Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Vše o Toshiba 47Z3030DG [zkušenosti, nastvení, atd.]

TermiX (12)|20.2.2008 09:21
Jo, na tuhle stranku jsem narazil, kdyz jsem koukal po anglickych webshopech. Ukazalo se, ze maji svou odnoz i tady v Cesku - a cena je perfektni :).

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
TermiX (12)|20.2.2008 09:36
A tohle je ultimátní nastavení do šera (absolutní paráda, byť je tam docela překvapivě nastavený kontrast v plusových hodnotách):

Backlight 30
Contrast 95
Brightness 55
Colour 40
Tint 0
Sharpness + 15
Black Stretch Low
Mpeg NR Low
DNR Low
Colour Temperature Warm

BASE COLOURS ADJ
Red 0 +4 +3
Green 0 +2 +1
Blue 0 +3 +2
Cyan 0 +1 0

Všechny ostatní nastavené na 0 0 0

3D colour management "ON"
XVYcc "ON"
Active M100 "ON"
jirkaskra (139)|20.2.2008 09:42
Termix: díky za informaci . Tohle je přesně to co potřebuji vědět. Nikde v obchodech vidět není a ani asi ji mít nikde nebudou.Podle fotek myslím, že provedení je na nejlepší úrovni vůbec. Co se týče obrazu tak, už podle prvních reakcí od lordmystic, věřím ,že mě nezklame. Tahle vzdálenost je pro mě ideální 4-5m mám sedačku v OP. Co se týče té Pixmanie tak cena je super, už jsem tam nakupoval,ale v případě 47palcové LCD, jsem na rozpacích.(doprava, není český návod ,atd.) nedej bože že se rozbije takže reklamace...
Dlouho jsem se rozmýšlel mezi plasmou a LCD. Když jsem se rozhodl do LCD, tak zase jakou?? výběr se zúžil na 3 značky - SONY X3000, Philips PFL 9732D (budou nové LCD), a již zmiňovaná REGZA Z3030.
To že pravděpodomně neumí jednotlivé nastavení ke každému vstupu, myslím že pro mě není tak podstatné.
Podstatné je design a obraz.
Man5on (661)|20.2.2008 09:57
[QUOTE=jirkaskra;166426]To že pravděpodomně neumí jednotlivé nastavení ke každému vstupu, myslím že pro mě není tak podstatné.[/QUOTE]

Nechci ti dávat brouka do hlavy, jen že "jdu kolem" a pročítám, ale to jednotlivé nastavení obrazu každého vstupu je poměrně podstatnej nedostatek. Já mám analog (TV), DVD (AV1) a PS3 (HDMI) nastavený každý jinak a je to sakra znát. Kvalita obrazu z PS3 mě dovolí obraz pořádně "vopálit", kdežto ne tak kvalitní analog musím mít zas ubranej, jak barevně, tak i kontrast a ostrost, aby to nebylo jak omalovánky. Neumím si představit, že bych měl pro vše jedno nastavení, jakejsi kompromis. Toť můj postřeh. Nechci zpochybňovat kvalit této Toshiby.
jirkaskra (139)|20.2.2008 10:34
To je pravda, ale já chci všechno pře HTPC. takže do telky pouze 1 HDMI.
Krayzie (325)|20.2.2008 10:38
[QUOTE=jirkaskra;166429]To je pravda, ale já chci všechno pře HTPC. takže do telky pouze 1 HDMI.[/QUOTE]

Najlepsia volba :-)
TermiX (12)|21.2.2008 18:47
[QUOTE=jirkaskra;166429]To je pravda, ale já chci všechno pře HTPC. takže do telky pouze 1 HDMI.[/QUOTE]

Tak tohle me hodne zajima!

a) Na co vsechno to puzivas?
b) Jde takhle upraveny pocitac pripojit na externi zesilovac? Pokud ano, Jak?
c) Co digitalni tunner v TV, nevyuzivas?
d) Da se pustit muzika z CD bez toho, abys musel zapnout pocitac?

Asi jsem zaspal dobu, ale vubec jsem netusil, ze graficke karty uz jsou vybaveny HDMI :).
Krayzie (325)|21.2.2008 19:08
[QUOTE=TermiX;166609]Tak tohle me hodne zajima!

a) Na co vsechno to puzivas?
b) Jde takhle upraveny pocitac pripojit na externi zesilovac? Pokud ano, Jak?
c) Co digitalni tunner v TV, nevyuzivas?
d) Da se pustit muzika z CD bez toho, abys musel zapnout pocitac?

