Software na naladenie družíc
Existuje prosím Vás nejaký soft na naladenie signálu z družíc, ktorý by pri otáčaní-nastavovaní paraboly ukazoval nielen silu signálu ale aj názov práve zachytenej družice?( mám kartu Skystar2) Mám multifeed z dvoma LNB a nejak sa mi nedarí nadstzaviť družice cez základný soft od technotrendu. Viete poradiť?
Postup bys měl zvolit opačný, stanovit si cíl a ten se pokusit splnit a ne něco najít a pak se ptát na pomůcku, která by ti zjistila, co jsi vlastně našel.
1.Stanovit družici, kterou chci přijímat např. na levý LNB (nenapsal jsi jakou máš kombinaci) nebo na pravý a být si jistý, že je zrovna tento nastaven na příjem.
2.Nainstalovat ProgFinder na PC, nastavit na požadovanou frekvanci požadovaného satelitu, zapnout akustickou signalizaci a pomalu,pomalu,pomalu točit parabolou.
Je samozřejmě, že musíš mít alespoň trochu přehled, kde je jih a tak.
Na specializovaných forech je spousta návodů, doporučuji začít tam.
Takže Progfinder.
1.Stanovit družici, kterou chci přijímat např. na levý LNB (nenapsal jsi jakou máš kombinaci) nebo na pravý a být si jistý, že je zrovna tento nastaven na příjem.
2.Nainstalovat ProgFinder na PC, nastavit na požadovanou frekvanci požadovaného satelitu, zapnout akustickou signalizaci a pomalu,pomalu,pomalu točit parabolou.
Je samozřejmě, že musíš mít alespoň trochu přehled, kde je jih a tak.
Na specializovaných forech je spousta návodů, doporučuji začít tam.
Takže Progfinder.
Neviem ci existuje utilitka ktora ti zisti co si nasiel. Uz len preto, ze rovnake frekvencie, transpodery a dokonca aj niektore rovnake programy mozu byt na roznych druziciach.
Takze ako pise pavelpt - Najprv musis vediet co hladas a potom to najst.
Takze ako pise pavelpt - Najprv musis vediet co hladas a potom to najst.
Ďakujem vám obom za odpoveď. Ten program čo si mi navrhol použiť je zaujimavý a tak trochu mi aj pomohol, ale na nejaké jemné ladenie je viac menej nepoužiteľný-má strašne dlhú odozvu. Je škoda že niečo také neexistuje,iste mi dáte za pravdu že je jednoduchšie nájsť akýkoľvek satelit a potom už nie je problém doladiť na nejaký ďalší v jeho blízkosti. Vačšinou som to riešil pripojením analógu a naladil som to tak.Bolo to neporovnatelnejšie jednoduchšie ako teraz na digitále ktorý vyžaduje omnoho väčšiu presnosť. len tak na okraj. Ako postupujete vy pri ladení???
no na analogu je to jednoduhsie preto, ze na TV vidis obraz alebo sum prakticky "online". Pri digitale je treba jemne pohnut a pockat, pripadne ak ladis cez ProgDVB tak je lepsie po kazdom pohybe aj refreshnut..
Inak ja mam motor a teda zaklad je kvalitna montaz a potom uz to bezi samo - nastavit elevaciu a deklinaciu podla navodu, namontovat, nasmerovat na juh na nulovej pozicii, pripadne podla svojej pozicie nasmerovat motor na astru a jemne doladit. Potom uz najdes vsetko..
Ak nemas motor a hladas krajne pozicie treba dat pozor aj na to, ze musis opisat orbit, takze nestaci zmenit len smer (azimut) paraboly ale aj elevaciu a polarizaciu. Pri druziciach ktore mame "nad hlavou" si vystacis aj so zmenou azimutu.
Inak ja mam motor a teda zaklad je kvalitna montaz a potom uz to bezi samo - nastavit elevaciu a deklinaciu podla navodu, namontovat, nasmerovat na juh na nulovej pozicii, pripadne podla svojej pozicie nasmerovat motor na astru a jemne doladit. Potom uz najdes vsetko..
Ak nemas motor a hladas krajne pozicie treba dat pozor aj na to, ze musis opisat orbit, takze nestaci zmenit len smer (azimut) paraboly ale aj elevaciu a polarizaciu. Pri druziciach ktore mame "nad hlavou" si vystacis aj so zmenou azimutu.