodě s televizory kde mají vyskládany všechny možny značky a velikosti. Mluvím o LCD a plazmě. No nijak extra dojem to na mne neudělalo. Samozřejmě byl na první pohled patrný rozdíl v kvalitě obrazu dle daného výrobce. Na konec jsem hodnou chvíli ztrávil u Panasonicu Viera, který z těch všech měl nejlepší obraz. Ale po chvíli sledování jsem začal registrovat takové divné rosolovité kostkování, hlavně u pohybujících se předmětů. Byla to televize z té vyšší cenové relace. Takže z mého phledu za ty prachy, hnus. Před rokem jsem koupil CRT 16:9 a neměnil bych, pokud se něco nevysype, ale to mě pak stejně nic jiného nezbyde.
losos (2977)|29.6.2008 20:16
Asi jsi navštívil ten NEPRAVÝ obchod, kde prodavači neumí televizory správně nastavit!!!!!!!!!
Zkus to jinde........., ahoj.

a mrkni sem :

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Myslíš, že Michelangelovy obrazy jsou na CRT O.K.? Tak to jsi je určitě neviděl na FullHD. To je ovšem tvoje chyba, výrobci se snaží !
radekhulan (185)|29.6.2008 22:48
@Stani - kup si třeba Samsumg LExxA656 a na "špatné směřování" technologie zapomeneš. Právě jsem dokoukal na fotbal, a lepší SD obraz na 46" jsem nikde jinde neviděl. Upsample 16:9 SD na FullHD, 100Hz, dokonalé barvy, MotionPlus, to prostě zajistí obraz jaké moje 100Hz Sony Trinitron (CRT, 102cm úhlopříčka) neuměla.

Současné moderní LCD pokořilo CRT (a plazmu) ve všech ohledech - spotřeba, jas, kontrast, barevné podání, podání černé i bílé, počet barev, váha, rozměry.
KOCOUR65 (653)|29.6.2008 22:51
a ty jsi se vratil z marsu
stani (1647)|29.6.2008 23:01
[QUOTE=radekhulan;183261]@Stani - kup si třeba Samsumg LExxA656
.[/QUOTE]

Mě stačí ta moje "plasma"(dle tvého věrného přizvukovače :-E ) 42PFL9603.

Jinak na obraz mé bývalé CRT 9521 žádná současná plasma ani LCD nemá, to je prostě fakt, za kterým si stojím a ještě dlouho bude a i možná to tak zůstane...

[COLOR="White"].[/COLOR]
losos (2977)|30.6.2008 00:16
Trochu si rýpnu : a uměla i FullHD ? Nebo by ses chtěl do smrti dívat jen na SD ? Já tedy neé..... a ty určitě také ne, jinak bys neměl LCD.
Pitomec (10211)|30.6.2008 06:19
A kde to fullHD seženeš? Jedině na BR (kde těch cca 10 dostupných filmů skoukneš za týden a pak utrum) nebo z kamery (ale koukat se na svoje výtvory tě omrzí i dřív než za ten týden) - dokud tady nebude HD TV vysílání, tak jsou i všechny HD zobrazovače prakticky k ho*nu.
stani (1647)|30.6.2008 07:44
[QUOTE=losos;183288]Trochu si rýpnu : a uměla i FullHD ? Nebo by ses chtěl do smrti dívat jen na SD ? Já tedy neé..... a ty určitě také ne, jinak bys neměl LCD.[/QUOTE]

Do "smrti"?:p :D Já se dívám zatím pouze jen na SD - tedy na TV vysílání(kabelovka) + sem tam DVD - tak jako 95% lidí. LCD jsem si koupil, protože mě nic jiného nezbývalo a osobně to preferuji před plasmou. Taková je prostě realita... :rolleyes: ;)
Hmm (1739)|30.6.2008 13:16
[QUOTE=radekhulan;183261]Právě jsem dokoukal na fotbal, a lepší SD obraz na 46" jsem nikde jinde neviděl. Upsample 16:9 SD na FullHD, 100Hz, dokonalé barvy, MotionPlus, to prostě zajistí obraz jaké moje 100Hz Sony Trinitron (CRT, 102cm úhlopříčka) neuměla.

