Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Problém prosím poraďte

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Zdravim všechny,

    Předevčírem jsem si koupil z druhé ruky DVD Rekordér Hyundai DVR 350 a Televizi mám stařičkou Sony Trinitron (stará ale maximální spokojenost).

    Tak mi DVD přišlo, já zapojil a ono nic. Snažím se kanál s DVD naladit už dva dny téměř v kuse a DVD prostě nemůžu najít. Mimochodem zapojení je klasicky Anténa - DVD - DVD - TV vše koax. Napadlo mě jestli není náhodou DVD nefunkční a tak jsem ho zkusil na novější televizi, která má SCART a spojení bylo naprosto v pohodě (Anténa -(koax) TV -(scart) DVD, tzn. DVD naběhlo, přehrávalo všechno co je v popisu uvedené prostě paráda.

    Nenapadá náhodou někoho jak to rozchodit po koaxu? Rád bych používal SCART ale ta má Sonka nemá Scart a nemám teď peníze na pořizování nové TV.

    Za veškeré nápady předem Děkuji!

    Tom
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    DVD rekordér, jenž má modulátor (abys to mohl provozovat na TV bez AV vstupu), jsem ještě neviděl. Takže buď si kup modulátor externí (cena cca 1000-1500Kč za stereo provedení) nebo tu TV odvez do sběrného dvora a šup pro novou
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,659

    Přesně tak, modulátor snad žádný DVD přehrávač(rekordér) nemá. Jedná se o tzv. LOOP tedy pouhou smyčku....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Tak toho sem se bál, protože ted před vánoci opravdu nemám peníze abych si mohl koupit novou TV a nemá cenu kupovat nějakou starou to radši počkám a koupím si už nějakou LCD... Ale díky moc za názory. Já měl totiž za to že to půjde stejně jako s videem video taky zapojíte přes koax a normálně ho na TV naladíte..

    Díky za Odpovědi
    Tom
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Heleďte ještě se zeptám asi dost blbě... Když na DVD mám konektro S-Video a na PC taky dá se spolu nějak propojit? Myslím že i kabel by se tu našel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    ee, bohužel, ale Ty máš video? Tak rekordér připoj na něj přes Scart, dej funkci monitor a normálně nalaď na TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Carix Zobrazit příspěvek
    Heleďte ještě se zeptám asi dost blbě... Když na DVD mám konektro S-Video a na PC taky dá se spolu nějak propojit? Myslím že i kabel by se tu našel
    Pokud je v PC ten S-Video konektor jako vstupní, tak ano. Ale většinou bývá spíš výstupní, takže pro tvoje účely k ničemu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Tak video sice doma nemam ale vyhrabal jsem starší Satelitní přijímač. <a href="http://www.carix.ic.cz/fotky_satelit/DSC00547.JPG">Tady</a> máte fotku zadního panelu. Kdo by mě poradil jak to zapojit byl bych strašně vděčen! Alespoň než si koupim novější TV.

    Ta fotka je z mobilu tak to berte s rezervou... Radši jsem to vyfotil víckrát ještě <a href="http://www.carix.ic.cz/fotky_satelit">Tady</a>

    Edit: Ty fotky se uploadujou pockejte tak 10 minut, Pokud to bude pro nekoho dlouhe stahovat tak to hodim do zipu a uploadnu jako celek
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Vem kabel SCART-SCART, zapoj ho na výstup DVD přehrávače a do vstupu DECODER (příp. VCR) u SATu a uvidíš jestli to z RF výstupu u SATu poleze ven nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Vem kabel SCART-SCART, zapoj ho na výstup DVD přehrávače a do vstupu DECODER (příp. VCR) u SATu a uvidíš jestli to z RF výstupu u SATu poleze ven nebo ne.
    Jenže já tam mam jak Decoder tak VCR takže do kterého ?

    Nevím co je RF výstup

    Nevím jak zjistit zda mi někde něco leze nebo ne. Mám ladit televizi? Mám ladit satelit? Jsem opravdu neznalý v těchto technologiích prosím polopatě na mě
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Tak konečně se to rozchodilo ! Ale mám ještě dost drobností... Když se tedy chci dostat na DVD musim do Satelitu do Menu - Tam dát EXT Decoder a tam se mi pak objeví DVD ALE nelze pracovat s DVD bez toho aniž bych tam měl nějaké menu satelitu. Tzn. DVD hraje a tak ale pořád je tam menu saletilu.

    Další vážnější problém je, že mi nehraje zvuk, zkouším to ladit a měnit všude možně ale nefunguje zvuk jen to šumí

    Kdyby mi i s tímhle někdo dokázal pomoct

    mody které můžu zvolit na satelitu: Stereo A, Stereo B, Stereo C, Stereo D, Mono 1-9, Mono V
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Tak to zkus zapojit do toho vstupu VCR (pochopitelně jenom přes SCART-SCART). Pokud to ale nejde, tak smůla.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    DVD se mi objevi pouze přes konektor decoder Pres VCR je jen černá obrazovka
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Už se mi tedy povedlo abych měl na jednom programu na TV DVD bez menu atak podobně ale stále se mi nedaří ten zvuk nemá někdo nápad ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    22

    Dalším problémem je že mi nede na DVD naladit žádný kanál tudíž neni zařízení použitelné ani jako recorder...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. poraďte prosím?
    Od streps v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-12-2011, 15:57
  2. Poradte prosím
    Od Palcekba v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 02-10-2011, 15:56
  3. Prosim poraďte
    Od mikiprus v sekci Titulkování
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 23-01-2008, 15:07
  4. poraďte prosím.......
    Od K4r3l v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-12-2006, 15:43
  5. Poraďte prosím v XP
    Od pee.tr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 80
    Poslední příspěvek: 29-08-2005, 07:55