Téma: Koaxiální anténní kabel - jak ho rozděli a zase spojit
ahoj,
mam jeden problem. koupil jsem si myslim kvalitni koaxiální anténní kabel Moster Cabel. chtel jsem ho ho protahnout krkem ale kdyz prisel zjistil jsem, ze na nem je feritova clona -> takze se nevejde do diry.
chci se zeptat jestli je nejake reseni jak ho strihnout, prostrcit a zase spojit a jestli tim spojem nebude trpet kvalita signalu.
diky moc za rady
Patrik
mam jeden problem. koupil jsem si myslim kvalitni koaxiální anténní kabel Moster Cabel. chtel jsem ho ho protahnout krkem ale kdyz prisel zjistil jsem, ze na nem je feritova clona -> takze se nevejde do diry.
chci se zeptat jestli je nejake reseni jak ho strihnout, prostrcit a zase spojit a jestli tim spojem nebude trpet kvalita signalu.
diky moc za rady
Patrik
Už to, že je na koaxiálním kabelu jakési prapodivné zařízení, vylučuje kvalitu - kup si Belden H125, protáhni ko krkem, zapoj koncovky a funguj :-)
Jestli si nekoupil "účastnickou šnůru" - ta na rozdíl od klasického koaxu(prodávaného na metry) má svou předem danou délku + napevno zabudované konektory. Ty konektory tam lisuje mašina, někdy se netrefí a zalisuje to vedle nebo také dojde ke spojení středního vodiče s opletením.
Jak říká Pitomec, koupit kvalitní koax, koncovky a namontovat si to sám = pak máš jistotu....
Jak říká Pitomec, koupit kvalitní koax, koncovky a namontovat si to sám = pak máš jistotu....
mam tohle http://www.videoplaneta.cz/d/monster-cable-mv1a-100hz-5
Je tam ferotova clona - to je jako prapodivny zarizeni jo :D. mam teda radsi koupit HAma bez clony jo?
potreboval bych ho strihnout, protahnou a spojit. Zajimalo by me jak to provest aby nedoslo ke ztrate prenosu.
Je tam ferotova clona - to je jako prapodivny zarizeni jo :D. mam teda radsi koupit HAma bez clony jo?
potreboval bych ho strihnout, protahnou a spojit. Zajimalo by me jak to provest aby nedoslo ke ztrate prenosu.
No teda... dát tisícovku za 8m kabelu! No tak střihni za tím feritem, protáhni a osaď F-konektory+FF spojku.
No to je teda fakt síla - tisícovku za 8m účastnické šňůry. Tak se dělají prachy 9-)
mirekv: Ty F konektory a spojka ho pomalu vyjdou na víc, než když koupí ten Belden H125 a natáhne těch 8m v kuse :-)
mirekv: Ty F konektory a spojka ho pomalu vyjdou na víc, než když koupí ten Belden H125 a natáhne těch 8m v kuse :-)
omlouvam se za amat. otazku. jak se spojka a konektro napojuje. musi se to letovat nebo stacit ocesat a nasroubovat.
Angry
nikdy jsem to totiz nedelal
Angry
nikdy jsem to totiz nedelal
[QUOTE=dreamboy;156654]omlouvam se za amat. otazku. jak se spojka a konektro napojuje. musi se to letovat nebo stacit ocesat a nasroubovat.
Angry
nikdy jsem to totiz nedelal[/QUOTE]
Ať už použiješ F-konektory anebo normální, tak se nic neletuje.... u F stačí očesat a "našroubovat" u klasických konektorů, se ten rozebere(rozšroubuje) střední vodič se přitáhne šroubkem a konektor se zase sešroubuje dohromady. Záleží na tobě jaký typ použiješ....
Angry
nikdy jsem to totiz nedelal[/QUOTE]
Ať už použiješ F-konektory anebo normální, tak se nic neletuje.... u F stačí očesat a "našroubovat" u klasických konektorů, se ten rozebere(rozšroubuje) střední vodič se přitáhne šroubkem a konektor se zase sešroubuje dohromady. Záleží na tobě jaký typ použiješ....
Počkej, co blázníš! Proč bys řezal kabel, když Ti vadí ty ferity.
Jsou to dvě půlky, které se zacvaknou okolo kabelu. Podívej se na to pořádně a najdeš způsob, jak je rozloupnout. V krajním případě použij hrubou sílu (bacha na kabel) a pak to nasaď zpět a stáhni páskou.
Jsou to dvě půlky, které se zacvaknou okolo kabelu. Podívej se na to pořádně a najdeš způsob, jak je rozloupnout. V krajním případě použij hrubou sílu (bacha na kabel) a pak to nasaď zpět a stáhni páskou.
[quote=stani;156660]Ať už použiješ F-konektory anebo normální, tak se nic neletuje.... u F stačí očesat a "našroubovat" u klasických konektorů, se ten rozebere(rozšroubuje) střední vodič se přitáhne šroubkem a konektor se zase sešroubuje dohromady. Záleží na tobě jaký typ použiješ....[/quote]
Jestli bude středový vodič lícna, tak to si tazatel užije zábavy 9-)
Jestli bude středový vodič lícna, tak to si tazatel užije zábavy 9-)
[QUOTE=Pitomec;156682]Jestli bude středový vodič lícna, tak to si tazatel užije zábavy 9-)[/QUOTE]
Tím jsem samozřejmě nemyslel to co si koupil - ale všeobecně ke koaxiálním kabelům.
