Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Konfigurace PC pro střih HDV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    85

    Ahoj,
    stříhám video - formát AVCHD v AP CS3. Při přehrávání obrazu dochází k trhání. Podle mě je to určitě díky hardveru. Konfigurace mého PC je: procesor pentium core duo dva - 2,4; RAM dvě GB, graf. je 128 MB Nvidia 6600 GT, disky SATAII. Kde bych měl přidat?

    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Staci vyhodit AP.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od mrtvolkar Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    stříhám video - formát AVCHD v AP CS3. Při přehrávání obrazu dochází k trhání. Podle mě je to určitě díky hardveru. Konfigurace mého PC je: procesor pentium core duo dva - 2,4; RAM dvě GB, graf. je 128 MB Nvidia 6600 GT, disky SATAII. Kde bych měl přidat?

    díky
    Asi bych přidal na paměti, cca 4 GB, ale záleží jaký OS tam je. Pokud jen 32bit (např. WinXP), tak je třeba udělat malou úpravu v boot.ini, protože WinXP 32bit dovedou využít jen 2GB. 32-bit operační systém sice umí adresovat 4GB paměti, ovšem část adresního prostoru potřebuje pro komunikaci se systémovými zařízeními. Proto se ztratí cca 500MB. 32-bit systémy umí typicky přidělit každému procesu nejvýše 2GB RAM, zbývající 2GB adresního prostoru patří kernelu. Windows XP umí tento limit posunout na 3GB/1GB, aplikace to musí podporovat. U 32-bit systémů lze osadit až 36GB RAM, pokud to umí HW (říká se tomu AWE). Ovšem standardní proces dostane jen své 2/3GB, pro zbytek musí sahat pomocí speciálního API.
    To vše platí pro 32-bit XP, Vistu, a z velké části i pro 32-bit Linux. 64-bit XP/Vista pochopitelně 32-bit procesu přidělí opět jen 2-3GB.

    Měl by se upravit původní boot.ini

    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

    v posledním řádku na:

    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect 3GB


    a někde ještě píšou

    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional 3GB" /fastdetect 3GB


    vyčetl jsem to na jedné diskuzi:
    http://digiarena.zive.cz/default.asp...cle=4376&forum

    A zvednul bych i grafiku, těch 128 MB se mi zdá málo, jakmile se začnou používat nějaké efekty a chci to vidět v reálném čase. Ve Vegasu si tyhle náročná místa předrenderuji a pak to jde bez cukání.
    Jo... a jak tak koukám v náhledu, Microsoft se musí psát dohromady, nevím, proč se mi to rozděluje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    85

    Ahoj,
    díky za typy. Začnu RAM-kou a pak graf. kartou. Když bych zkusil 64bit XP, poběží mi na nich AP bez problémů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jibarr
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    805

    Než začneš vyhazovat prachy, tak přehraj video třeba ve VLC playeru. Pokud pojede v pohodě, je problém v AP CS3. 2GB RAM stačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Jj, 2GB je naprosto v pohodě - IMHO by stačil i 1GB. Grafika s tím nemá taky nic společného. Problém bych hledal někde jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    pamat na grafickej karte potrebujes na 3D (hry) .. pri beznych veciach je uplne zbytocna ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Vravel som to hned od zaciatku, AP vyhodit. Vsetko co mi z nej doniesli prehode snimky. Takisto som pozical aj PC na strih a spadavala. Teraz tam je APPro2 a ide to, a nechal som tam iba 1GB RAM. Najlepsie by vsak bolo, kebyze strihacka zvladne Edius, alebo nieco ine.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    4

    AVCHD je důvod, proč jsem raději volil HDV videokameru na miniDV kazety se zápisem do formátu MPEG2. Tok dat je sice vyšší, ale na druhou stranu mi vystačí pouhý AMD Sempron na plynulé přehrávání v plné kvalitě (ale pomocí SW WinDVD) a také se to pohodlně střihá! Navíc AVCHD nemusí prakticky u videokamer dosahovat za všech okolností kvality MPEG2 komprese, protože výrobci videokamer na toku dat u AVCHD hodně (a možné zbytečně) šetří. Mimochodem, všimněte si, že Canon stále používá MPEG2 záznam na kazety u profesionálních HDV videokamer...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od miniprog Zobrazit příspěvek
    AVCHD je důvod, proč jsem raději volil HDV videokameru na miniDV kazety se zápisem do formátu MPEG2. Tok dat je sice vyšší, ale na druhou stranu mi vystačí pouhý AMD Sempron na plynulé přehrávání v plné kvalitě (ale pomocí SW WinDVD) a také se to pohodlně střihá! Navíc AVCHD nemusí prakticky u videokamer dosahovat za všech okolností kvality MPEG2 komprese, protože výrobci videokamer na toku dat u AVCHD hodně (a možné zbytečně) šetří. Mimochodem, všimněte si, že Canon stále používá MPEG2 záznam na kazety u profesionálních HDV videokamer...
    aaale, a vies o tom ,ze 17mbps dat.tok, co maju uz komercne AVCHD kamery, staci, ba kludne moze Mpag2 polozit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    8,391

    Iste .. MPEG2 je MRTEF !
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    K té grafice - 128MB paměti opravdu může být málo, novější programy akcelerují některé triky a přechody právě pomocí procesoru grafické karty (a rychlejší sběrnice s větší propustností je pak pro plynulejší náhled RT efektů nutnost).

    Taky to může urychlit výpočet triků, ale záleží na programu, jak je nakonfigurovaný. Obecně pro střih HD je pro mne nejdůležitější kvalitní čipset základní desky (dobře dimenzovaný zdroj, třeba i nižší teplota dík optimálnímu zdroji a čipsetu základky, méně "uvařené disky", doporučená grafická karta dle výrobce střihového programu), tedy celková vyladěnost sestavy tak, aby střih nezakopával o nějaké "nevyladěnosti" driverů (a nedostatečných kapacit dat. sběrnic).

    V tomto smyslu je opravdu základní věc ta základní deska, čipset a zdroj. A dbát na doporučení výrobce střihového programu, i co se týče zbytku konfigurace.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. "Minimální" konfigurace pro střih AVCHD
    Od Nemec79 v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-10-2010, 18:38
  2. Mplayer, konfigurace
    Od Madagio v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-10-2006, 21:26
  3. Optimalni konfigurace???
    Od Vlastimil01 v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-01-2006, 15:33
  4. Minimalni konfigurace PC
    Od Falcon v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-01-2006, 22:26
  5. Konfigurace OS pro zachytavani
    Od dixi v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 10-02-2005, 22:44