Současné moderní LCD pokořilo CRT (a plazmu) ve všech ohledech - spotřeba, jas, kontrast, barevné podání, podání černé i bílé, počet barev, váha, rozměry.[/QUOTE]
Přestaň už lhát lžimagistře Huláne!!!
Prej rozměry...ha ha. O malých rozměrech něco víš, co?
Kontrast... tvoje TV - statický tak 3-4 tisíce, dynamický 50:000:1, plazma statický 30.000:1, dynamický 1.000.000:1, ale ty máš zkrátka vždy všechno nejlepší, i high-end od nVidie, který už brzy high-endem nebude :-)
Černá - pročpak jsi asi odstranil ty fotky tvé "černé" při zatemnění?? To byl hnus.... (ve dne dobrá, to uznávám)
... zde citace z tvého oblíbeného testu na hdtvorg tvého "nepřekonatelného" klenotu
"Worthy of almost as much praise is the black level performance the LE40A656 manages to produce. Although ultimately the graduated detail across dark scenes cannot quite match the best plasmas, the gap has narrowed and the level of deep rich blacks this screen produces places it amongst the best that LCD can offer."
překladačem do vietnamské češtiny
"Hodné téměř tolik chvály je černá úroveň výkony se LE40A656 dokáže vyrobit. I když nakonec absolvoval podrobně celé tmavé scény nemohou zcela odpovídají nejlepší plazmatu, rozdíl se snížil a úroveň hluboké bohaté černé obrazovce produkuje ji mezi nejlepší, že LCD může nabídnout."
Nepíšou zde, že černá se zlepšila, patří mezi nejlepší LCD černé, ale stále neodpovídá nejlepším plazmám? :-) To jen Hulán ji má nejlepší, ten má nejlepší všechno i SD signál až z něj padá u fotbalu čelist :-)
Dovolím si zde pod ten fanatický hulánovýron ocitovat příspěvek nicku ezechiel1917
Ať si každý učiní o serioznosti těchto dvou příspěvků o A656 svůj závěr.

"Moje zkusenosti mezi ZF355 vs A656 bych shrnul takto:

Design - Toshiba ma vcelku bezkonkurencni design, vec nazoru, komu by se ale nelibilo aby obraz byl v prostoru vizualne vetsi, velke ramecky opticky zmensuji samotny panel.

Zvuk - Mirne lepsi u Toshiby, Onkyo reproduktory se nezaprou.

Kontrast - Samsung A656 ma lepsi podani rozsahu cerna, bila, predevsim diky lesklemu panelu, v noci se tato vyhoda u cerne vytraci, bila naopak presvicena. Realnejsi barvy ma Toshiba, Samsung sytejsi diky lesklemu panelu. Pro sledovani je prijemnejsi na oci Toshiba diky matnemu panelu, zatim mi to potvrdil kazdy kdo mohl tyto dve tv u me porovnat.

Kvalita SD - Lepsi Toshiba, jeden z nejlepsich SD obrazu, diky vybornemu zpracovani a prepoctu obrazu na nativni rozliseni. Propracovaneji vyuzite informace z EPG, bezproblemova cestina, razeni programu. Samsung ma navrch ze v EPG prehledu na celou obrazovku ma nahled maleho okna.

Kvalita HD - Mirne navrch ma Toshiba. Samsung ma horsi zpracovani prechodu barev.

Podsviceni - Toshiba ma lepsi, protoze pouziva WCG-CCFL trubice, zobrazi tedy vetsi barevneho gamutu, obrazovka je podsvicena rovnomerneji.

Pripojeni - Samsung vitezi, nabizi o 1 HDMI port navic + USB port ze ktereho lze prehravat MP3/JPG, pripadne aktualizovat firmware.

Vhodnost na hry - HDMI kvalita o malinko lepsi na Samsungu, diky lesklemu panelu. Pri spatnem nastaveni lze pozorovat input lag, lze obejit ale mizi vyhody nekterych nastaveni tv, ktere nejsou potom pouzit. Component, Samsung ma lepsi kvalitu. VGA 1080p, Samsung podporuje 1920x1080 na vstupu primo, Toshiba pouze 1360x768, kvalita u 720p her ve vysledku nastejno, diky skvelemu upscalingu Toshiby, u 1080p her vyhoda pro Samsung.

