Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: Úprava audia pro AVI

  1. #1

    Fin Fin je offline
    Nováček Avatar uživatele Fin
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    3

    Dobrý den,
    mám jeden takový malý problémek s audiem v AVI, na který mi už nestačí moje mozková kapacita
    Jelikož se mi rozjiždí zvuk s videem v AVI i přesto, že nahrávám 48kHz, tak sem se jal upravit zvuk podle návodu, který je zde na TVFreak.
    Neboli jsem uložil WAV pomocí VDM, abych ho pak moh předělat v CoolEdit nebo Audacity. Jenomže problém je v tom, že uložený WAV má vždy úplně stejnou délku jako video, i když ve VDM vidím, že audio je asi o sekundu delší. Takže už není v podstatě co zkracovat
    Ví někdo, co dělám špatně? Nebo je vše v pořádku a prostě stačí zmenšit to audio o tu sekundu a nekoukat na přesnou délku?
    Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Zkus to zkrátit, za to nic nedáš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Fin Fin je offline
    Nováček Avatar uživatele Fin
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    3

    Tak uz jsem z toho vazne nestastnej
    Pro lepsi predstavu napisu presna cisla...
    Ve VDM mam video 2:14:58.800 a zvuk 2:14:59.360. Je to sice jenom pul sekundy, ale na konci filmu je to preci jenom trosku znat
    Ve Stream List ulozim zvuk pomoci Save WAV. Zvuk ma potom ve vsech editorech (CoolEdit, Audacity), jak uz jsem psal predtim, 2:14:58.800. Uz tohle me zarazi, ale i tak jsem v Audacity tedy zmensil delku zvuku o tu pul sekundu - Efekty, Zmenit tempo...
    Zkraceni samozrejme nepomohlo, zvuk byl po zmene dokonce o nejaky tisiciny sekundy delsi! I tak sem pro jistotu ve VDM ten vysledny zvuk pouzil a vyvoril novy AVI, ale samozrejme byl zvuk posunuty.
    Vi nekdo, co s tim dal? Ocenil bych i vysvetleni "formatu" WAV a prace s nim. Jak je mozne, ze se to ulozi z VDM a najednou to ukazuje stejnou delku jako je video?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Já bych z VDM neukládal WAV, ale demuxoval bych zvukovou stopu. (MP3?) Jako další pokus bych zkusil použít jiný kontajner než AVI, třeba matrošku. Dá se do ní uložit z VDM nebo pomocí programů AVI-MUX Gui a MKVToolnix.
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Měl bych dotaz, který program byste mi doporučovali na převod ac.3 na Waw.
    Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    BOBA: BeSweet, ovšem udělá ti z 5.1 normální stereo.
    Vlada: a co s tím pak? Stejně to musí převést na wav. Divím se, spíš že se nadaří zkrátit zvuk natvrdo, bez ohledu na časy. Matně si pamatuju, že VDub tuto vlastnost má, že vydělenému wavu přiřkne čas videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    MirekV> BeSweet umí předělat AC3 i do 6 mono WAVů, pokud chceš. Ještě bych doporučil nějaký klikací rozhraní, třeba BeSweet GUI nebo BeLight. K nalezení na www.doom9.org.
    Co se týká ukládání WAVu z VD (VDM), tak tam je podle mě ten zakopanej pes právě v tom přizpůsobení zvuku délce videa. VDM zřejmě uloží WAV tak dlouhej, kolik má video. Tu poslední půlvteřinu uřízne. Proto se musí demuxovat originální zvuk a ten zpracovávat.
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Na té vteřině na konci nesejde. Co nabízíš je sice elegantnější, ale pracnější (už o další soft). Když jsem tyto srandy dělal, tak jsem o BeSweetu neměl potuchy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Díky vladovi a mirekvovi. Než se zeptám, jak už jsem na tomto foru poučen, tak hledám v diskusích. Narazil jsem a vyzkoušel program[color=cyan] DVD audio ripper[/color], který vše převede rovnou do Wavu nebo Mp3.Tady jsem se ptal, protože jsem si chtěl udělat metalový výběr a potřeboval jsem si z jednotlivých písniček extrahovat zvuk. Ten Besweet už jsem si stáhnul,teď ho jen musím pochopit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele hupox
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    22

    Nazdar .... mam problem. Potrebujem AC3 zvuk ktory je v jednom subore rozdelit naspat do mono suborov .... Front L, Front R, Central, Rear L, Rear R , subwoofer


    Je nejaka utilita ? ..... Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    BeSweet, SoftEncode, Nuendo
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele hupox
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    BeSweet, SoftEncode, Nuendo
    Ahoj. Mam BeSweet .... a teraz SoftEncode, a problem ze BeSweet spadne pri zaciatku a SoftEncode napise, ze on nemoze otvarat uz komprimovane subory wav, len nekomprimovane, surove.

    Ide o to, ze som chcel vybrat AC3 zvuk z DivX filmu a pouzit ho potom do obrazu z ineho zdroja.

    Problem je ten ze uz v DivX je samozrejme ten AC3 nejako komprimovany a ja neviem presne zistit akym kodekom, resp. presne parametre.

    MediaPlayer pise len AC3-Fiter a VirtualDub pise v detailoch : AC-3 ACM Decompresor, 5(stereo) 48000 Hz, datovy tok 448 kbps

    Mal by to byt mp2 nie ? ... fakt neviem z VD som ho dal vyextrahovat direct kopiou do *wav a uz s nim neviem pohnut. Asi nemam ten spravny codec , s ktorym by BeSweet resp dalsie softy vedeli robit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ten AC3 si musis najskor vyexportovat ako WAV a premenovat spät na AC3... myslim ze tak nejak, robil to PetrJ tak skus ho oslovit a este som zabudol na iny soft HeadAc3 ci ako, napis mu do SS.

    SoftEncode vie otvorit multikanalovy stream a ale ulozit to vie jednotlivo iba podla tohoto postupu (Tanya):

    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=960
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    58

    kdysi jsem narazil na program, který uměl u dvou spojených ac3 změnit hlavičku, aby nebyla na spoji chyba (sync error) - se kterou neumí pracovat třeba IfoEdit. V názvu měl tuším Header nebo Head. Nebyl to náhodou tenhle HeadAc3? Neví někdo?
    Jinak HeadAc3 lze stáhnout odtud:
    http://digilander.libero.it/andypani...one_Audio.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    58
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Střih a práce s videem: uprava audia v avi filmu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-08-2012, 09:54
  2. Normalizace audia v mkv a avi
    Od amos.zamba v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-06-2010, 05:50
  3. Přidání cz audia do AVI
    Od voktys v sekci Editace audia
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 29-08-2006, 19:40
  4. Vizualizace audia
    Od zdrh v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-07-2006, 21:15
  5. Vypínání audia
    Od sandy v sekci Editace audia
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 19-05-2005, 08:49