Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Koaxiální anténní kabel - jak ho rozděli a zase spojit

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    15

    ahoj,
    mam jeden problem. koupil jsem si myslim kvalitni koaxiální anténní kabel Moster Cabel. chtel jsem ho ho protahnout krkem ale kdyz prisel zjistil jsem, ze na nem je feritova clona -> takze se nevejde do diry.

    chci se zeptat jestli je nejake reseni jak ho strihnout, prostrcit a zase spojit a jestli tim spojem nebude trpet kvalita signalu.

    diky moc za rady
    Patrik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Už to, že je na koaxiálním kabelu jakési prapodivné zařízení, vylučuje kvalitu - kup si Belden H125, protáhni ko krkem, zapoj koncovky a funguj
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,659

    Jestli si nekoupil "účastnickou šnůru" - ta na rozdíl od klasického koaxu(prodávaného na metry) má svou předem danou délku + napevno zabudované konektory. Ty konektory tam lisuje mašina, někdy se netrefí a zalisuje to vedle nebo také dojde ke spojení středního vodiče s opletením.

    Jak říká Pitomec, koupit kvalitní koax, koncovky a namontovat si to sám = pak máš jistotu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    15

    mam tohle http://www.videoplaneta.cz/d/monster-cable-mv1a-100hz-5

    Je tam ferotova clona - to je jako prapodivny zarizeni jo . mam teda radsi koupit HAma bez clony jo?

    potreboval bych ho strihnout, protahnou a spojit. Zajimalo by me jak to provest aby nedoslo ke ztrate prenosu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    No teda... dát tisícovku za 8m kabelu! No tak střihni za tím feritem, protáhni a osaď F-konektory+FF spojku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    No to je teda fakt síla - tisícovku za 8m účastnické šňůry. Tak se dělají prachy

    mirekv: Ty F konektory a spojka ho pomalu vyjdou na víc, než když koupí ten Belden H125 a natáhne těch 8m v kuse
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    15

    omlouvam se za amat. otazku. jak se spojka a konektro napojuje. musi se to letovat nebo stacit ocesat a nasroubovat.
    Angry

    nikdy jsem to totiz nedelal
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,659

    Citace Původně odesláno od dreamboy Zobrazit příspěvek
    omlouvam se za amat. otazku. jak se spojka a konektro napojuje. musi se to letovat nebo stacit ocesat a nasroubovat.
    Angry

    nikdy jsem to totiz nedelal
    Ať už použiješ F-konektory anebo normální, tak se nic neletuje.... u F stačí očesat a "našroubovat" u klasických konektorů, se ten rozebere(rozšroubuje) střední vodič se přitáhne šroubkem a konektor se zase sešroubuje dohromady. Záleží na tobě jaký typ použiješ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    slo slo je offline
    Je tu občas Avatar uživatele slo
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    231

    Počkej, co blázníš! Proč bys řezal kabel, když Ti vadí ty ferity.
    Jsou to dvě půlky, které se zacvaknou okolo kabelu. Podívej se na to pořádně a najdeš způsob, jak je rozloupnout. V krajním případě použij hrubou sílu (bacha na kabel) a pak to nasaď zpět a stáhni páskou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od stani Zobrazit příspěvek
    Ať už použiješ F-konektory anebo normální, tak se nic neletuje.... u F stačí očesat a "našroubovat" u klasických konektorů, se ten rozebere(rozšroubuje) střední vodič se přitáhne šroubkem a konektor se zase sešroubuje dohromady. Záleží na tobě jaký typ použiješ....
    Jestli bude středový vodič lícna, tak to si tazatel užije zábavy
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,659

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Jestli bude středový vodič lícna, tak to si tazatel užije zábavy
    Tím jsem samozřejmě nemyslel to co si koupil - ale všeobecně ke koaxiálním kabelům.

    Ne k účastnickým šňůrám - tady měl tazatel asi více dopředu přemýšlet. Úč. šňůry už konektory mají a nepředpokládá se s nimi nějaké bastlení. Takže bych to asi taky řešil jak jsi napsal ty - koupit koaxiál na míru + konektory a tu účastnickou šňůru za tisícovku se pokusit vrátit - pokud to bylo koupeno přes internet nebo v supermarketu - obé zřejmě do 14 dní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Tady ten značkový koax Monster
    http://www.datart.cz/katalog/TV-kabe...-2M-EU-11.html
    mají pouze za 690 Kč. (chce se to příště koukat i jinam a naučit se vybírat)
    Řezat ho je škoda. Udělej to, co ti radil Slo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od stani Zobrazit příspěvek
    Tím jsem samozřejmě nemyslel to co si koupil - ale všeobecně ke koaxiálním kabelům.

    Ne k účastnickým šňůrám - tady měl tazatel asi více dopředu přemýšlet. Úč. šňůry už konektory mají a nepředpokládá se s nimi nějaké bastlení. Takže bych to asi taky řešil jak jsi napsal ty - koupit koaxiál na míru + konektory a tu účastnickou šňůru za tisícovku se pokusit vrátit - pokud to bylo koupeno přes internet nebo v supermarketu - obé zřejmě do 14 dní.
    Tak, tak - vrátit a příště víc myslet, protože za ty prachy si tazatel mohl koupit nějakých 30 Plzní od čepu a ne šňůru na prádlo, navíc s nějakým feritovým nesmyslem, který tam stejně nemá co dělat
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek Zobrazit příspěvek
    Tady ten značkový koax Monster
    http://www.datart.cz/katalog/TV-kabe...-2M-EU-11.html
    mají pouze za 690 Kč. (chce se to příště koukat i jinam a naučit se vybírat)
    Řezat ho je škoda. Udělej to, co ti radil Slo.
    On má ten kabel 8m, ten tvůj je jenom 2m - ale jak jsem už psal, tak je to naprosté vyhazování peněz do luftu za kraviny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    "Tak, tak - vrátit a příště víc myslet, protože za ty prachy si tazatel mohl koupit nějakých 30 Plzní od čepu a ne šňůru na prádlo, navíc s nějakým feritovým nesmyslem, který tam stejně nemá co dělat."

    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Jaký anténní kabel?
    Od Anford v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-08-2010, 10:06
  2. 120 db antenni kabel
    Od Anford v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-07-2010, 17:35
  3. Jaký vybrat koaxiální kabel
    Od agnus v sekci DVB-S
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-09-2009, 14:47
  4. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-02-2009, 17:23
  5. Koaxiální kabel s malým průměrem
    Od Kemík v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-06-2007, 06:28