Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: TV vystup na celej obrazovke v akomkolvek rozliseni (8500GT, Vista)

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Dreamer
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    484

    Je mozne zobrazit video prehravane na PC na celej obrazovke vo Windows Vista s kartou nVidia 8500GT? Theater mode / rezim divadla podla info z ineho fora funguje len v rozliseni 1024x768 a mozno nizsom, ale ja by som potreboval aby sa nemuselo menit rozlisenie, je to totiz pre dieta (ktore ma PC len asi tyzden), okrem toho by sa rozhadzali ikony na ploche. Poradili mi VLC, vraj by sa to tam malo dat nastavit tak, ako chcem, ale neviem presne kde a ani ci to tam urcite funguje - len vraj - urcite to funguje v BS Player-i, ale ten nechcem. Ak to nefunguje vo VLC, v akom prehravaci to este funguje okrem BS Player? Musi zvladat vsetky bezne video formaty a DVD a musi byt zadarmo.

    Este strucne - potrebujem aby sa video (avi, mpg, dvd...) prehravane na PC v rozliseni 1280x1024, v okne prehravalo, pokial je to mozne automaticky, na TV na celej obrazovke.

    Riesim to aj na inych forach takze pridavam dalsie info a otazky:

    Vo VLC som nasiel v nastaveniach pod Video > Vystupne moduly - tam je niekolko moznosti, nemozem to teraz odskusat - je pomocou niektorej z moznosti mozne spustit video na TV na celej obrazovke?

    MV2 Player - tam je v nastaveniach pod Fullscreen > PC/TV moznost TV rezim - tam je moznost vybrat monitor (pravdepodobne tam bude aj TV) a pre ten nastavit specialne rozlisenie.

    Hlavne by som to potreboval nastavit tak, aby zostal TV vystup zapnuty, aj po vypnuti PC, aj pri pripadnych (nutnych) zmenach rozlisenia (ktore by dokazal napr. MV2 Player menit automaticky).

    Vdaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    94

    Zkus pouzit prehravac KMPlayer. Ja ho pouzivam na notebooku a pokud pustim jakekoliv video, tak video automaticky pusti na externim monitoru(pouzivam rozsirenou plochu) v plnem okne(rozliseni monitoru). Myslim si, ze by to melo fungovat i na TV.
    Dalsi vyhoda tohoto prehravace je, ze obsahuje vicemene vsechny kodeky pro prehravani, takze nemam v notebooku nainstalovany ani jeden kodek!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Dreamer
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    484

    ...video automaticky pusti na externim monitoru(pouzivam rozsirenou plochu) v plnem okne(rozliseni monitoru).
    To moze byt problem - pod Windows Vista to totiz pravdepodobne ide len v rozliseni 1024x768 a nizsom a nativne rozl. toho monitoru je 1280x1024 a ja by som potreboval aby sa na TV dalo nastavit to nizsie rozlisenie a na LCD aby mohlo zostat povodne, nativne. Myslim ze VLC, alebo/a MV2 Player by to mal(i) dokazat, ale ja to nemozem otestovat, preto by som to potreboval overit, ci a ako to funguje, nebudem mat totiz vela casu ked sa k tomu pocitacu dostanem - a nie je to jediny problem, ktory tam budem riesit.

    Je tu niekto s Windows Vista, nVidia gr. kartou a najlepsie aj s jednym z programov VLC / MV2 Player? Funguje vam v rozliseni 1280x1024 (alebo vyssom) tv vystup na celej obrazovke bez nutnosti menit rozlisenie, alebo aspon sa rozlisenie meni automaticky? Je nutne pri zapnuti prehravaca manualne zapinat/vypinat tv vystup? Rozhadzu sa vam ikony ak sa rozl. meni (automaticky, alebo manualne)?

    Vdaka.
    Naposledy upraveno uživatelem Dreamer: 23-01-2008 v 22:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    365

    Nevím jestli to bude fungovat i ve Vistách, ale já já mám ve WinXP s kartou GF7600GT připojenou TV jako "klon" a ve všech přehrávačích WMP i VLC bez nějakého nastavování mi hraje video na monitoru v okně a na TV přes celou obrazovku. Při zastavení videa mám na TV zobrazený desktop.