100Hz - Toshiba ma jednu z nejlepsich 100Hz technologii, Samsung ma co dohanet. Tady je to bez debat.

24p - Nastejno, obe LCD by meli umet 5:5 120Hz pulldown, jediny rozdil ze u Toshiby lze nalezt tuto informaci oficialne v materialech k TV. U Samsungu se clovek to clovek, stejne jako spoustu dalsich veci nedocte.

Funkcnost - Samsung umoznuje nastavit jednotlivym vstupum ruzne nastaveni, krome nekolika polozek z menu ktere jsou stejne pro vsechny vstupy, napr. 100Hz, Toshiba ma pouze 3 preddefinovane profily + 1 vlastni, nelze priradit ruznym vstupum. Nastaveni je spolecne pro vsechny, nektere polozky jako Redukce MPEG sumu apod jsou specificke pro kazdy vstup. VGA vstup ma sve nastaveni individualni, nepouziva zadne dodatecne upravy zpracovani obrazu. Odezva ovladace rychlejsi u Toshiby, lepsi prepinani mezi jednotlivy vstupy a detailnejsi moznost nastaveni jednotlivych barevnych slozek pro Toshibu.

Cena - Samsung ma nizsi cenu, pro mnoho jeden z nejdulezitejsich faktoru."
---------------------------------------------------------------------------

Huláne, velmi pochybuji, že Sony někdy měla 102cm CRT skleněnku, ta by stála aspoň čtvrt mega, ne? Dej sem přesný typ, nějakou linku na tento skvost nebo nějakou fotku... To byl spíš nějaký neCRT projekční hnus ne? To se pak nedivím nekritickému nadšení z opravdu dobré, nikoli však nejlepší nástupkyně.... :-) :-) :-)
Man5on (661)|30.6.2008 13:30
Hmm: Samsung je nej nej nej nej nej .......... a basta! :D https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/16246-40-42-do-40-tisic-jakou-tv
jirka2222 (3)|30.6.2008 14:52
trochu optimismu do toho....
Zrovna jsem byl nucen koupit televizi, protože stará šla do kopru (Nokia, 72, 100Hz) a zvolil jsem Panasonic TH42PX80e a můžu odpovědně říct, že se na to ze 3,5m dá koukat úplně v pohodě i na DVB-T, a když tam půstím film v rozlišení cca 720 ( stáhnuto z inetu - tam jsou takových mraky, samo, že ne v češtině) tak je to super. Takže bych se tím zase až tak teoreticky netrápil, to si nechám na větší investice.
Man5on (661)|30.6.2008 15:08
Konečně jeden z rozumnějších. Beru to taky tak ;)
jarino1978 (8045)|30.6.2008 15:52
[QUOTE=Huncut;183353]Ale jo, tak ledničky dělaj dobrý.[/QUOTE]

ale aj TV, BD... to len aby si nezabudol...
roman2277 (582)|1.7.2008 12:25
[QUOTE=Pitomec;183292]A kde to fullHD seženeš? Jedině na BR (kde těch cca 10 dostupných filmů skoukneš za týden a pak utrum) nebo z kamery (ale koukat se na svoje výtvory tě omrzí i dřív než za ten týden) - dokud tady nebude HD TV vysílání, tak jsou i všechny HD zobrazovače prakticky k ho*nu.[/QUOTE]Přesně tak.Plně se s Tebou shoduji.
jarino1978 (8045)|1.7.2008 13:15
[QUOTE=roman2277;183443]Přesně tak.Plně se s Tebou shoduji.[/QUOTE]

áno ? načo máš doma HD ready ?
roman2277 (582)|2.7.2008 13:48
[QUOTE=jarino1978;183447]áno ? načo máš doma HD ready ?[/QUOTE] Třeba na konzole.(PS3 a X360).Tam je většina her v rozlišení 720p.Mám přesně to co plně využiji-nic navíc.(tzn.CRT-na analog,LCD na PC,Plazma-ostatní)
stani (1647)|4.7.2008 09:44
[QUOTE=michal_h;182767]tak žádná technologie nebude nikdy dokonalá a dostatečná, takže již každá je při svém zrodu odsouzená k zániku a čeká jen kdy a co jí nahradí...[/QUOTE]