Asi jsem zaspal dobu, ale vubec jsem netusil, ze graficke karty uz jsou vybaveny HDMI :).[/QUOTE]

a) Da sa pouzit na vsetko: TV (analog, DVB-T, aj satelit, ale to sa aj tak bezne riesi set-top boxom), nahravanie TV, DVD, hudba, DivX, XVid, HD video (BD, HD-DVD, HD ripy), hry, ..., ja okrem TV (to nesledujem vobec), nahravania a BD (zatial) pouzivam PC na vsetko, co som spomenul
b) Ak myslis audio zosilovac, resp. AVR, tak ano (optika, koax., analog)
c) TV tuner v TV mozes pouzit, pokial sa ti nechce zapnut pocitac, resp. chces usetrit za elektriku (spotreba mojho PC pri prehravani filmu je 65 - 70W)
d) su dosky, ktore tuto funkciu podporuju

Graficke karty sa uz dlhsie daju zohnat s HDMI, ale nie je problem pouzit redukciu DVI-D -> HDMI (prip. kabel).

Co sa hluku tyka, v mojom PC je najhlucnejsi 2 x 3.5" HDD 500GB (zvazujem vymenu za 2 x 2.5" 320GB), ale aj bez velkych investicii nie je problem poskladat PC s urovnou hluku do 25 db.
TermiX (12)|21.2.2008 20:24
[QUOTE=Krayzie;166610]a) Da sa pouzit na vsetko: TV (analog, DVB-T, aj satelit, ale to sa aj tak bezne riesi set-top boxom), nahravanie TV, DVD, hudba, DivX, XVid, HD video (BD, HD-DVD, HD ripy), hry, ..., ja okrem TV (to nesledujem vobec), nahravania a BD (zatial) pouzivam PC na vsetko, co som spomenul
b) Ak myslis audio zosilovac, resp. AVR, tak ano (optika, koax., analog)
c) TV tuner v TV mozes pouzit, pokial sa ti nechce zapnut pocitac, resp. chces usetrit za elektriku (spotreba mojho PC pri prehravani filmu je 65 - 70W)
d) su dosky, ktore tuto funkciu podporuju

Graficke karty sa uz dlhsie daju zohnat s HDMI, ale nie je problem pouzit redukciu DVI-D -> HDMI (prip. kabel).

Co sa hluku tyka, v mojom PC je najhlucnejsi 2 x 3.5" HDD 500GB (zvazujem vymenu za 2 x 2.5" 320GB), ale aj bez velkych investicii nie je problem poskladat PC s urovnou hluku do 25 db.[/QUOTE]

Do pytle, to o te redukci jsem mel vedet vcera, kdyz jsem si kupoval 15-pin kabel mezi pocitacem a televizi :). Toshibacke omezeni totiz je, ze pres klasicky D-SUB neprozenes FULL HD rozliseni...heršoft
lordmystic (65)|21.2.2008 21:00
tak letecky také zkusím zodpovědět:

Man5on a nepamatující nastavení vstupů - ano to je asi největší vada této tv. a ani by to tolik nevadilo, kdyby byla možnost uložit si vícero svých nastavení, ale jsou pouze tři přednastavené plus jedna uživatelská. stále doufám že to nějaký nový fw vylepší. jinak jsem zjistil že ani tak nepotřebuji měnit nastavení dle vstupů, ale opravdu dle světelných podmínek. za dne mám nastavenu jasnější a výraznější, v noci zase hodně temnou, aby to tak nesvítilo. ideální by bylo kdyby tam byla možnost nastavit si alespoň dvě nebo tři různé vlastní sady nastavení a ty si přepínat, nebo upravit ty stávající předdefinované (teda aspoň myslím že to nejde). jinak tv si pamatuje formát obrazu (roztažení) dle jednotlivých vstupů, to je fajn. na htpc přes hdmi nepoužívám překvapivě prograsive scan, ale wide, je lepší více do okrajů tv.

htpc - jo špica, mám to doma, dnes bych už neřešil nic jinak. nějaké vypalování cd či dvd, eh děs a hrůza, jak to ještě někdo může podnikat :). ale vážně, také budu kupovat hd satelitní přijímač usb k htpc a tím pádem odpadne problém se změnou nastavení tv dle vstupů, zůstane jen kvůli osvětlení. k htpc mám připojen reciever onkyo za slušnej balík, z htpc propojen přes optiku a jede to super. z htpc výskup klasicky přes hdmi do tv, je to lepší, lze tak táhnout i zvuk, ale pro mě zbytečné, zvuk taham do htpc optikou.

