Stažení audia přes USB z Panasonic DV kamery
Mám kameru Panasonic NV-GS320. Dodává se s ní USB kabel na stažení videa do počítače. Což o to, video stáhnu bez problémů, ale bez audia. Poradíte mi, co je třeba udělat, abych přes USB mohl stahovat video včetně audia? V dokumentaci se všude píše o jen stahování videa přes USB, o audiu ani zmínka, a tak nevím, jestli se stahování audia předpokládá samo sebou, nebo tím potichu zamlčují, že audio stahovat nelze.
Děkuji, Martin.
Děkuji, Martin.
Tak tak. Jak píše Stayman - použij Firewire kabel. V rámci úspor ho většina výrobců ke kamerám nedodává. Ale kabel USB na stahování fotek a na použití jako webcam jo. Podle toho jaký máš vstup v PC je potřeba dokoupit kabel. Nejčastěji tento:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Děkuji za reakce. Znamená to tedy, že přes USB to nejde? Jestli ne, tak mě to moc netěší, protože kromě kabelu si budu muset koupit i nějakou IEEE1394 kartu do PC, na konvertor FireWire->USB2.0 jsem nenarazil (moc jsem ho nehledal).
Možná to časem přehodnotím, ale teď, kdyby to jen trochu šlo, raději bych zůstal u toho USB - kvalita videa je dostatečná, tak nerozumím, proč by přes USB nemohli posílat i to audio.
Děkuji, Martin.
P.S. Tím videem přes USB, které mi bez problémů funguje, myslím opravdu video zaznamenané na pásce, ne webkameru.
Možná to časem přehodnotím, ale teď, kdyby to jen trochu šlo, raději bych zůstal u toho USB - kvalita videa je dostatečná, tak nerozumím, proč by přes USB nemohli posílat i to audio.
Děkuji, Martin.
P.S. Tím videem přes USB, které mi bez problémů funguje, myslím opravdu video zaznamenané na pásce, ne webkameru.
Tak si kup toto
a nic ine nemusis riesit (hlavne nie to USB2.0->FireWire :D)
a nic ine nemusis riesit (hlavne nie to USB2.0->FireWire :D)
Štve mě, že v celé dokumentaci ke kameře i k přiloženému Motion DV programu navozují dojem, že přes USB to jde také, vč. různých tabulek jaké kabely a programy jsou potřeba ke stahování fotek/videa/nahrávání videa apod. Nikde ale neřeknou přímo, zda to jde nebo nejde. Kromě toho, v záruce je jen kamera, nikoli její schopnost spolupráce s ostatními zařízeními, vč. PC. Ne že bych ji chtěl kvůli tomu vracet, ale jsou to pěkný "vykukové", slušně řečeno.
Martin.
Martin.
2 mrsteel: Skoro by se mi chtělo říci "nezlob se na zrcadlo, když máš křivou hubu". Platí to co uvedli Jibarr a Stayman. Když člověk něco pořizuje tak obvykle dopředu se zajímá o to co to má dělat, jak to má dělat a věci s tím související. DV kamery od prvopočátku přenášeli a přenášejí videodata do počitadla přes IEEE1394, takže USB opravdu pouze na webkameru a fotky. Je sice pravda, že pár DV kamer přenáší do počitadla i plnohodnotná DV data, ale to jsou pouze výjimky potvrzující obecné pravidlo.