To určitě, ale vzhledem k dlouhé éře CRT TV bude LCD a Plasma TV jen malým mezičlánkem vývoje. To si dovolím tvrdit už teď.
Karel129 (503)|5.7.2008 08:18
Myslim ze KAZDA dalsi technologie uz bude jen meziclankem,nejen tyhle dve.Vyvoj je rychlejsi a rychlejsi.
zonicek (14)|6.7.2008 00:31
Je vtipné jak tu mnozí píšou že tyhle televize jsou určeny pro HD zdroj a tak je tim mám krmit a nebo si nestěžovat. Jenže to bych pak musel mít 2 televize.
Co když se chci koukat na filmy a pařit na Xboxu ve FullHD a zároveň koukat na HBO ?
BR a Xbox jsou v pohodě. Ale když se pak člověk kouká na telku tak je to fakt kvalita šílená.
jarino1978 (8045)|6.7.2008 13:36
- nie je vtipné, že píšeme, že HD placky sú na HD signál, ono to tak je. Všetky ďaľšie nové technológie nepôjdu cestou SD, ale cestou HD, či to bude 2K, ako teraz, alebo to bude 4K, alebo to bude 8K. Čiže SD je už de facto mŕtve, žiadna technológia sa už neuberá cestou 0,4 Mpix, ale od 2 K smerom nahor.
- ber to proste ako realitu a verím, že nie si ďaľší s tých, ktorí si naivne myslia, že keď príde OLED, FED, LASER TV, tak to bude na SD krása. Figu borovú, má to byť ešte horšie!!!
- ak si myslel to HBO s bitrate 0,8-2,1 mbit, tak to radšej ani nepozeraj...
Hmm (1739)|14.7.2008 12:33
[QUOTE=radekhulan;183261]@Stani - kup si třeba Samsumg LExxA656 a na "špatné směřování" technologie zapomeneš. Právě jsem dokoukal na fotbal, a lepší SD obraz na 46" jsem nikde jinde neviděl. Upsample 16:9 SD na FullHD, 100Hz, dokonalé barvy, MotionPlus, to prostě zajistí obraz jaké moje 100Hz Sony Trinitron (CRT, 102cm úhlopříčka) neuměla.

