Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Jak převést obraz s-video + zvuk na scart?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    45

    Mám grafiku GF 8800 GT s výstupem, ke kterému je v krabici i redukce na S-Video a 3 barevné konektory (modrý Pb/Video out, zelený Y out a červený Pr out).
    Zvukovka je integrovaná na desce http://www.softcom.cz/DetailPage.asp?CD=MBGI0114
    Konkrétně se jedná o HD Audio (Realtek ALC889A).
    Mám 5.1 reproduktory a proto jsou přední, zadní a centrál + subwoofer obsazené, ale ještě mám volný výstup na boční repro (zvukovka zvládá 7.1)
    TV karta je Winfast DTV2000H a funguje OK.
    Vzdálenost TV od PC je asi 2-3m, 4m pokud chci vést kabely tak aby nebyly na očích.

    Televize je značky AIWA a má vzadu dva SCART konektory a vepředu AV3 vstupy. Přesnější informace můžu dodat po konzultaci manuálu když bude třeba.

    Tolik k zapojení a teď co vlastně s tím chci provést:
    Chci dostat signál z počítače do televize, abych mohl zároveň sledovat nějaký film například uložený z televizní karty nebo jen tak video co mě napadne.
    Základní problém vidím v tom že konektory PC a TV se neshodnou ani na tom jestli vyjde slunce, ale našel jsem tuto redukci:
    http://www.softcom.cz/produkt/adapte...rca-f/?flist=1
    a další reducki z jacku na cinch: http://www.softcom.cz/produkt/adapte...f-02m/?flist=1
    Tím doufám převedu všechen potřebný signál z PC na TV.

    Otázka 1: je lepší tahat až k televizi S-video a zvukový kabel / kabely (podle toho jestli napojím cinch hned u PC nebo na konci) nebo hned na začátek umístit redukci na SCART a táhnout ten? Jde mi hlavně o rušení, viděl jsem SCART kabely i 10m dlouhé ale kvalitou si nejsem jistý.

    Otázka 2: Je moje řešení životaschopné? Existuje nějaké lepší?

    Otázka 3: Je možné nějakým nástrojem nastavit aby reproduktory hrály něco jiného než televize (pouštět do výstupu "bočních" reproduktorů zvuk pro televizi například a ostatní výstupy by šly na reproduktory) ? Pochybuju že to jde, ale člověk nikdy neví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    45

    Tak teď jsem ještě našel potencionálního vítěze, který má na jedné straně jack + s-video a na druhé scart:
    http://www.softcom.cz/produkt/kabel-...-m-5m/?flist=1
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    168

    s redukci ti neporadim, ale doma taham z PC signal po desetimetrove S-Video snure (telka ma tento vstup) a ruseni tam neni. Snura je nejaka normalni asi za petikilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    45

    No ukazuje se že to funguje s kabelem scart / s-video + jack . Tedy, musel jsem si nejdřív trochu pohrát s nastavením ovladačů grafiky aby přestala se obraz na televizi přestal chvět a hodně zvýšit saturaci barev, protože předtím se zdálo že je obraz černobílý (změna režimu PAL-D nebo PAL-K nepomáhala).

    Takže zůstaly dva problémy, ten jeden pravděpodobně můj vlastní:
    A) Televize vydává pokud zpracovává vztup z PC velmi vysoký pískot / šum, vím že slyším frekvence které většina ostatních neslyší takže jiným to vadit nemusí, nevím.

    B) To je horší: Ovladače grafiky mi nabízí několik možností jak zpracovávat obraz pro monitor a TV:
    1- na obou stejný obraz
    2- obrazovky vedle sebe vodorovně
    3- obrazovky vedle sebe svisle
    Já ale nechci roztáhnout plochu, chci do TV posílat obraz a zvuk, nic jiného. Navíc pokud zvolím možnost 2 (nejspíš i 3, to jsem netestoval tolik) tak mi LCD monitor 19" jede maximálně 1024x768, což nepotěší.

    Prostě: chci na svém monitoru pracovat jako obvykle, ale místo naladěné televize na nějaký program na ni posílat z počítače program vlastní. Jak na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    11

    Na 9600GT mam nastavene dualview. Mas pak 2 nezavisle pracovni plochy a muzes mezi nima prenaset normalne okynka. Osobne mam zase ale jinej problem. Na bedne zaboha nenastavim vic, nez 25Hz Interlaced. Uz jsem hledal na nvidia forech a je tam vic takovych nestastnych (mluvim o Vistach x64). Na XP mi to jelo spravne tj. 60Hz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    168

    pkovak: hledej v nastaveni grafiky nejakou moznost, ktera se bude blizit terminu cinema. Alespon me se to tak nejak jmenuje u ATI. Pak pustm film v PowerDVD a v TV je to jako normalni film z vysilace.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak prevest MP4s do DVD-Video?
    Od cuaron v sekci DV/HDV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-10-2010, 09:55
  2. Jak převést zvuk z DVD na audio CD
    Od plechr v sekci Editace audia
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 11-12-2006, 16:07
  3. jak převest flash video do avi
    Od shrekr v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-12-2005, 22:26
  4. Jak převést zvuk DTS na AC3 5.1?
    Od gnold v sekci Editace audia
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-06-2004, 21:26
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-03-2004, 11:43