Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 98

Téma: Jiny STB pro UPC kabelovku?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    Asi je to pitomy dotaz, ale nikde sem nenasel odpoved...

    Mam od UPC zrizenou kabelovou digitalni televizi a dostal sem od nich i STB (Handan CV-5000CNXiL), se kterym ale nejsem moc spokojeny. Mysli si nekdo, ze je mozne (ptal jsem se UPC, ale tvrdili ze ne) koupit si nejaky jiny, lepsi STB (napr. s HDMI)?

    Nejvetsi starost mi dela Conax (ale nevim, ktere presne kanaly pres nej jedou, HBO nemam)...

    Velmi dekuji za jakoukoli radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tenhle problém mají asi všichni majitelé kabelovky, a nejenom naší UPC (Karneval), včetně mě. Bohužel, pokud použiješ jiný STB pro DVB-C (např, v Německu se dá koupit desítky modelů, bydlím v pohraničí a za "čárou" jsem viděl opravdu exkluzivní kousky), tak zapomeň na příjem kodovaných pořadů.
    Ten Handan je dělán na zakázku spolu s dekodovací kartou. Ty dva "kousky" jsou spolu neoddělitelně spjaté. Takže na dotaz:
    Mysli si nekdo, ze je mozne (ptal jsem se UPC, ale tvrdili ze ne) koupit si nejaky jiny, lepsi STB (napr. s HDMI)?
    zní odpověď: NE.
    Je tu sice thread o tomto tematu, kde se to údajně povedlo, ale nic bližšího o tom není. Já osobně jsem si chtěl např. koupit PC tv tuner od TechniSat pro DVB-C, ale pak jsem od toho upustil, neboť dekodovací karta není s tunerem funkční (nelze ji spárovat). A nekodované programy ZDF a zprávy ze SAT mě fakt neberou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    Takze chapu dobre, ze kodovany jsou i "obyc" kanaly jako STV nebo Spektrum?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Citace Původně odesláno od vandaar Zobrazit příspěvek
    Takze chapu dobre, ze kodovany jsou i "obyc" kanaly jako STV nebo Spektrum?
    U těch programů, kde se ti v jedné záložce, kterou vyvoláš dálkovým ovladačem, objeví symbol dolaru, tak tyto programy jsou kodované.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    Diky,

    tak to je pro me vlastne dobra zprava! Dival sem se a nekodovany sou vlastne vsechny programy z nabidky Standard; kodovany sou akorat ty "vyssi" jako HBO nebo Nonstop Kino.

    Takze finalni otazka: Ty "nekodovany" bych teda moh prehrat s jakymkoli DVB-C STB anebo jakymkoli STB s Conaxem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Ty "nekodovany" bych teda moh prehrat s jakymkoli DVB-C STB
    Ano, nekodované pořady nepotřebují dekodovací kartu, tudíž se ti objeví na jakémkoli STB pro DVB-C a nebo na jakékoli tv kartě pro DVB-C.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    Fajn a vazne moc dekuju za akuratni a vcasnou pomoc... ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Jenom měj na paměti, že kabelový operátor může kdykoliv zakódovat i zbytek a pak seš víš kde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od vandaar Zobrazit příspěvek
    Dival sem se a nekodovany sou vlastne vsechny programy z nabidky Standard; kodovany sou akorat ty "vyssi" jako HBO nebo Nonstop Kino.
    Ty chceš říci, že v současné době v sítích KARNEVAL - UPC běží v pásmu DVB-C nekódovaně EUROSPORT nebo MARKÍZA ?

    A že pokud budu od nich odebírat TV ( stačí ANOLOG - MINI ) a budu mít televizor s DVB-C, takže na něm naladím EUROSPORT??

    To se mi tedy moc nezdá.

    Hledal jsem u nich na www stránkách, ale nikde jsem nenašel které TV programy vysílají v DVB-C nekódovaně, a kde tedy stačí mít jen jakoukouliv TV nabídku a televizi ( LCD ) s tunerem pro pásmo DVB-C a že budu mít možnost sledovat většinu programů - mimo filmových HBO, atd..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Ale já se ptal, že jsem "..nikde nenašel které TV programy vysílají v DVB-C nekódovaně, ..".

    A pokud tedy budu mít analogovou nabídku MINI, jaké TV programy budu moci přijímat na televizoru, který má jak klasický tuner, tak i tuner pro pásmo DVB-C.
    A že se mi moc nezdá podle předcházejících příspěvků, že by v DVB-C běhal nekódovaně například EUROSPORT.

    U nás vybudoval sítě KARNEVAL a vím, že tam v rozvaděči jsou jen tři možnosti na byt - základní nabídka, rozšířená nabídka a rozšířená nabídka + HBO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    nikde nenašel které TV programy vysílají v DVB-C nekódovaně, ..".
    To jsou ty, u kterého nemáš při vyvolání jedné záložky přez DO, znak dolaru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    14

    Jenže já mám zatím ANALOG - Klasik.
    Mám ještě od KARNEVALU AKCI kdy k ceně MINI nabídky přidám jen 50,- Kč a mám rozšířenou nabídku. V dnešních jménech se tato nabídka jmenuje KLASIK. Takže takto to nemůžu zjistit.

    A jak je to s tím např EUROSPORTEM jak jsem se ptal v předešlých příspěvcích ?

    Dík všem za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    Nekódované programy jsou ty bez znaku "$", jak píše Ivo. Jsou sledovatelné na jakémkoli DVB-C tuneru. Jsou to tyto programy: ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 sport, Nova, Prima, UPC Expres (ty jsou v systému Conax "odkódované") a dále programy ZDFVision: ZDF, ZDFinfokanal, ZDFdokukanal, ZDTteaterkanal, 3sat a KiKa (které jsou zcela mimo systém kódovaní)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    214

    Kolega ted bydli v novostavbe, ma tam kabel od upc a vubec nepouziva jejich STB a tahne to primo tv kartou a rikal ze kodovane programy spusti v poho a u klasickych mu nejde zvuk. Protoze tomu vubec nerozumi,tak mu neni divne jak to ze to funguje pres tv tuner....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 7 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVB-T: Prázdné EPG u DVB-T přes kabelovku (UPC)
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-07-2011, 14:39
  2. Přechod na dig.kabelovku-jaký rekorder
    Od dexter79 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 09:49
  3. Jakou tv kartu pro kabelovku a satelit?
    Od jarek09 v sekci DVB-S
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 24-01-2011, 18:48
  4. Digitální příjem přes kabelovku
    Od kedar1974 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-02-2009, 20:58
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-07-2008, 15:23