Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: V čem stříhat video z HDD kamery JVC Everio

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    15

    Koupil jsem si výše zmíněnou harddiskovou kameru,ale mám problém dostat video do střihacího programu.Kamera ukládá do formátu MOD.Ten nepřečetl ani žádný přehrávač.Tak jsem soubory přejmenoval na mpg a už jsou přehrávatelné v PC nicméně ze střihem je problém.Pinnacle 9 to po vložení na osu nepřehraje a Pinnacle 11 mi hlásí chyba audio souboru(kamera má Dolby Digital 2).Windows Movie Maker to načte ale opět po přetáhnutí na osu to nejede(zas chybí obraz).Jediný program který to pobere je Sony Vegas,ale ten je dost komplikovaný.Chtěl bych to upravovat v Pinnacle,tak jak jsem byl zvyklý.Nevíte jak na to?Nebo nezná někdo podobný střihový program s kterým by to fungovalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Vegas v pohode..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    15

    Vegas mi moc nesedí,zbytečně složitý.Chtěl bych to stříhat v Pinnacle Studio.Mimochodem Vegas to pobral i s koncovkou MOD.Jenže není česky.Mám verzi 8.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ani nie je zlozity, dobry navod mas na slovenskej domene. Inak cestina sa asi da zohnat, len neviem, co do verzie 8.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Marfyx
    MPEG Video Wizard od Womble by to měl zvládat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    zkus adobe premiere elements 3, velmi jednoduchý a intuitivní program, na mody od everia funguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    15

    Díky za tipy.Nakonec jsem to vyřešil trošku jinak.Video natáhnu z kamery programem Power Cinema dodaným s kamerou,pak v témže programu pokračuji na editaci,to se spustí Cyberlink Power Director,který už vypadá jako Pinnacle (bohužel v angličtině),tam video vyrendruji/uložím a to je již pak bez problémů čitelné v jakémkoliv střihovém programu.Takže můžu v klidu použít oblíbený Pinnacle Studio 11.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    493

    Citace Původně odesláno od Marfyx Zobrazit příspěvek
    Díky za tipy.Nakonec jsem to vyřešil trošku jinak.Video natáhnu z kamery programem Power Cinema dodaným s kamerou,pak v témže programu pokračuji na editaci,to se spustí Cyberlink Power Director,který už vypadá jako Pinnacle (bohužel v angličtině),tam video vyrendruji/uložím a to je již pak bez problémů čitelné v jakémkoliv střihovém programu.Takže můžu v klidu použít oblíbený Pinnacle Studio 11.
    tak tohle bych neviděl jako ideální řešení, 2x to budeš rendrovat než získáš finální střih, hrozí zbytečná ztráta kvality
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    180

    stačí MOD přejmenovat na MPG a je to, střihat se dá v čemkoli i v přemiéře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele bobescl
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    31

    Citace Původně odesláno od Marfyx Zobrazit příspěvek
    Koupil jsem si výše zmíněnou harddiskovou kameru,ale mám problém dostat video do střihacího programu.Kamera ukládá do formátu MOD.Ten nepřečetl ani žádný přehrávač.Tak jsem soubory přejmenoval na mpg a už jsou přehrávatelné v PC nicméně ze střihem je problém.Pinnacle 9 to po vložení na osu nepřehraje a Pinnacle 11 mi hlásí chyba audio souboru(kamera má Dolby Digital 2).Windows Movie Maker to načte ale opět po přetáhnutí na osu to nejede(zas chybí obraz).Jediný program který to pobere je Sony Vegas,ale ten je dost komplikovaný.Chtěl bych to upravovat v Pinnacle,tak jak jsem byl zvyklý.Nevíte jak na to?Nebo nezná někdo podobný střihový program s kterým by to fungovalo?
    Ahoj, zkoušel jsem to na tomto: http://www.ulead.com/msp/runme.htm a bez problémů. Program je trochu složitější na ovládání, ale pokud si na něj zvykneš a zvládneš ho, pak je super. Více zkušeností mám ale se střihem z DV pásky. Předtím to byla verze 6 a teď 8. Osmička je rychlejší na ovládání a taky pro mě jednodušší a má více možností. Zkus ji v trialu , je plně funkční 21 dní.
    Ještě k těm souborům MOD, jak dostáváš video z kamery do PC? Poprvé jsem to jen zkopíroval z HDD kamery na HDD PC a byl v tom chaos. Pak jsem použil přiložený soft a hned vše fungovalo. Ten soft je ale hrozně pomalej.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Video z kamery do PC
    Od skuziv v sekci Videokamery
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 16-02-2011, 12:56
  2. Jak správně a efektivně střihat video?
    Od radek.kovacik v sekci Editace videa
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 07-07-2009, 10:12
  3. Cim strihat Windows media video ???
    Od extremly_sick v sekci Kodeky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-08-2006, 10:47
  4. Video z DV kamery do PC
    Od marcos v sekci DV/HDV
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 20-02-2005, 22:23
  5. V čem stříhat video z DVD-DCR201
    Od koudi v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-09-2004, 20:09