Úprava DVD a vypálení R-P
Zdravim všechny,
Mám takovou otázku. Koupil jsem si DVD rekordér a chtěl bych nahrávat DVD :) Ale štvou mě 2 věci.
1) Začátky a konce film nelze nastavit přesně jelikož si stanice vysílají jak chtějí
2) Reklamy
Takže můj návrh řešení je, že každý pořad si nahraju na DVD-RW, z toho si to pak ripnu do PC, odstraním začátky a konce a reklamy, a následně vypálím na DVD-R.
Ale má to háček. Když nahraju něco na DVD rekordéru a chci si to přehrát do PC tak to nelze, protože PC mi hlásí prázdný disk. U DVD-R je to to samé dokud disk na rekordéru neuzavřu.
Chci se tedy zeptat jestli tu někdo neví jak na to abych mohl ripnout nahrávky z DVD-RW do počítače, aniž bych musel RW uzavírat.
Díky moc
Mám takovou otázku. Koupil jsem si DVD rekordér a chtěl bych nahrávat DVD :) Ale štvou mě 2 věci.
1) Začátky a konce film nelze nastavit přesně jelikož si stanice vysílají jak chtějí
2) Reklamy
Takže můj návrh řešení je, že každý pořad si nahraju na DVD-RW, z toho si to pak ripnu do PC, odstraním začátky a konce a reklamy, a následně vypálím na DVD-R.
Ale má to háček. Když nahraju něco na DVD rekordéru a chci si to přehrát do PC tak to nelze, protože PC mi hlásí prázdný disk. U DVD-R je to to samé dokud disk na rekordéru neuzavřu.
Chci se tedy zeptat jestli tu někdo neví jak na to abych mohl ripnout nahrávky z DVD-RW do počítače, aniž bych musel RW uzavírat.
Díky moc
Nahrával jsem si u tchána z Panasonicu na DVD-RW a nic jsem nemusel uzavírat a i kdyby, tak v čem je problém? Jaká media používáš a v kterém programu to rippuješ? Osobně nemám nejlepší zkušenosti s DVD-RW.
No jak říkám tak když to neuzavřu tak se mi jeví CD jako prázdné. Proto se ptám jestli zná někdo nějaký software, který by věděl že to enní prázdný disk a zripnul mi to na hdd. A nechci uzavírat RW protože pak nepůjde znovu přepsat a nebo to bude dělat problémy.. alespoň moje zkušenosti
Uzavřením DVD-RW ti rozhodně žádné problémy nevzniknou a pokud ano, tak je to na reklamaci toho DVD rekordéru. Jinak jestli máš Panasonic, tak je lepší nahrávat na DVD-RAM, kde se finalizace z podstaty toho formátu nekoná a do PC načteš jediný celistvý soubor (přípona .vro).
Kupoval jsem DVD hlavně na přehrávání a co nejlepší možný poměr cena/výkon... takže mám Hyundai bohužel panasonic ne. Zkoušel jsem již jednou vypalovat na RW, potom ho uzavřít - zkopírovat do pc, smazat v neru, takhle 2x a pak uz mi to rekordér nějak nechce vzít to RW, nutno říct, že poprvé jsem mazal RW rychlým mazáním a podruhé úplným pomalejším, ale byl to jen jeden pokus takže zkusím znovu a uvidíme.
[QUOTE=Carix;159308]Ale jak mám pak vymazat ten disk ? neajky soft?[/QUOTE]
A co vymazat ten disk v recorderu? Formátováním.
A co vymazat ten disk v recorderu? Formátováním.
[QUOTE=Chalupář;159321]A co vymazat ten disk v recorderu? Formátováním.[/QUOTE]
jakmile dám na DVD uzavřít disk tak se mi deaktivuje volba vymazat... Ale ted to zkousim, uz to prepisuju po 3 a jede to a mazu to v neru rychlym mazanim. Kdyz to smazu pomalym,uplnym tak je konec.
Když už mi to tedy nějak tak chodí máte nějaký tip na nej program pro práci s DVD nebo AVI, kde by se jednoduše daly vystřihnout začátky a konce a reklamy?.
Jinak mám ještě jednu vidinu a to bych chtěl pak vypalovat ty upravené soubory na DVD jako AVI aby se mi jich tam veslo aspon 5 a chtel bych si k tomu udělat i menu. Tak zase jestli s tim má někdo zkušenosti a dobré typy na program atd ;)
jakmile dám na DVD uzavřít disk tak se mi deaktivuje volba vymazat... Ale ted to zkousim, uz to prepisuju po 3 a jede to a mazu to v neru rychlym mazanim. Kdyz to smazu pomalym,uplnym tak je konec.