TermiX a tuner v htpc - je to pěkná věc, ale já to vlastně využívám jen na nahrávání pořadů. media center přes které se to ovládá mi k srdci moc nepřirostl, ale pro nahrávání pořadů, opakované např. seriálů atp. je to absolutně bombastická věc. jinak se ale raději dívám přímo přes tuner v tv, je to vždy o něco kvalitnější než zobrazení tuneru v pc. ale až bude satelit, to bude o něčem jiném.

dálkové ovládání - je dost citlivé na přesné míření na tv. ze začátku mi to skoro nechtělo přepínat, ale zjistil jsem, že se musí mířit na pravý spodní roh tv a to pak chodí výborně, takže je to hodně o zvyku. nejpohodlnější to není, ale dá se na to zvyknout.

montáž na zeď - jo to byl porod, kdyby jste někdy někdo sundaval podstavec, tak prosím nic nelámejte jak sem se chtěl pokusit já, stačí vzadu odšroubovat asi pět šroubů na zadní straně dole uprostřed (nejsou označeny šipkou jako ostatní) a celý spodní držák vám pohodlně vypadne z tv. jinak na zdi vypadá tahle tv ještě lépe než normálně na podstavci, prostě paráda, nafotím co nejdřív, zatím vůbec nestíhám a hodím to sem.

pozorovací úhly - no řeknu vám, tohle je fakt silná disciplína této tv, mám vedle jídelní stůl a při jídle se dívám téměr ze 180 stupňů a obraz je vidět parádně bez barevného či jiného zkreslení!

vzdálenost - mám v obýváku nyní cca. 3m a to už je dostačující vzdálenost pro sledování kvalitního analogového signálu, např. čt1. lepší je si to hodit jen 4:3, ale i roztažený obraz přes celou obrazovku v rozumném režimu není nekoukatelný. jak říkám, opět se tohle vyřeší satelitem, kde je většina programů v lepší kvalitě (bitrate) než klasické analog vysílání či hrozné dvb-t.

víc příště, jsem ko jdu chrápat, čus.
TermiX (12)|22.2.2008 09:20
No já musím říct, že jsem nezaznamenal s dálkovým ovládáním nejmenší problém. Ovladač funguje i přes odrazy, kdy jej mířím na protější zeď pokoje. Obecně ale toto problem bude, protože i v recenzích se o tom hodně zmiňovali.

S formátem 4:3 naprosto souhlasím, potom je obraz i na klasickém analogu nádherně čistý a prokreslený. Když se to roztáhne, už to vypadá hnusně. Navíc většina širokoúhlých formátů dělá tu věc, že roztáhne z každé strany asi deset centimetrů asi tak, jako by dítě roztáhlo plastelínu. Efekt to má ten, že pohybující se kamera z jedné strany na druhou působí, jako by před ní byla umístěna průhledná věštecká koule. Dát si špeka a koukat na tento typ zobrazení, už asi nevstanu :).

Jinak chlapi moc děkuju za povídání o htpc. Dlouho jsem o něčem takovém přemýšlel, ale neměl jsem nejmenší páru, že něco takového existuje. Asi si ho doma postavím :).
jirkaskra (139)|22.2.2008 09:53
Ještě chlapi pár obrázků jak vypadá na stěně a bude to super......
Taková telka patří na stěnu...Zko a Pioneer - velká podobnost ...ten rámeček bomba, ne ty plastový krabičky Panas....Sam...
Aliens_II (380)|22.2.2008 10:06
[QUOTE=jirkaskra;166668]Ještě chlapi pár obrázků jak vypadá na stěně a bude to super......
Taková telka patří na stěnu...Zko a Pioneer - velká podobnost ...ten rámeček bomba, ne ty plastový krabičky Panas....Sam...[/QUOTE]

Každý kope za tu svou značku a rvát se bude do krve.
Co je plastová krabička? To by ty rámy měly být z ocele, nebo co?

