"havárie" DV kodeku
Roky mi zachytávání z miniDV bezproblémově fungovalo (JVC D270E -> IEEE1394 -> Mainconcept DV kodek 2.4.16 -> Vegas 7d), ale když jsem postavil nové kompy, šlo všechno do kytek. Na jednom mi Sony Video Capture MC DVD kodek vůbec nedetekovalo, na druhém, a to bylo ještě divnější, začalo zachytávání, ale po 17 minutách zhavarovalo. Zmizel obraz a opět... jako by tam žádný DV kodek nebyl.
[QUOTE=poel1;153954]Roky mi zachytávání z miniDV bezproblémově fungovalo (JVC D270E -> IEEE1394 -> Mainconcept DV kodek 2.4.16 -> Vegas 7d), ale když jsem postavil nové kompy, šlo všechno do kytek. Na jednom mi Sony Video Capture MC DVD kodek vůbec nedetekovalo, na druhém, a to bylo ještě divnější, začalo zachytávání, ale po 17 minutách zhavarovalo. Zmizel obraz a opět... jako by tam žádný DV kodek nebyl.[/QUOTE]
Nerozumiem kvoli comu MainConcept DV kodek, za prve sa to neda nastavit a za druhe ak uz, moze to mat vplyv akurat na preview !!!! Data sa len kopiruju na disk !!!! Jediny dovod vidim pre pouzitie toho kodeku v tom, ze ti sprasil system \\/
Nerozumiem kvoli comu MainConcept DV kodek, za prve sa to neda nastavit a za druhe ak uz, moze to mat vplyv akurat na preview !!!! Data sa len kopiruju na disk !!!! Jediny dovod vidim pre pouzitie toho kodeku v tom, ze ti sprasil system \\/
Jistě že se data jen kopírují, ale v tom je právě problém. Zmizelo preview - přestala se nahrávat data. Kamera běží, timer zápisu ve Vegasu běží, ale na HDD se nic nekopíruje. Pokud ne kodek, tak v čem je problém?
Není skoro žádný důvod, proč trvat na nabírání dat ve Vegasu. Pro eliminaci příčin zkusit něco jiného, třeba WinDV nebo cokoliv, jestli jede ten FireWire, tak jak má.
Vegas stejne pouziva svuj vlastni kodek, takze nejaky MainConcept s tim nema nic spolecneho. Zkus se ale podivat do Preferencí, tam jde použití jiného DV kodeku povolit
[QUOTE=Mike;154015]Vegas stejne pouziva svuj vlastni kodek, takze nejaky MainConcept s tim nema nic spolecneho. Zkus se ale podivat do Preferencí, tam jde použití jiného DV kodeku povolit[/QUOTE]
Dost silno pochybujem, ze vies o com hovoris!!! DV a akykolvek kodek sa nastavuje priamo v Capture zalozka Video a nie v preferenciach Vegasu.\\/ Ale ako som pisal, u DV to zrejme nejde prestavit, a ked aj, ma to vplyv na preview !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dost silno pochybujem, ze vies o com hovoris!!! DV a akykolvek kodek sa nastavuje priamo v Capture zalozka Video a nie v preferenciach Vegasu.\\/ Ale ako som pisal, u DV to zrejme nejde prestavit, a ked aj, ma to vplyv na preview !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!