Původně odesláno od
xmikos
Tak nám konečně dorazila nová 47" LCD Philips 47PFL7603D (objednali jsme jí cca před 2 měsíci, ale internetový obchod neustále odkládal termín dodání s odvoláním na dodavatele, který jí nedovezl). Vypadá naprosto úchvatně, obraz je úžasný (byť jsem našel 1 vadný nesvítící modrý subpixel, což i když není z 2,5 m prakticky vidět, trochu zamrzelo).
Ale teď problém - televizi chceme využívat i jako monitor k PC (vlastně je to její hlavní využití). Samozřejmě v plném rozlišení 1920x1080 (v menším by to na tak velké TV nemělo smysl), propojení přes HDMI. Rozlišení 1920x1080 (při 60 Hz) přes HDMI normálně funguje, jenže problém je, že obraz není roztáhnutý přes celou obrazovku, je okolo něj černý rám (z každé strany asi cca odhadem 3 cm). V menu televize jsem nastavil ve formátu obrazu "nepřepočítaný" (což by měl být jestli to správně chápu 1:1 pixel mapping), ale černé pruhy okolo obrazu jsou stále.
Nevíte někdo jak se jich zbavit? Je tu někdo další s Philipsem z nové řady (ať už 5603, 7603 nebo 9603) kdo ho zkoušel propojit s PC? Volal jsem i na Philips, kde mě odkázali na autorizovaný servis, ale ani tam mi nebyli schopni poradit. Z diskuzí o nové modelové řadě Philips tady na TVFreak jsem vyrozuměl, že by měl 1:1 pixel mapping podporovat (i když někde někdo psal i opak... či snad že podporuje jen rozlišení do 1024x768 při propojení s PC, ale to zjevně nebude pravda, 1920x1080 naštěstí funguje). Zkoušel jsem ho přes HDMI propojit i s digitálním HD set-top-boxem od UPC a tam je obraz normálně přes celou obrazovku (ale to je 1080i, tedy prokládané, nikoliv 1080p). Když to funguje se set-top-boxem, proč ne s PC?
Jinak základní desku mám Gigabyte GA-MA78GM-S2H (chipset AMD 780G - integrovaná grafická karta ATI Radeon HD 3200) přímo s HDMI výstupem.
Předem všem děkuji za jakoukoliv radu...