Současné moderní LCD pokořilo CRT (a plazmu) ve všech ohledech - spotřeba, jas, kontrast, barevné podání, podání černé i bílé, počet barev, váha, rozměry.[/QUOTE]
Huláne, až se vyřádíš na EHW ve svém protiATI tažení (a přijdeš o svůj high-end NV 280 díky drtiči 4870x2) a zase sem vlezeš, přečti si něco o tvé "nedostižné" TV z minitestu na Goliášovi
"Tuzemské digitální vysílání je kapitola sama pro sebe: obraz plný artefaktů, které jste do té doby ani nezaregistrovali, vás na této televizi přestane brzo bavit a zatoužíte po vysílání ve vysokém rozlišení. Analogové vysílání pak snad ani nemá smysl zmiňovat"
a pak něco o nejlepší TV současnosti (i na HD signál) od 50" a výš, která nechává všechna LCD za sebou /kromě spotřeby, pravda, a tahle je totiž extrémně odolná i proti "vypalování"/
http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/
No já vím, za kvalitu se platí a tohle je asi hodně i na tebe. Tak musíš nekriticky a fanaticky chválit, co máš doma. Ano, je to slušné, ale zdaleka ne nejlepší.
jarino1978 (8045)|14.7.2008 12:55
- nemá zmysel porovnávať TV za 40 litrov s TV za 130 litrov
- ten Pioneer v 50-tich palcoch nebude na tom o moc lepšie v SD, ako ten Samsung, zabudol si podotknúť toto : "Nelze ovšem hodnotit kvalitu vstupního signálu, výsledný obraz je v rámci podmínek vždy vynikající. To je základní vlastnost tohoto korejského klenotu."
- čítal si v tom teste Pioneera zmienku o F9 od Samsungu ?
- Hulánovi môžem max. uznať vec, že v cene do 40 litríkov pravdepodobne táto Tv nemá konkurenciu čo sa týka kvality obrazu a pomeru výkon/cena , tesne pred ním alebo za ním je SONY W4000...
- čo sa týka problémov s FW, to nie je problém len Samsungu, aj tuto sa dočítaš s problémami s Panasonicom, Sony, LG....
Hmm (1739)|14.7.2008 13:47
No ale pozlobit ho můžu, ne? Nicméně stále není jasné, zda je opravdu lepší než W4000 (viz Teoh: lepší barvy a odezva) či Toshiba Regza jáužnevímkolik (viz srovnání uživatele Ezechiel)
K cenovému rozdílu, ano je značný (to Hulán nazývá ostatní nemajetnými sockami, když si v IT nekupují to nejdražší jak on a výhradně od Intel a nVidia), ale 46A656 stojí neco pod 50 tisíc, 52A656 už cca 65 tisíc. Takže LX5090 za 80 tisíc (vše Kč) není až takový rozdíl. 20 tisíc navíc za nejlepší TV současnosti (i dle areadvd.de) je jakž takž akceptovatelné. A je nutno uznat, že Pioneer výrazně zlevnil, vůči loňské 8.generaci o desítky tisíc, a to bude na prodejnosti asi znát.
K F9 Samsungu, jasně se tam píše (čtu-li vietnamskou češtinu z překladače správně), nikoli lepší černá, ale zcela vypnutá část obrazu (když je vyhodnoceno, že tam nemá být skoro nic vidět a LED zcela zhasne). Tak pak ano, je to temnější, ale není tam vidět nic, zatímco Pioneer zobrazí to něco, co tam v tom temnu ještě má vyvstávat. Takže asi tak, protože tam taky Vinca píše, že nejlepší a nejhlubší černou z TV co mu prošly rukama má tento Pincek. Asi budu muset intenzivněji krmit Fortunu, abych si na ni zkusil vyhrát, a jsem ochoten kvůli ní i hnout nábytkem, protože už je pro mě o pár cm přerostlá :-)
jarino1978 (8045)|14.7.2008 14:15
- ceny Samsungov na Slovensku :http://www.hej.sk/audio-video/shop/10200/samsung/
- ceny Pioneera na Slovensku ( ale je to staršia rada 8 ): http://www.hej.sk/audio-video/shop/97/pioneer/
- za 2-násobok ceny môžeme mať Pioneera, otázka je, či to skutočne stojí zato. Myslím, že nie.Zvlásť, keď to 70 % ľudí napojí na SD !
- keď dopraceš domov, vymyslím si Samsung, nemáš tú čiernu s čím porovnať... áno, povieš si, je to perfektné. musel by si byť ozaj pri prachoch, alebo naozaj perfekcionalista, aby si si povedal, že máš doma Pioneer. Ak túžiš momentálne po špičke, je to Pioneer, otázka je, keď dáš 115 litrov za Kuro, nemáš doma vhodný signál a za rok-dva to Kuro položí niečo iné. Kúpiš znova Kuro za 115 litrov ato staré predáš za 40 litrov ? A takto môžeme pokračovať ďalej...Ale priznám sa, nemať problém s prachmi, Kuro je u mňa doma!
Hmm (1739)|14.7.2008 14:48
Je třeba srovnávat výhradně onu 9.Kurořadu - lepší černá a výrazně levnější. Pak i na Slovensku bude rozdíl tak 25 tisíc Sk, protože ani Sam A656 tam nemáte zrovna levný. Ale také na Kuráka momentálně nemám, a to mě bude ještě letos neplánovaně čekat obnova kompu tak za dvacku, o což musím posunout i plány. Jinak ano, perfekcionalismus ve spotřební elektronice je drahý, a pokud se ho "vzdáme", tak už uspokojivě až velmi dobře bude plnit funkci povícero LCD a plazem, tu o něco lépe, tu hůře, ale koukat na to půjde a při HD tím lépe. Jen to SD asi bude ještě (dlouhou) chvíli dožívat.