Už jsi si toho Pioneera, nebo to Zko koupil? Nebo koupíš? No tak šup, rád se podívám, až jej budeš mít na stěně tak ti pogratuluju za super koupi a opravdu budu tiše závidět.

Na druhou stranu s LCD 22" LG L226 WTQ-PF mě nijak neuchvátíš.
robert.kotasek (777)|22.2.2008 11:50
Aliens_II - ocel to byt nemusi... staci nejaky hlinik ;), ale vazne - Treba philips resi sklem - mnam me se to jejich reseni moc libi... tereba tady (sice starsi model cca 1 rok, ale i tak) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Kazdopadne toshiba me fakt dostala hlavne 40XF355DG... ten tenky ramecek... proste parada...
teplitz (251)|22.2.2008 12:19
[QUOTE=robert.kotasek;166696]Aliens_II - ocel to byt nemusi... staci nejaky hlinik ;), ale vazne - Treba philips resi sklem - mnam me se to jejich reseni moc libi... tereba tady (sice starsi model cca 1 rok, ale i tak) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Kazdopadne toshiba me fakt dostala hlavne 40XF355DG... ten tenky ramecek... proste parada...[/QUOTE]

No, to sklo je sice pěkné - výrobek nepůsobí tak lacině jako ostatní celoplastové skříně a zároveň i vyzdvihuje jeho vzhled, na druhou stranu je to také slušný lapač prachu /za sklem jsou poměrně velké a hlavně hluboké mezery - po celém jeho obvodu/. Mohlo to být lépe řešeno - ty mezery.
P.S.: skleněná noha je o něčem jiném - perfektní i když trochu těžší, takže potom jako celek působí telka rozhodně dráž než její konkurence.
P.S.2: Ten obrázek bohužel tu skutečnou eleganci neprozradí - chce to vidět na vlastní bliky. Přesto kdyby ta telka měla ty hrany trochu oblejší......, je to ale věc vkusu každého z nás.
Aliens_II (380)|22.2.2008 12:31
[QUOTE=robert.kotasek;166696]Aliens_II - ocel to byt nemusi... staci nejaky hlinik ;), ale vazne - Treba philips resi sklem - mnam me se to jejich reseni moc libi... tereba tady (sice starsi model cca 1 rok, ale i tak) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Kazdopadne toshiba me fakt dostala hlavne 40XF355DG... ten tenky ramecek... proste parada...[/QUOTE]

Ano, ano, musí říci, to sklo v tom druhém odkazu, to je opravdu krása.
robert.kotasek (777)|22.2.2008 12:41
teplitz: lapac prachu? myslis jen v te mezere... kouknu jestli tam neco je - musim popravde rict, ze jsem jeste prach ze svisle casti skla neutiral a je jako novy, Na noze je to jine, tam to musis pravidelne utirat, nezapiram... Problem se sklem bych videl akorat az maly dosahne na tv... pak bude upalcovane a budeme cistit jak mourovati....
teplitz (251)|22.2.2008 12:51
[QUOTE=robert.kotasek;166703]teplitz: lapac prachu? myslis jen v te mezere... kouknu jestli tam neco je - musim popravde rict, ze jsem jeste prach ze svisle casti skla neutiral a je jako novy, Na noze je to jine, tam to musis pravidelne utirat, nezapiram... Problem se sklem bych videl akorat az maly dosahne na tv... pak bude upalcovane a budeme cistit jak mourovati....[/QUOTE]

Ano, jen v té mezeře - bude to sice nějakou dobu trvat, ale prach tam bude a ani nevím co je to za "lepidlo" co drží to sklo. Silikon? Zřejmě to sklo bude napevno přišroubované ke skříni.Jinak jestli chceš vidět neviditelný prach posviť si naň baterkou a pak teprve uvidíš.
P.S.: asi si pořídím antistatický přípravek. Prach je nutno pravidelně utírat, protože při jeho dlouhodobějším ignorování, bude páchat na našem drahém výrobku větší škody než je zdrávo.
Man5on (661)|22.2.2008 12:55
... jo jo, prach je svině, o lesklý PS3 bych vám mohl vyprávět ...
TermiX (12)|23.2.2008 09:24
[QUOTE=lordmystic;166622]tak letecky také zkusím zodpovědět:


dálkové ovládání - je dost citlivé na přesné míření na tv. ze začátku mi to skoro nechtělo přepínat, ale zjistil jsem, že se musí mířit na pravý spodní roh tv a to pak chodí výborně, takže je to hodně o zvyku. nejpohodlnější to není, ale dá se na to zvyknout.

