Zdravím, mám takový dotaz.. Chtěl bych si pořídit 42" plasmu od Panasonicu.. Mám ale věčné dilema.. HD Ready nebo FullHD.. Vím, že na normální video FullHD a HD Ready na 42" spíš nepoznám, ale FullHD bych využil při připojení notebooku a využití plasmy jako externího monitoru.. Mám ale obavy ze 2 věcí..
1) někde jsem četl, že FullHD má horší kontrast než HD Ready, protože tím, že je tam víc bodu, tak je tam vlastně víc mezer mezi nimi a tím panel méně svítí.. Díval jsem se na specifikace nových panasoniců a kontrast mají stejný.. je pravda, že svítivost ale neuvádějí (ten se ale u plasem neuvádí snad nikdy..) Co si o tom myslíte..
A HLAVNĚ
2) Jak se to s obrazem FullHD s českým (nekvalitním) tv signálem.. jak kabelovým analogem tak kabelovým digitálem.. Vím jak vypadá kabelový analog na HD Ready (Panasonic TH-37PX7E) a je to super.. Na FullHD jsem normální TV dignál nikdy neviděl.. Radil jsem se o tom v Plasma centru na Křenové v Brně a tam mi prodavač radil, že pokud tam budu sledovat víc i normální TV signál, že bych měl jít pouze do HD Ready.. prý že na FullHD to vypadá strašně.. že jsou daleko víc vidět chyby v signálu a celkově, že ten obraz působí mnohem hůř než na HD Ready.. Že FullHD je spíš na BlueRay nebo pro to připojení k PC..
Jaký názor na to máte vy nebo jaké s tím máte zkušenosti..
Díky moc za info..