Konverze repráků 2*front + 2*surround na 5.0
Byl jsem všemi prodavači zrazován od toho, abych sestavu 4 repro od HiFi věže Sony RX99 (virtual dolby surround) použil za základ 5.1 sestavy. Neposlechl jsem a dobře jsem udělal. Koupil jsem Panasonic AV-receiver SA-XR30, dokoupil centr Yamo, místo subwooferu AV -receiver využije slušné basáky z front repro a hraje to slušně. Rozhodně podstatně líp, než ty plastové krabičky od mýdla, co mně všichni podavači vnucovali. Říkal jsem vždy, že dřevo je dřevo a 3-pásmové repro ve dřevě musí hrát líp, než 1-pásmové repro v krabičce na mejdlo a prodavači specializovaných obchodů kecali něco o nových technologiích reproduktorů a jak z nestejných repro nevyloudím prostorový zvuk. Houby. AV-receiver umožní nastavit každý repro zvlášť +- 10dB a klidně ty zadní surroundy přeřvou ty fronty, když chci. AV receiver přímo umí funkci subwooferu namapovat do frontů a funguje to. Jistě pokud bych dokoupil subwoofer za 10 000,- Kč, bude to o něčem jiném, ale i takhle si nemůžu stěžovat a strašně mě překvapilo, co to udělá i s obyčejným TV vysíláním které je ve virtual dolby surround. Ten AV-receiver to prostě zvládl ještě podstatně víc roztáhnout do prostoru a já bych se hádal, že je to taky 5.1 - Hrabě Monte Cristo s Depardierem.
Teda já nemám 5.1, já mám teď 5.0 nebo možná 5.(1/2+1/2). :-E
Teda já nemám 5.1, já mám teď 5.0 nebo možná 5.(1/2+1/2). :-E