Ne k účastnickým šňůrám - tady měl tazatel asi více dopředu přemýšlet. Úč. šňůry už konektory mají a nepředpokládá se s nimi nějaké bastlení. Takže bych to asi taky řešil jak jsi napsal ty - koupit koaxiál na míru + konektory a tu účastnickou šňůru za tisícovku 9-) se pokusit vrátit - pokud to bylo koupeno přes internet nebo v supermarketu - obé zřejmě do 14 dní. B-)
Tím jsem samozřejmě nemyslel to co si koupil - ale všeobecně ke koaxiálním kabelům.
Ne k účastnickým šňůrám - tady měl tazatel asi více dopředu přemýšlet. Úč. šňůry už konektory mají a nepředpokládá se s nimi nějaké bastlení. Takže bych to asi taky řešil jak jsi napsal ty - koupit koaxiál na míru + konektory a tu účastnickou šňůru za tisícovku 9-) se pokusit vrátit - pokud to bylo koupeno přes internet nebo v supermarketu - obé zřejmě do 14 dní. B-)
Tady ten značkový koax Monster
http://www.datart.cz/katalog/TV-kabely-MONSTER-Monster-Cable-127259-VIDEO-2-ANTENNA-CABLE-MV1-100HZ-2M-EU-11.html
mají pouze za 690 Kč. (chce se to příště koukat i jinam a naučit se vybírat)
Řezat ho je škoda. Udělej to, co ti radil Slo.
http://www.datart.cz/katalog/TV-kabely-MONSTER-Monster-Cable-127259-VIDEO-2-ANTENNA-CABLE-MV1-100HZ-2M-EU-11.html
Řezat ho je škoda. Udělej to, co ti radil Slo.
[quote=stani;156688]Tím jsem samozřejmě nemyslel to co si koupil - ale všeobecně ke koaxiálním kabelům.
Ne k účastnickým šňůrám - tady měl tazatel asi více dopředu přemýšlet. Úč. šňůry už konektory mají a nepředpokládá se s nimi nějaké bastlení. Takže bych to asi taky řešil jak jsi napsal ty - koupit koaxiál na míru + konektory a tu účastnickou šňůru za tisícovku 9-) se pokusit vrátit - pokud to bylo koupeno přes internet nebo v supermarketu - obé zřejmě do 14 dní. B-)[/quote]
Tak, tak - vrátit a příště víc myslet, protože za ty prachy si tazatel mohl koupit nějakých 30 Plzní od čepu a ne šňůru na prádlo, navíc s nějakým feritovým nesmyslem, který tam stejně nemá co dělat 8-)
Ne k účastnickým šňůrám - tady měl tazatel asi více dopředu přemýšlet. Úč. šňůry už konektory mají a nepředpokládá se s nimi nějaké bastlení. Takže bych to asi taky řešil jak jsi napsal ty - koupit koaxiál na míru + konektory a tu účastnickou šňůru za tisícovku 9-) se pokusit vrátit - pokud to bylo koupeno přes internet nebo v supermarketu - obé zřejmě do 14 dní. B-)[/quote]
Tak, tak - vrátit a příště víc myslet, protože za ty prachy si tazatel mohl koupit nějakých 30 Plzní od čepu a ne šňůru na prádlo, navíc s nějakým feritovým nesmyslem, který tam stejně nemá co dělat 8-)
[quote=Ivo Mašek;156695]Tady ten značkový koax Monster
Řezat ho je škoda. Udělej to, co ti radil Slo.[/quote]
On má ten kabel 8m, ten tvůj je jenom 2m - ale jak jsem už psal, tak je to naprosté vyhazování peněz do luftu za kraviny.
Řezat ho je škoda. Udělej to, co ti radil Slo.[/quote]
On má ten kabel 8m, ten tvůj je jenom 2m - ale jak jsem už psal, tak je to naprosté vyhazování peněz do luftu za kraviny.
"Tak, tak - vrátit a příště víc myslet, protože za ty prachy si tazatel mohl koupit nějakých 30 Plzní od čepu a ne šňůru na prádlo, navíc s nějakým feritovým nesmyslem, který tam stejně nemá co dělat."
:-D :-D
:-D :-D
ok, "priste budeme chytrejsi starousku"
dik
dik
Quote:
[COLOR="DarkRed"]ok, "priste budeme chytrejsi starousku"[/COLOR]
No vidíš, a z tohoto pozdního prozření "inteligence" všichni dodavatelé bohatě žijí...
No vidíš, a z tohoto pozdního prozření "inteligence" všichni dodavatelé bohatě žijí...
Deleted
:O asi taky začnu vyrábět takové kabely, výrobní náklady 300Kč zisk 100% :D to se to potom žije, navíc bych řekl že pokud koupíš nějaký lepší kabel (né něco levného ze supermarketu), tak všechno poběží taky dobře