Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Problém s obrazem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    2

    Ahoj Lidičky,
    koupil jsem si kameru Panasonic SDR-H250EP-S a mám problém s cukáním obrazu při pohybu kamery.
    Záznam na kameře se ukládá do MPEG2 přímo na HDD. Na střih používám Sony Vegas 7. Nahrané video sestříhám a poté dám renderovat do avi a v Sony architekt vypálím na DVD. Bohužel při jakémkoliv pohybu kamery se na výsledném DVD obraz škube. Dříve jsem měl MiniDV kameru Panasonic NV-GS80EP-S a nikdy v tomto problém nebyl. Kde může být chyba ? Díky za každou vaši radu.
    Arnie
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Nechápu proč MPEG-2 renderuješ do AVI (které ti ani žádný authoringový DVD soft přímo nevezme, resp. musí ho opětovně překódovat do MPEG-2). Navíc na editaci MPEG-2 se hodí tak akorát Womble MPEG Video Wizard, který nerenderuje celý záznam, ale pouze změněné části oproti zdrojovým souborům.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,286

    Arnie007: Jestli se to drcá i na CRT TV, odhadoval bych to na špatné pořadí půlsnímků. Jinak platí, co napsal Pitomec - původní mpeg-2 přepočítáváš do avi (předpokládám DV kodek) a v Architectu znova přepočítáváš na mpeg-2, a to není nejvhodnější postup (ztrácíš kvalitu). Vyzkoušej si trial verzi Vegasu 8.0a, zda empegy z tvé kamery neumí zpracovat bez rekomprese. On to primárně umí pro HDV mpeg-2 formát, ale za určitých okolností se to dá využít i pro SD. Kromě toho, že neztratíš kvalitu nezměněných částí videa, výrazně se také zrychlí rendering. V každém případě musíš z Vegasu renderovat přímo do MPEG-2 tak, aby Architect už nic nepřepočítával!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od Saxel Zobrazit příspěvek
    Arnie007: Jestli se to drcá i na CRT TV, odhadoval bych to na špatné pořadí půlsnímků. Jinak platí, co napsal Pitomec - původní mpeg-2 přepočítáváš do avi (předpokládám DV kodek) a v Architectu znova přepočítáváš na mpeg-2, a to není nejvhodnější postup (ztrácíš kvalitu). Vyzkoušej si trial verzi Vegasu 8.0a, zda empegy z tvé kamery neumí zpracovat bez rekomprese. On to primárně umí pro HDV mpeg-2 formát, ale za určitých okolností se to dá využít i pro SD. Kromě toho, že neztratíš kvalitu nezměněných částí videa, výrazně se také zrychlí rendering. V každém případě musíš z Vegasu renderovat přímo do MPEG-2 tak, aby Architect už nic nepřepočítával!

    Ach tááák, chápu to tak, že defakto komprimovaný video z kamery má menší počet snímku za vteřinu než nekomprimované avi ? Škube se to proto, že nějaké snímky chybějí ?? Laicky řečeno
    No nic, vyzkouším a uvidím. Nicméně díky za Vaše rady pánové.
    S pozdravem a střihu zdar Arnie
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Počet snímků je stejný, ale máš otočené pořadí půlsnímků a navíc zbytečně degraduješ kvalitu tím převodem MPEG-2>>AVI>>MPEG-2. Ona vůbec kamera se záznamem v MPEG-2 není ideální a když se ještě vezme v úvahu, že se data neukládají na pásku, ale na HDD nebo paměťovou kartu, tak je to o ničem tuplem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    s editací (větší) mpeg2 jsem měl dobré zkušenosti s Ediusem.

    Degradace kvality (přes reexport opět do mpeg2 přes procoder express) nebyla nijak znatelná (samozřejmě, že zde záleží i na co nejvyšší kvalitě zdroje, takže toč na nejvyšší kvalitu, pokud chceš víc editovat).

    mpeg2 (SD) lze normálně naimportovat do časové osy, aplikovat střihy, prolínačky, efekty, pak opět exportovat. Zkus trial (canopus.com)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Pokud editovat MPEG-2, tak jedině tím výše uvedeným Womble - všechny převody do AVI a zpět jsou na 2 věci. Ztráta času, ztráta kvality.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Problem s obrazem
    Od cendamore v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-08-2011, 20:24
  2. Plazma: Problem s obrazem
    Od Dolfajs v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-01-2010, 11:33
  3. 19PFL3403 - problém s obrazem
    Od Serap v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-12-2008, 13:38
  4. Problém s obrazem
    Od imported_Rimmer v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-08-2005, 07:41
  5. CCE 2.67 - problém s obrazem
    Od Rygs v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-09-2004, 12:56