    Zkus se podívat na moje nastavení (Screenshoty), které jsem uváděl v tomhle vlákně:

    https://www.tvfreak.cz/forum/showpos...1&postcount=77

    Jestli to takhle jde nastavit ve Vistách nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od Dreamer Zobrazit příspěvek
    To moze byt problem - pod Windows Vista to totiz pravdepodobne ide len v rozliseni 1024x768 a nizsom a nativne rozl. toho monitoru je 1280x1024 a ja by som potreboval aby sa na TV dalo nastavit to nizsie rozlisenie a na LCD aby mohlo zostat povodne, nativne. Myslim ze VLC, alebo/a MV2 Player by to mal(i) dokazat, ale ja to nemozem otestovat, preto by som to potreboval overit, ci a ako to funguje, nebudem mat totiz vela casu ked sa k tomu pocitacu dostanem - a nie je to jediny problem, ktory tam budem riesit.

    Je tu niekto s Windows Vista, nVidia gr. kartou a najlepsie aj s jednym z programov VLC / MV2 Player? Funguje vam v rozliseni 1280x1024 (alebo vyssom) tv vystup na celej obrazovke bez nutnosti menit rozlisenie, alebo aspon sa rozlisenie meni automaticky? Je nutne pri zapnuti prehravaca manualne zapinat/vypinat tv vystup? Rozhadzu sa vam ikony ak sa rozl. meni (automaticky, alebo manualne)?

    Vdaka.
    Tak presne tohle nastaveni pouzivam u stolniho PC, na monitoru mam 1280x1024 a na TV 1024x768, akorat pouzivam rozsirenou plochu, takze na TV muzu pustit film na ktery kouka pritelkyne a ja pritom muzu delat neco jineho na PC! Pokud pouzijes rozsirenou plochu, tak staci pustit film, nasledne mysi presunout prehravaci program na TV obrazovku a dat program do full screenu, a je to!

    Jinak toto nastaveni funguje stejne dobre na XP i na Vistach. Prikladam moje nastaveni ve Vistach
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: monitor2.jpg 
Zobrazení: 148 
Velikost: 38.9 KB 
ID: 2017   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: monitor1.jpg 
Zobrazení: 160 
Velikost: 40.1 KB 
ID: 2018  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Dreamer
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    484

    Lark - ano, viem ze pod XP to ide, ale pod Vista vraj nie, prave klonovanie tam nejde.

    BlackOne - toto by mozno stacilo, ale ako to funguje? Je nutne to v nastaveniach vzdy zapinat a vypinat? Alebo je vzdy na monitore rozl. 1280x1024 a na TV 1024x768? Nie su problemy s niektorymi programami, ze sa spustaju na druhej ploche - TV?

    Neexistuje este jednoduchsi, automaticky sposob? Pomocou tych programov VCL / MV2 Player? Aby sa po spusteni filmu spustil film na celej obrazovke na TV a na monitore by zostalo povodne, nativne rozlisenie a video by bolo v okne?

    Edit: Este k tipu od BlackOne - neda sa v prehravacoch (najlepsie MPC, prip. VLC, MV2 Player) nastavit kde sa spusti video ak je zapnuta rozsirena plocha?
    Naposledy upraveno uživatelem Dreamer: 24-01-2008 v 16:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    94

    Citace Původně odesláno od Dreamer Zobrazit příspěvek
    BlackOne - toto by mozno stacilo, ale ako to funguje? Je nutne to v nastaveniach vzdy zapinat a vypinat? Alebo je vzdy na monitore rozl. 1280x1024 a na TV 1024x768? Nie su problemy s niektorymi programami, ze sa spustaju na druhej ploche - TV?
    Funguje to tak, ze mas primarni obrazovku(monitor) kde mas ikony, nabidku start atd a pousti se Ti zde programy. Kdyz spustis program(prehravac,MS Office,IE atd) a nemas ho maximalizovanej, tak ho muzes mysi pretahnout na sekundarni obrazovku (TV) a tam ho das maximalizovat. Nastaveni nemusis nastavovat pokazde, proste to jednou nastavis a mas to! S programy zadne problemy nemam.