Když už mi to tedy nějak tak chodí máte nějaký tip na nej program pro práci s DVD nebo AVI, kde by se jednoduše daly vystřihnout začátky a konce a reklamy?.
Jinak mám ještě jednu vidinu a to bych chtěl pak vypalovat ty upravené soubory na DVD jako AVI aby se mi jich tam veslo aspon 5 a chtel bych si k tomu udělat i menu. Tak zase jestli s tim má někdo zkušenosti a dobré typy na program atd ;)
Především by jsi si měl něc přečíst o UDF a jeho variantách.
Já disky mažu jenom v Decrypteru (nemění zaváděcí stopu) a na vypalování Gear nebo ImgBurn, to k tomu SW.
Hlavně že je něco zadarmo, že?! (Nero)
Já disky mažu jenom v Decrypteru (nemění zaváděcí stopu) a na vypalování Gear nebo ImgBurn, to k tomu SW.
Hlavně že je něco zadarmo, že?! (Nero)
Nevim koho napadáš s věcma zadarmo atd. ale já mám k neru poctivě koupenou licenci, tak ho chci taky využít. Každopádně už mi to docela funguje tak to radši nechte být než se tady takhle handrkovat.
Uzavřený DVD-RW (u Hyundai ale spíš DVD+RW, ne?) musí jít smazat přímo v rekordéru a jestli nejde, tak ho běž prodejci hodit na hlavu (ten rekordér) a kup nějaký normální.
Na editaci MPEGu použij Womble MPEG Video Wizard.
Na editaci MPEGu použij Womble MPEG Video Wizard.
Ten muj hyundai si poradi jak s + tak - R/RW, ale já používám -. Nemám čas řešit takovéhle věci když mi to zatím funguje... Kdybych ten čas měl koupil bych si rekordér s harddiskem :) Díky všem za rady
[QUOTE=Carix;159325]jakmile dám na DVD uzavřít disk tak se mi deaktivuje volba vymazat... Ale ted to zkousim, uz to prepisuju po 3 a jede to a mazu to v neru rychlym mazanim. Kdyz to smazu pomalym,uplnym tak je konec.
Jinak mám ještě jednu vidinu a to bych chtěl pak vypalovat ty upravené soubory na DVD jako AVI aby se mi jich tam veslo aspon 5 a chtel bych si k tomu udělat i menu. Tak zase jestli s tim má někdo zkušenosti a dobré typy na program atd ;)[/QUOTE]
Nemáš v počítadle náhodou mechaniku od LG? Tyhle mechaniky jsou velmi dobré, ale mají starou nemoc, po pomalém (úplném) vymazání tento disk načtou jen mechaniky od LG.
Jinak mám ještě jednu vidinu a to bych chtěl pak vypalovat ty upravené soubory na DVD jako AVI aby se mi jich tam veslo aspon 5 a chtel bych si k tomu udělat i menu. Tak zase jestli s tim má někdo zkušenosti a dobré typy na program atd ;)[/QUOTE]
Nemáš v počítadle náhodou mechaniku od LG? Tyhle mechaniky jsou velmi dobré, ale mají starou nemoc, po pomalém (úplném) vymazání tento disk načtou jen mechaniky od LG.
[quote=Carix;159365]Ten muj hyundai si poradi jak s + tak - R/RW, ale já používám -. Nemám čas řešit takovéhle věci když mi to zatím funguje... Kdybych ten čas měl koupil bych si rekordér s harddiskem :) Díky všem za rady[/quote]
Tak zkus DVD+RW, třeba tam problém nebude žádný. Jinak jsem si vzpomněl, že na DVD-RW lze někdy nahrávat v režimu DVD-VR (chová se to potom jako DVD-RAM).
Tak zkus DVD+RW, třeba tam problém nebude žádný. Jinak jsem si vzpomněl, že na DVD-RW lze někdy nahrávat v režimu DVD-VR (chová se to potom jako DVD-RAM).
Carix, já tě nijak nenapadám, ale vím, co kde, kdo, s kým o čem... Co takhle se podívat, jestli nemáš přitom mazání aktivní InCD?
Já jsem totiž na Nero vysazený proto, že dělá víc než co si i poučení laici stačí přečíst v manuálu, a musí se s ním zacházet velmi opatrně. Třeba ono UDF. Z rekorderu ti leze v. 2 a Nero standardně při mazání formátuje na 1.2 případně 1.5. Tak si to přeber, kde udělali soudruzi chybu...
Já jsem totiž na Nero vysazený proto, že dělá víc než co si i poučení laici stačí přečíst v manuálu, a musí se s ním zacházet velmi opatrně. Třeba ono UDF. Z rekorderu ti leze v. 2 a Nero standardně při mazání formátuje na 1.2 případně 1.5. Tak si to přeber, kde udělali soudruzi chybu...