[/QUOTE]

Hluboké omluvy veškerému obecenstvu. Říkal jsem, jak mi funguje ovladač zcela bezproblémově. Leda kulový! Opravdu je to nic moc :(. I když teoreticky by to mohlo být slabými baterkami, které jsem s ovladačem dostal - zkusím je vyměnit. Posoudím tak po týdnu, jestli se na to dá zvyknout nebo ne...
robert.kotasek (777)|23.2.2008 10:33
[QUOTE=teplitz;166708]Ano, jen v té mezeře - bude to sice nějakou dobu trvat, ale prach tam bude a ani nevím co je to za "lepidlo" co drží to sklo. Silikon? Zřejmě to sklo bude napevno přišroubované ke skříni.Jinak jestli chceš vidět neviditelný prach posviť si naň baterkou a pak teprve uvidíš.
P.S.: asi si pořídím antistatický přípravek. Prach je nutno pravidelně utírat, protože při jeho dlouhodobějším ignorování, bude páchat na našem drahém výrobku větší škody než je zdrávo.[/QUOTE]

Hluboce se omlouvam, ale naposledy k tomu sklu... tak jsem to zkontroloval... opravdu tam po roce byl bezne neviditelna vrstvicka prachu (ale stejne musite utirat tv tak jednou za pul roku to muzu otrit - protoze prach je svinstvo jak jsi napsal... ;) )... takze z toho skla nikdo strach mit nemusi.... (jsou to jen pomluvy proti sklu)
Co se tyce horni spary - temer zadny prach... fakt, ale i kdyby tam byl tak pri beznem vysavani obyvaku muzete tu sparu prejet a vysat ji... (opet jednou za pul az rok) mezera je cca 2mm siroka.

Takze az budete nekdo slyset v okoli, ze nekdo nechce sklo kvuli prachu, tak ho poslete do haje, protoze je to pomluva... ;) :D
Radoo (1302)|23.2.2008 16:03
Mě sklo nevadí, je to stále jeden z nejhezčích materiálů. Rám, noha, atp... Nesmí mi ale na zobrazovač - rozuměj na plochu co na ní mám vidět obraz a ne nějaké odrazy okolí, viz pokakaná móda nejen na notebookách, ale i na tv zobrazovačích.
Krayzie (325)|23.2.2008 17:29
[QUOTE=Radoo;166874]Mě sklo nevadí, je to stále jeden z nejhezčích materiálů. Rám, noha, atp... Nesmí mi ale na zobrazovač - rozuměj na plochu co na ní mám vidět obraz a ne nějaké odrazy okolí, viz pokakaná móda nejen na notebookách, ale i na tv zobrazovačích.[/QUOTE]
To je dost individualne. Ked porovnam moj trojrocny NB (leskly display) s TV Samsung R rada (matny display) tak farby a farebne prechody su lepsie na NB a to bol "lacny" ACER, este raz opakujem 3 roky stary.
Radoo (1302)|23.2.2008 19:12
[QUOTE=Krayzie;166889]To je dost individualne. Ked porovnam moj trojrocny NB (leskly display) s TV Samsung R rada (matny display) tak farby a farebne prechody su lepsie na NB a to bol "lacny" ACER, este raz opakujem 3 roky stary.[/QUOTE]
Mě je taky jasný, že Mko s lesklým panelem od Samsungu ukazuje líp, než Nko, ale ty odrazy ani za boha neskousnu, to je pak zážitek vpr. když tam jsou okna a v tmavý scéně celej můj obývák s mojí maličkostí.
TermiX (12)|27.2.2008 16:00
[QUOTE=TermiX;166826]Hluboké omluvy veškerému obecenstvu. Říkal jsem, jak mi funguje ovladač zcela bezproblémově. Leda kulový! Opravdu je to nic moc :(. I když teoreticky by to mohlo být slabými baterkami, které jsem s ovladačem dostal - zkusím je vyměnit. Posoudím tak po týdnu, jestli se na to dá zvyknout nebo ne...[/QUOTE]