    Citace Původně odesláno od Dreamer Zobrazit příspěvek
    Neexistuje este jednoduchsi, automaticky sposob? Pomocou tych programov VCL / MV2 Player? Aby sa po spusteni filmu spustil film na celej obrazovke na TV a na monitore by zostalo povodne, nativne rozlisenie a video by bolo v okne?

    Edit: Este k tipu od BlackOne - neda sa v prehravacoch (najlepsie MPC, prip. VLC, MV2 Player) nastavit kde sa spusti video ak je zapnuta rozsirena plocha?
    U notebooku a externiho LCD monitoru v praci mi tak KMPlayer funguje. Kdyz pustim video, tak se mi automaticky video pusti na monitoru ve full screenu. U domaciho PC a TV mi to tak nefunguje, to prehravac presouvam a maximalizuju. Ale je mozne, ze to jsou ruzne verze prehravace. Jeste jsem neporovnaval verze a ani nastaveni prehravace. Kazdopadne si myslim, ze by tam takoveto nastaveni mohlo byt. Kazdopadne doporucuji vyzkouset KMPlayer - je to free prehravac a stahnout ho muzes treba tady http://www.stahuj.centrum.cz/multime...vace/kmplayer/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Dreamer
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    484

    BlackOne - dik, KMPlayer vyskusam, az ak nepojde MPC, VLC ani MV2 Player - pouziva niekto tieto prehravace? Myslim ze by to mohlo fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Dreamer
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    484

    Rezim divadla / Theater mode nefungoval ani v nizsich rozliseniach, teda mne sa ho nepodarilo sprevadzkovat/najst. Pri zmene rozlisenia na 1024x768 TV vystup fungoval, ale nenativne rozlisenie na monitore vyzeralo strasne, rozhadzali sa ikony na ploche, navyse by bolo nutne stale to zapinat/vypinat, takze toto je tiez nepouzitelne. Funkcie v prehravacoch VLC / MV2 Player nebolo mozne pouzit, kedze TV vystup nesiel zapnut pri nativnom rozliseni, automaticky sa zmenilo, tiez nepouzitelne.

    Fungoval len "dual mode" - dualny rezim (neviem uz presny nazov), potom bolo mozne nastavit rozdielne rozlisenie pre monitor a TV, pre monitor som nastavil nativne, pre TV 1024x768. Potom slo presunut okno prehravaca (MPC) jednoducho na druhu plochu / TV - muselo byt nemaximalizovane, nasledne dvojklik a video bolo na celej obrazovke. Po restarte pocitaca zostal "dualny rezim" zapnuty, takze nie je to nutne zapinat po kazdom vypnuti pocitaca. Je to asi jediny sposob ako pod Windows Vista zachovat nativne rozlisenie pre monitor s moznostou tam robit nieco ine ako sledovat video/film a na TV sledovat video na celej obrazovke. Myslim ze je aj pomerne jednoduchy na ovladanie. Normu nebolo nutne nastavovat, ani vystup, nastavilo sa to automaticky spravne. Zapajal som to do redukcie prilozenej ku grafickej karte - S-Video > S-Video + 3x cinch - do modrej samice, potom cez redukciu cinch > scart, zvuk snad nemusim vysvetlovat.

    Takze problem je vyrieseny, dufam ze to este niekomu pomoze, dakujem vsetkym, ktori sa mi snazili pomoct.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-06-2009, 13:35
  2. AAE : zobrazenie aktualnej pozicie bodu na obrazovke
    Od Domin1k v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-11-2008, 23:41
  3. HTPC a YPbPr vystup na TV, nemoznost menit rozliseni
    Od Konycz v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-11-2007, 15:29
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-02-2005, 14:49
  5. Sloučení 2xS-video výstup v jeden výstup
    Od Anonymous v sekci Bastlení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-05-2004, 06:35