Takže finální stanovisko je takové, že chyba byla v baterkách. Ovladač opravdu není nic moc, ale nejedná se o nějak zásadní problém. Něco jiného je design ovladače, kde jsou sice perfektně rozmístěna tlačítka, ale jinak je to takové levné umělohmotné pádlo...
lordmystic (65)|28.2.2008 07:21
no jak už jsem psal výše, s ovladačem je třeba mířit na pravý spodní roh tv a dá se na to zvyknout. bohužel další negativní věc na ovladač je ta, že je třeba mačkat tlačítka dost velkou silou, případně přesně uprostřed, což také nepřidá na komfortu ovládání :(.
radosch (10)|10.3.2008 10:08
Na anglickom fóre (avforums.com) som našiel v téme, ktoré sa venuje Toshiba Z Series tento dotaz:

I connect my PC to HDMI 1, and have noticed that when the PC boot, the screen is set at PC. But when it enters the desktop in Windows, it changes to Wide. It's really annoying.

Máte niekto 42Z/47Z pripojenú k PC (cez HDMI)? Ak sa nemýlim, na taký prípad je určený "Exact Scan" mód, že?

Otázka teda je: skutočne Toshiba po strate signálu na vstupe (reštart PC, S3 standby) zabudne na "Exact Scan" nastavenie a prepne sa do Wide? T.j. je potom nutné po každom reštarte PC ručne prepnúť na "Exact Scan"? :-|
lordmystic (65)|10.3.2008 10:20
hm to je zajímavé, večer až se vrátím domů to hned ozkouším. nenarazil jsem na to proto, že pro spojení pc přes hdmi používám jako standardní mód wide, který mi přijde úplně nejlepší - hezky roztažený až ke kraji, tedy lepší než přesné skenování.
Krayzie (325)|10.3.2008 10:30
[QUOTE=lordmystic;168711]hm to je zajímavé, večer až se vrátím domů to hned ozkouším. nenarazil jsem na to proto, že pro spojení pc přes hdmi používám jako standardní mód wide, který mi přijde úplně nejlepší - hezky roztažený až ke kraji, tedy lepší než přesné skenování.[/QUOTE]
Sorry, ale to je co za blbost? TV je 1920x1080, predpokladam, ze PC je tiez 1920x1080, tak nemoze byt nic lepsie ako "exact scan", resp. bod na bod.
radosch (10)|10.3.2008 10:44
[QUOTE=lordmystic;168711]hm to je zajímavé, večer až se vrátím domů to hned ozkouším. nenarazil jsem na to proto, že pro spojení pc přes hdmi používám jako standardní mód wide, který mi přijde úplně nejlepší - hezky roztažený až ke kraji, tedy lepší než přesné skenování.[/QUOTE]

Hm, to je trochu divné - Ak sa nemýlim tak Exact Scan u 42Z/47Z označuje 1:1 pixel mapping. To znamená, že ak je PC pripojené cez HDMI a používa rozlíšenie 1920x1080 tak Exact Scan musí byť ta najlepšia voľba...

Zrejme používate iné rozlíšenie než 1920x1080, že?
Strajk (22)|16.3.2008 22:15
Otázka pro majitele: Je možné nastavit aby se tv pouštěla automaticky s HTPC jako klasické LCD k počítači? chtěl bych uplně vyřadit používání ovladače k TV kromě nastavení...
Strajk (22)|19.3.2008 14:43
Nevíte ve kterém obchodě v okolí Zlína nebo Brna by tuhle televizi mohli mít vystavenou? Prošel jsem Datart v Olomouci, 2x Okay, Elektro-Planeo a narazil jsem dohromady přesně na 1 Toshibu a to ještě byla nějaké doprodejové 32" LCD
lordmystic (65)|8.5.2008 13:33
[QUOTE=Strajk;169487]Otázka pro majitele: Je možné nastavit aby se tv pouštěla automaticky s HTPC jako klasické LCD k počítači? chtěl bych uplně vyřadit používání ovladače k TV kromě nastavení...[/QUOTE]
no tohle teď chci řešit a nejlepší řešení jsem našel koupit učící dálkové ovládání s makry, takže jedním stiskem tlačítka se spustí TV, probudí HTPC, zapne reciever - ideální stav. na druhé tlačítko si k této kombinaci ještě mohu přidat aby se po startu rovnou spustil dvbviewer ve full screenu, takže rovnou poběží TV a to vše jedním stiskem jednoho tlačítka. ujednotí se mi také ovládání hlasitosti - pouze na recieveru a to nemluvě o ovládání kmplayer pro přehrávání filmů! prostě vše na jednom super dálkovém ovladači.